5 bevis på att småbarnsföräldrar tränar MASSOR

Var ditt nyårslöfte att träna mer? Bra, inte mitt heller. Men i alla fall. Finns den där gnagande känslan att du kanske borde träna mer än du gör? Hoppas inte det. Gör den det ändå så kan du släppa den NU!

Kolla så mycket vi tränar, typ VARJE dag.

1 Påklädningen

Det finns väl knappast något mer ansträngande att att försöka klä på ett (eller flera) barns om inte vill bli påklädda? Träningen är gjord för två veckor framåt. Fast ändå måste man göra den varje morgon …

traning-since2015
(kul info: när Lekmer publicerade denna bild så kommenterade en person att hennes träningsapp registrerade påklädning av två barn och syskonvagn till förskola som ”sport” och ”outdoor cykling” – där har ni beviset!)

2 Dammsugning

cheezedippers6

Ett barn som ätit ris. Dvs ätit fyra riskorn och lagt resten på HELA köksgolvet. Eller ett barn i klipp-fasen. Eller pyssel med pärlor …
Det har jag läst någongång för längesedan att det är supersvettigt att dammsuga. Jag har ännu inte provat det själv, men alla ni som inte kliver över/sopar upp det värsta kan checka av ett träningspass till.

3 Förhindra bråk

brak

Att kliva mellan två galna barn som vill slå halvt ihjäl varandra kräver rätt mycket styrka. Träning flera gånger om dagen – CHECK!

4 Matlagning under hell hour

Prova gå med tyngder vikt 20+ fram och tillbaka mellan spis, kylskåp och matbord. SCHWETT!

5 Tandborstning

Antingen är det tandborstning, eller hårborstning, eller läggning eller … Oavsett så är det träning.

***

Så flera pass om dagen alltså… Det kan inte vara helt sunt. Se till att kompensera med chokladbollar minst varje dag.

 1. Igår blev jag tvångskommenderad till att spela ”Just dance” med 6åringen. Jag bytte om till träningskläder innan jag gick med på det (erfarenhet!). Dansade som tokar fram till läggdags. Sen fick jag inte sitta i hennes säng vid nattningen för jag ”luktade för mycket svett”. Tack för den. :)

  Men veckans träning är avklarad iaf. =)

 2. För att inte tala om alla gånger man under en dag springer fram och tillbaka genom alla rum för att hitta snutten/nappen/leksaken/mössan/mm. Lägger man dessutom till rörelserna för att lägga sig ner och leta under soffan/byrån eller ta fram saker som barnen lyckas peta in eller ner överallt så är det ju värsta friskis-och-svettis passet!

 3. Matlagning under hell hour, älskar! Det där var jag idag ju! Fast jag tränade höger biceps också då 1,5 åringen krävde att bli buren hela tiden.

 4. TACK! För dina inlägg och underbara bilder. Blir lite tårögd, både av skratt och igenkänning. Den sköna känslan av att fler kämpar på samma sätt gör vardagen lättare. Det betyder att jag inte gör fel, hur jag än kämpar är nästan varje dag en kamp (för barnen turas om att hamna i någon trots-fas, jag tror dom vet vad dom sysslar med). Du ger alltid ett leende!

 5. Häromdagen räknade jag ut att jag hade 60 kg i barnvagnen (två barn på 20+ kg vardera, ca 20 kg matvaror, stenar, mm under), en bebis på ca 6 kg på magen och vi bor på ett berg. Backträning deluxe…

 6. Jag har gjort det till träning. Putta på gungorna så intensivt jag kan, jogga med dubbelvagnen i uppförsbacken, inför ett studspass på studsmattan som liknar kniiip-susannes gympapass från 80-talet-dessutom ääälskar ungarna det!

 7. Att putta en barnvagn samtidigt som man drar andra ungen i pulkan borde räcka som träning. Speciellt när ungen i pulkan tycker det är kul att försöka sänka farten genom att sätta händerna i snön medan man drar.

  Eller laga mat samtidigt som man bär en unge. Det kräver special skills om man inte har någon typ av bärsele då.

  1. Klassas absolut som ett träningspass! Särskilt när barnet hänger halvvägs utanför pulkan. Plus när en måste gå fram och tillbaka för att barnet inte ska äta upp all snö som hen fångat upp när hen haft händerna i backen 🙈

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..