ANNONS

Syre!!

/

Jag toppade en hel veckas vab med att första smittfria dagen (fredags) gå på ett pressevent med båda barnen (ska berätta mer om det imorrn för det var en jättebra grej). Barnen skötte sig mkt bra på invigningen (det fanns chips) men sedan var de liksom så som barn kan vara – nyfikna och lite sugna på att peta på allt och inställning ”mute” på mammas röst. Plus att vi skulle röra oss i tunnelbana tillsammans med alla som skulle hem från jobb – heeeeerregud så många människor jämfört med vårt tv-rum en vab-vecka … Sammanfattningsvis var detta lite för mycket efter att suttit inomhus hela veckan. Och man kan säga såhär: stämningen har varit bättre och jag har varit en bättre mamma …

Jag somnade 21.30 den kvällen och vaknade till mitt vanliga jag: mom of the year.

I helgen har jag varit utomhus – syre!! Jag har sagt saker som: ”gud så härligt med bortdomnade tår och frostskadad haka!” och känt lyckorus över att de spolat fotbollsplanen så man kan åka skridskor där (att ha det så nära gör ju hela skillnaden – plus man kan ha varm choklad med sig ändå).

Vi har helt enkelt haft en skön helg. Förutom denna mängd syre som festat loss i mina lungor så har vi fixat en massa hemma; satt upp lite tavlor, fått upp hylla på barnens rum och bytt plats på saker i huset och fått det att kännas som rensning.

Hyllan i barnens rum

Tavlan i köket

Och i tvättstugan! Minsann!

Kom någon pöjk och sålde tulpaner till klasskassan och jag snålade ur och köpte endast en. Kan känna att det kanske hade varit bra med två buketter såhär i efterhand …

Imorrn sägs det att det är vardag igen men jag säger såhär: det tror jag på när jag ser det!! För de senaste två månaderna kan sammanfattas såhär:

Vab – jullov – vab.

Med några få dagars paus för vardag.

Men visst, vi testar väl. Det är ju en vecka kvar till den officiella vabruari…

2
54

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00