Hur funkar sponsrade inlägg?

Jag fick en kommentar på Instagram om att det började bli mycket spons och det var trist och att personen i fråga funderade på att avfölja mig. Typ.

Jag reagerade som jag alltid gör vid kritik och blev skitsur. Hehe. Men sedan svarade jag att om man inte vill se spons på min sida så är det lika bra att avfölja för jag kommer göra fler sådana inlägg. Av två anledningar: 1. Jag har inte råd att jobba gratis (som jag gjorde på min insta i typ 3,5 år tror jag) och 2. Jag tycker att det är kul!

Vad är det som är kul? Jo att hitta min vinkel på det hela. Hur kan detta passa mig och mina bilder? Hur kan det passa in i mitt flöde och ge mina följare något mer än bara en ”reklam” för ett produkt eller tjänst.
Jag brukar först och främst vilja att inlägget ska ge mina följare en rolig bild och något mer – kanske ett erbjudande, bra information eller ämne för diskussion. De gånger det inte blir precis allt det, eller där jag inte kan nå alla, så vill jag att de ska få en rolig bild (eller film) i alla fall, så att det inte blir ett konstigt avbrott från mina vanliga inlägg.

Sedan är det som sagt en inkomst jag behöver. Jag tycker att det är roliga jobb och jag behöver lön för att leva. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som får arbeta med något som jag njuter av att göra!

Personen jag fick kritik från svarade att hon köper alla mina produkter och att hon trodde det gav mig något. Och det är ju SUPERFINT att man köper det jag gör – det får mig att kunna göra fler böcker och bilder.
Men utan sponsrade inlägg hade jag inte kunnat göra böcker. Jag hade faktiskt inte kunnat ha kvar Hejhejvardag. Inte på heltid som nu i alla fall. Och när jag bollade hejhej och ett vanligt jobb höll jag på att braka ihop till slut, eftersom jag jobbade med vanligt jobb dagtid och hejhej kvällstid.

Jag pratade med Tessan om detta häromdagen. Att jag tyckte det var konstigt att folk var emot sponsrade inlägg. Jag menar, det är inte många som är beredda att betala för innehåll nu för tiden. Att sajna upp sig på ytterligare en prenumeration tillsammans med Netflix, HBO, DN, någon podd och kanske en blogg då? Jag känner själv att jag blir stressad av tanken att jag skulle prenumerera på mina favoritkonton. Jag föredrar garanterat att de kör spons då och då. Då får ju alla på nåt sätt ta del av det gratis också och inte bara de som har möjlighet att prenumerera.
Tessan sa då att hon trodde att många inte förstod hur lite pengar detta ger eftersom det i många fall verkar vara rätt glassigt att vara ”influencer” (gud som jag har svårt för det ordet) . Att om man ser till antalet följare och antar böcker jag producerar så kanske man tror att jag tjänar massor av pengar.

Jag ska försöka vara lite transparent där nu. Säg att jag får mellan 10 000 kr och 30 000 kr för ett sponsrat inlägg. Jag skattar sedan bort hälften, eller lite mer än hälften eftersom jag är egenföretagare. Så för första exemplet får jag ut säg strax över 4000kr och det andra ca 14000. (obs jag är ej matematiker eller skatteexpert – som min man är – men ni får se detta som ett ungefär, ni behöver inte korrigera om det är så att jag egentligen får 3800 eller 4600, ni som kan räkna, detta är på ett ungefär). Säg att jag gör i snitt ett sponsrat inlägg i månaden så har ni den månadsinkomsten, plus de ca 4500 kr jag får varje månad för bloggen (efter skatt etc). Jag vet att det ibland verkar som mer sponsrade inlägg än ett i månaden, men det går långa perioder utan sponsrade inlägg alls så jag tror att mitt snitt på ett per månad kan stämma.

Det är toppenbra med sponsrade inlägg eftersom jag får förhållandevis mycket ersättning för ganska snabbt jobb. Det är jätteskönt för mig eftersom jag inte alltid vet när nästa uppdrag kommer. Jag hinner alltid bli stressad när jag inte har projekt som är planerade. Det är ju baksidan med det här att vara sin egen, att jag inte vet vad som kommer eller ens OM det kommer.

Sedan gör jag ju andra jobb. Böcker till exempel. En av mina böcker, som jag har delat författarskap på, sålde slut på första upplagan (alltså riktigt bra) och det gav mig i slutet av året ca 15000kr. Det är ju mycket pengar, men det är flera månaders jobb bakom en bok. Så att leva på det är inte möjligt.

Jag gör ju andra jobb också, jag tecknar på uppdrag till andras böcker och jag tecknar till olika sajter då och då. Så jag vill inte säga att det på något sätt går någon nöd på mig. Vi klarar oss bra och mer därtill! Jag vill bara visa att jag inte drar in flera hundra tusen i månaden på spons. Och jag vill verkligen, VERKLIGEN opponera mig mot dem som i kommentarsfältet på mitt senaste sponsrade inlägg skrev ”money talks”. Nej jag gjorde inte inlägget gratis, men det fick mig inte att på något sätt bada i pengar eller ens klara målet för den månadsinkomsten.

Ett tillägg till: några inlägg gör jag gratis och några för väldigt lite pengar – för att det är en god sak eller för att jag tror att mina följare verkligen vill veta detta även om företaget har svårt att betala.
Är det bistånd/välgörenhet/dylikt tar jag såklart inte betalt alls, men nu för tiden gör jag bara inlägg för Läkarmissionen och en gång om året – vid Tjejmilen – för Plan. Detta eftersom jag inte vill lägga för mycket på mina följare – jag vill ju ofta att man hjälper till i form av att bli månadsgivare eller genom att swisha en summa till projektet jag lyfter – och det känner jag att man inte kan be om för ofta.
Att begränsa mig till Läkarmissionen (och lite Plan) blir ett bra sätt att hålla balans. Eftersom jag såklart tycker att varenda ett av de som hör av sig till mig om liknande insamlingar egentligen är värda att lyfta så har det blivit ett sätt för mig att ens kunna dra en gräns.

Har ni frågor eller funderingar kring sponsrade inlägg? Shoot! Jag hoppas jag kan svara.

 1. Jag tycker att sponsrade inlägg är okej om det är tydligt att det är spons, gärna i början av inlägget.
  Kommer det i slutet känner jag lig lurad och är det inte angivet alls så blir jag förbannad och har lust att anmäla hen, fast det orkar jag aldrig.
  Dock avföljer jag rätt snabbt om det händer fler gånger.

 2. Åh sorry men jag blir så trött på alla som klagar och ”inte orkar med reklam”.
  Varför är så många emot att betala för sig?
  Varför fattar många inte att s.k spons eller samarbeten behövs för att de som läsare skall kunna läsa 711 bloggar och poddar ”gratis”?

  Visst reklam är väl sällan kul men innan folk klankar ner och avföljer kanske de borde säga tack för att jag får gå in här på din blogg/insta och få garva till igenkänning och ironi helt GRATIS!
  Sorry för arg kommentar men jag blir provocerad av att folk inte kan se hela bilden och gärna klagar högt och lågt. Alla arbeten är olika och inte fasen ber man dem jobba gratis på sina jobb en eftermiddag bara för att 🙄
  Puss

 3. Du behöver absolut inte förklara eller försvara att du tjänar pengar på ditt jobb! Oavsett om det är mycket eller lite! Så länge du gör det du gillar och känner dig trygg och genuin med, så får väl alla andra göra samma val.
  Vill en inte se sponsring? Nähä, det e helt ok, då får en snällt lämna. Inget konstigare än så.
  Keep on trucking 😊

 4. Jag förstår absolut att du behöver göra spons och jag föredrar sponsrade inlägg framför att prenumerera eller bara få läsa vissa delar gratis. Tror att vi kanske har blivit lite bortskämda med att allt på nätet (tidningar ect) tidigare var gratis. Dina sponsrade inlägg är nästan för bra för du lyckas göra mig intresserad av alla produkterna genom din personliga vinkling ;-).

  Det som jag tyckte varit irriterande med sponsrade inlägg var att samma produkt dök upp i alla bloggar jag följde samtidigt men nu när jag på grund av tidsbrist nästan bara läser din blogg (eftersom den är bäst pga nyanserna!!) har jag löst det problemet.

  1. Hahah ÅH så fint att jag blev kvar – tack!!
   Och ja haha jag förstår helt ang det där med att flera marknadsför samma sak samtidigt – håller med och fattar inte varför företagen vill göra så? Eller det kanske inte är de som bestämmer…? Jag vet inte! Jag vet bara att man ba: jahaa, skulle ni också skriva om detta just idag?…

   Kanske bör följa din lösning på det hela ;)

   <3

 5. Tack för det intressanta och tydliga inlägget angående hur svårt det är att leva på sin kreativa verksamhet. Jag har alltid tyckt att du är en av de bästa på att göra sponsrade inlägg och som verkligen lyckas få in budskapet i ditt egna innehåll på ett fyndigt och proffsigt sätt. Förstår verkligen att folk vill samarbeta med dig. Tycker du är helt fantastiskt grym, klok och begåvad.
  Tack för allt du delar med dig av, helt gratis, till oss!

  1. Karin!! Tack! Så himla fin kommentar! <3
   Och detsamma, du är så bra på sponsrade inlägg. Känns som att du verkligen väljer med omsorg och de som samarbetar med dig ska vara så nöjda tycker jag!
   kram!

 6. Tack för ditt inlägg! Alltid bra och tänkvärt formulerat, precis som jag tycker att du bemötte den kritik som kom under ditt instagramsamarbete väldigt varmt och vänligt. Jag satt alldeles förundrad och läste.

  Jag störs inte alls av dina samarbeten och har heller inte svårt att förstå att du behöver dem. Jag tycker också att du verkar lägga ner mycket tid på att välja samarbeten som kan ge dina följare något tillbaka, vilket också är både omsorgsfullt och förtroendeingivande.

  Jag har alltid svårt att förstå de som skriver att det är alldeles för mycket reklam överallt. Jag tänker att om man känner sig stressad över sponsrade inlägg, bör man nog ta en titt på hela sitt liv och faktiskt börja rensa ut sådant i information och reklamväg som tar mer energi från en än vad det ger. Och ja det är faktiskt möjligt att minska en del på detta. Det handlar ju till syvende sist om att ta ansvar själv och inte endast lägga över ansvaret på alla andra.

  Kram till dig, och till andra som kämpar på inom denna bransch! Tack för allt ni bjuder oss på! <3

  1. Hej Marie! Tack för fina ord!
   Jag tycker också det är märkligt när man ifrågasätter spons eller annonser eftersom man ju inte betalar något för någonting!
   Med det sagt så förstår jag också om man inte gillar alla samarbeten alla gör och känner att det är helt ok att diskutera och ifrågasätta, med syftet att förstå och/eller nyansera frågan.

   Kram och tack för pepp!! <3 <3

 7. Jag undrar mest över – skriver du enbart sponsinlägg för produkter du verkligen tror på och tycker är bra, eller händer det att du gör sponsrade inlägg även fast du tycker produkten är lite si så?

  1. Hej Ida!
   Relevant fråga! Jag skulle inte göra sponsrat för nåt jag tycker är sisso. Sedan är det klart att jag känner olika inför de olika samarbeten jag har. En musli känner jag ju inte lika mycket för som en tjänst som hjälper en till rätt terapeut, till exempel. MEN jag skulle ju inte skriva om en musli som jag inte gillade.
   Som jag skrev ovan så vill jag hitta något som gör produkten/tjänsten till ”min” och det funkar nog bara om man gillar det man skriver om, tänker jag?
   Jag älskar att göra inlägg när jag känner ”wow det här är SÅ bra!” men jag tycker också det är helt okej att göra inlägg som blir roliga inlägg och en bra/kul/intressant produkt bakom, så att säga.

 8. Tack för din transparens!

  Jag unnar dig alla pengar du kan få och ser hellre MER sponsrat innehåll än mindre blogg

  Håller för övrigt med tidigare om att du hör till dem vars sponsrade inlägg känns väldigt ärliga och genomarbetade. Då litar man på dig och scrollar inte. Måste ju vara värt mkt idag? Höj priset… 😉

 9. Älskade filmen på insta om att få maten hemlevererad. Tycker att många av dina sponsrade inlägg är lika roliga att läsa som dina vanliga.

 10. Självklart måste du och andra få ha sponsrade inlägg! Tycker det är en lyx idag att ha så mycket gratis att ta del av på nätet. Jag håller inte med om allt jag läser men måste inte dela mig med av denna avvikande åsikt. Händer i för många ämnen på nätet tycker jag att det spys galla över någons val. Att ge en nyanserad åsikt / fakta med god vilja är en annan sak. Men man kan välja att bara scrolla förbi i annat fall.

  1. Jag håller med, tänk så mycket gratis vi får ta del av! Sådan otrolig lyx och såklart ett ansvar både av den som tar del av informationen och även den som delar den.
   Och jag tänker som du, jag måste och KAN inte hålla med om allt. Diskutera vid ork och lust, scrolla förbi annars!
   <3

 11. Missade du en nolla i 15 000? Självklart är det också mycket men som du skrev flera månaders jobb och slutsåld bok så låter det ändå lite.

  Kram!

  1. Nej ingen nolla missad, det är ju små upplagor av lite nischade böcker. 3000 ex var denna upplaga (nu tryckt nästa). Men detta var ju också vad jag får ut efter skatt alltså. Så förlaget betalade ut typ 67000 och så delar vi det på två och så skatt på dryga hälften.
   Det är som sagt sååå kul att göra böcker men jag tror att man kanske tänker sig att det ger mer klirr i kassan. Det gör det såklart för vissa författare! Och detta exempel var inte för att spela på en liten tycka-synd-violin, jag älskar som sagt att göra böcker! Och skulle folk inte köpa böckerna skulle jag inte få göra fler och då skulle jag bli ledsen! Men det är tack vare alla olika sätt jag kan få inkomst som det funkar att göra böcker. Och där är sponsrade inlägg en ganska viktig del, och andra illustrationsjobb som jag har turen att få göra ibland!
   Kram!

 12. Hej!
  Jag brukar inte kommentera, men är trogen läsare av din blogg och typ 4 andra, så jag är ingen ”bloggexpert”.
  Jag tänker att det är klart att man ska kunna tjäna pengar på det man gör om man kan. Det är få människor idag som volontärarbetar i någon större utsträckning med sitt ordinarie jobb.
  Jag tänker dock att det märks väldigt tydligt om man skulle försöka sig på att marknadsföra en produkt eller tjänst som man själv inte tror på och kan förknippas med bloggen/personen som driver bloggen.
  Jag själv läser ju din blogg för att jag tycker du står för kloka, tänkvärda värderingar och att du skriver om saker som får mig att tänka till och efter, men även identifiera mig med dig. Så skulle du börja skriva om hur fantastiskt det är med nätcasinon och länka till det, så skulle det vara för långt från vad jag tycker är ok, utifrån vilka anledningar jag följer dig.
  Samtidigt så har jag tänkt att när du haft sponsrat inlägg om en sjukvårsapp, att det inte är något jag tycker borde finnas i den utsträckning det gör, men är du nöjd med den tjänsten och den fyller en funktion för dig, då är det upp till mig att bara scrolla förbi, och vänta på ett nytt inlägg som du fått skriva på mer fria händer/tankar och att sponset gett dig viss möjlighet till det!

  1. Tack Matilda, för ärlig och fin kommentar! Känns alltid lite svindlande att ha trogna läsare – vilken lyx! Så glad att ni är så fina som ni är!

  1. Hej Elin! Klistrar in samma svar som jag gav Malin här ovan:
   Nej ingen nolla missad, det är ju små upplagor av lite nischade böcker. 3000 ex var denna upplaga (nu tryckt nästa). Men detta var ju också vad jag får ut efter skatt alltså. Så förlaget betalade ut typ 67000 och så delar vi det på två och så skatt på dryga hälften. Obs att jag ibland är ensam författare och då får mer såklart!
   Det är som sagt sååå kul att göra böcker men jag tror att man kanske tänker sig att det ger mer klirr i kassan. Det gör det såklart för vissa författare! Och detta exempel var inte för att spela på en liten tycka-synd-violin, jag älskar som sagt att göra böcker! Och skulle folk inte köpa böckerna skulle jag inte få göra fler och då skulle jag bli ledsen! Men det är tack vare alla olika sätt jag kan få inkomst som det funkar att göra böcker. Och där är sponsrade inlägg en ganska viktig del, och andra illustrationsjobb som jag har turen att få göra ibland!
   Kram!

   1. Alltså… En bok som handlar om den mest fysiskt och psykiskt omvälvande händelse som typ hälften av befolkningen kommer gå igenom räknas som nischad i förlagsvärlden? En fundering i all stillhet. :)

 13. Hmmm, när du nämner boken som sålt slut, är det ”Hej hej vardag” du menar då? Jag var dum och gav bort mitt exemplar och nu får jag inte tag på den, snyft! Visserligen har jag väl en hel drös egna upplevelser som mamma att roa mig med men den boken fick mig att inse att jag är långt ifrån själv i allt knasigt som kan inträffa småbarnsåren.

  O tack för att du satsade på Hej hej vardag, jag hoppas att det ger lite mer ekonomiskt än vad detta inlägg visar. Sponsrade inlägg är knepigt, det är för mig lättare att tro på att något är bra om det inte ger några pengar till den som skrivit om det. Men samtidigt tror jag inte att du får för dig att skriva en massa positivt när du helst vill kräkas på produkten/tjänsten. Så om du ändå vill lyfta fram något är det ju perfekt om du tjänar på det och jag får tips om något bra!

  1. Hej Linda!
   Tack för din nyanserade kommentar och att du delar med dig av din syn på sponsrade inlägg – jag förstår den helt och fullt! Det ÄR inte en enkel sak.
   Boken jag syftade på här var en med delat författarskap, så det var mindre ersättning än vanligt och jag får ju andra illustrationsuppdrag då och då och de kan ge allt från okej till riktigt bra betalt, så som jag skriver – det går ingen nöd på mig/oss här hemma!
   Det var just frågan om spons och böcker som jag kände behövde lyftas lite, då jag tror att man kan tänka sig att det ger massor av pengar (vilket det säkert gör för somliga) men att det ganska ofta också ger helt okej betalt men inte mer.

   Ang hejhejvardag (första boken) så gav jag också bort alla mina och har nu lånat mammas och pappas – hahah! Trodde det skulle bli nytryck men förlaget lade ner… Känns synd och jag hoppas mitt nya förlag vill trycka upp den igen, men vet inte om det blir så! Så till dess får jag hänvisa till min nya bok istället :)

   <3

   1. Haha jag har hysteriskt kul åt att du gett bort dina också så du fått låna den istället! Håller tummarna hårt för att nya förlaget vill ge ut den också så att vi båda kan få tag på ett eget exemplar igen.
    Nya boken har jag såklart! Men funderar på om jag kanske ska fråga svägerskan (hon som fick första) om hon vill byta… Nya kan jag ju köpa fler av sen :)

  2. Hej Linda! Om du betalar för en sån där vadderad påse inkl. porto så skickar jag gärna mitt ex till dig. Jag älskar boken men är inte förälder och kan hur som helst läsa om den på biblioteket (är bibliotekarie) närhelst jag blir sugen. :)

   (Du kanske kan förmedla kontakt då Louise? Jag vill inte skriva ut e-post här.)

 14. Helt otroligt att du ska behöva förklara dig….men oerhört modigt,fint och ärligt! Precis som dina inlägg brukar vara!

  Ganska ofta loggar jag ut från Insta och FB pga blir så jävla stressad och reder inte ut mina egna tankar som alltid slutar med ”jag gör fan inget vettigt av mitt liv”👍🏻😁
  Din blogg har jag dock alltid kvar och läser varje inlägg! Tycker på riktigt att du är en av få som är genuint ärlig och mänsklig och det gör mig glad!
  Tack och fortsätt med dina spons!!

  1. Men å så fint!! TACK!

   Och även om det var läskigt att skriva detta (kanske pga tabu-ämnet pengar) så tror jag det kan vara nödvändigt att veta att ersättning för spons och böcker kan se ganska rejält olika ut. OCH att det faktiskt kan handla om att man tycker om jobbet mer än ”money talks”.

   Tack igen, så fin kommentar!
   KRAM

 15. Super-rimligt och bra tänkt tycker jag, jag har inget emot reklamen just för att jag är glad att du fr tjäna pengar! Och du är ju jättebra på att hitta bra vinklar, jag kan först tänka ”men åh jag skiter i din müsli” för sen tycka att det var så bra gjort 😄 Så företagen borde vara jättenöjda med dig! Heja heja!

  1. Haha älskar din första tanke! (för övrigt blev jag så fast i muslin som jag tror du syftar på och gjorde senast idag sådana muslibars hahha)
   Tack för pepp!

 16. Är inte så förtjust i sponsrade inlägg men inser att du inte kan leva enbart på luft och kärlek :) tycker inte heller det är så attans jobbigt att scrolla förbi heller! Men du! Det finns tusen grejer jag skulle vilja att du skrev om, typ börja på förskola…får tårar i ögonen av att bara tänka tanken att min pyttepyttepyttebebis ska börja på förskola 😭 hur gör man för att inte bli en hysterisk skitjobbig förälder som campar utanför föris?!?!? Skriver du nåt om det lovar jag att sluta scrolla förbi sponsrade inlägg 😘

  1. Hahah du FÅR scrolla vidare så mycket du vill!
   Men jag kan ändå försöka leta upp de där känslorna jag hade när de skulle börja på förskola! TACK för förslag!! Jag kan tänka mig att det finns många som kan dela med sig i kommentarsfältet också – kommentarsfält när de är som bäst!
   😘😘

  2. Hej!
   Jaa det är superjobbigt att lämna sina små! Det som hjälpte mig lite är att jag har varit ”på andra sidan” dvs en förskolepedagog som skolade in småttingar. Och några saker tog tröstade jag mig med när det var dags för mig att vara förälder och lämna.
   1. Att pedagogerna eller någon annan förälder inte tycker att man är tokig för att man gråter när man lämnar, (dock lättare för barnet om man försöker låta bli att visa det) :)
   2. Även om barnen är jätteledsna när man går, så går det förvånansvärt snabbt över, och om man är orolig så brukar man få lov att ringa och kolla hur det går. Förskolan tycker inte att man är galen.
   Även om inget kan trösta, så ville jag bara dela mig mig av några småsaker. Hoppas att allt går bra <3

 17. Jag tycker mycket om när bloggare gör innehåll av sina samarbeten. Tycker till exempel Sandra Beijer och Elsa Billgren är bra på det. Och du! Det känns äkta! Och är kul att se eller läsa.

  Tycker du kan göra fler sponsrade inlägg än du gör.

  1. Ja! Jag tycker också att det finns många sponsrade inlägg som blir kul och inspirerande! Det är också roligt att se hur extremt olika sponsrade inlägg kan se ut.

   Du är snäll som skriver så, tack!! Det är svårt att få nån balans tycker jag! Ofta vill många ha ungefär samtidigt och så säger man nej till någon och så har man helt blankt i två månader sedan …

   HUr som. TACK Hanna!

 18. jag var kritisk till ditt förra sponsrade inlägg och skrev en kanske lite för sur kommentar. det var innan jag såg vad som skrev på ditt Instagram, hade jag sett det så skulle jag nog inte alls skrivit pga som du skrev i ditt förra inlägg, andra hade redan sagt samma sak (men det visste jag ju inte när jag skrev)
  jag har inget emot sponsrade inlägg och jag tycker du är bra på att göra dem personliga med egen vinkel (samtidigt tycker jag just såna sponsrade inlägg är svåra också för de kommer närmare annat innehåll och det kan jag tycka är förvirrande och knepigt men det är nog en annan diskussion, vad jag menade var att jag tycker inte dina betalda inlägg stör flödet)
  kanske blandas åsikterna om sponsrade inlägg och åsikterna om produkten ihop och du får en hel hög med åsikter klasch bom?

  1. Hej Ida! Alltså först och främst, det är HELT okej att skriva kritiska kommentarer – jag gör själv det och jag lär mig massor när jag får kritik! Även om det ibland kan bli lite överdos och då slå fel… KOmiskt att jag samma dag som jag uppmanat folk att inte skriva när man är arg, svarade irriterat på en kommentar som det dessutom visat sig att jag missförstått… GUD så pinsamt. (bad givetvis om ursäkt och backade direkt, men ändå… )
   Och gårdagens inlägg kan jag förstå att man helt kopplar till mitt inlägg, men det var faktiskt fler inlägg jag hade i tanken. Försökte koppla bort mitt eget helt när jag skrev eftersom jag hade svårt att inte blanda ihop mina känslor med vad jag egentligen tänker om kommentarsfält. Men ja, det var inte helt lätt hehe…
   Hur som helst så tror jag att du har helt rätt i att man blandar ihop alla möjliga åsikter, om spons, om produkt och om personen som gör inlägget. Inte helt fel alla gånger, men kanske att vissa kommentarer egentligen borde vara i ett annat kommentarsfält vissa gånger.

   Hur som helst! Det är ju så nytt detta och intressant! Jag tycker om att höra era tankar och det är också därför jag, efter en hel del grubblande, kände att jag ville dela denna info med er.

 19. Förstår till fullo att det är så här ni måste göra. Tycker man utvecklar ett ganska bra scrollfinger 😄. En vet att vissa tackar ja till nästan vilken spons som helst- scrolliscroll! Vissa litar en mer på och i ett mer selektivt flöde så väcker det iaf mitt intresse. Du är en av de jag tror väljer produkter/ vad-det-nu-kan-vara som är intressanta.

   1. Och TACK att du märker att jag försöker göra genomtänkta sponsinlägg (ibland med varierande framgång…)!

 20. Intressant inlägg! Jag personligen föredrar när man inte smetar ihop sig själv så mycket med produkten och skriver långt personligt inlägg om varför man tycker den är så fantastisk eftersom jag känner mig lurad sen när jag inser att det är ett sponsrat inlägg. I övrigt full förståelse för att du behöver en inkomst!

  1. Känner du samma sak när de är korrekt utmärkta? Alltså att det i början av inlägget står ”sponsrat”?
   Jag känner mig som du lurad när markeringen kommer på slutet. Står det i början scrollar jag ofta förbi om det inte är något speciellt med inlägget eller produkten/tjänsten.

   Väldigt intressant och tänkvärd kommentar. En fråga, om du pallar svara, hur skulle du önska att sponsrade inlägg såg ut? Säg tex tjänsten ahum jag gjorde inlägg om, som alltså är en webbsida som kopplar ihop en med rätt terapeut utifrån vad man behöver hjälp med. Jag tyckte det var en sååå bra grej och skrev om det där svåra steget att verkligen söka hjälp, och hur jag tänker att det förenklas enormt genom en sådan tjänst. Det var ju väldig personligt inlägg. Men på intet sätt oärligt förstås. Men jag kan ändå förstå vad du menar när folk blir personliga och så är det ändå reklam. Fast ändå tänker jag att det ju är jättebra om den som tipsar om nåt har en erfarenhet av det … ah snurrigt kommentar av mig.
   Men frågan då: hur skulle du helst se att sponsrade inlägg såg ut? Mer som att man lånade ut sin plattform och lät annonsörer göra sin grej? Som det blir tex här på bloggen på vanliga inlägg?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..