ANNONS

Veckans mat

/

Jag gillar ju att laga mat och framförallt gillar jag att bestämma allt vi ska äta. Muuuahahah! (så nöjd över min mat-makt)

Tänkte att jag då och då kunde lägga in lite info om vad jag planerat att vi ska äta i veckan, kanske kan vara kul inspo för nån? Plus bra för mig själv att kunna gå tillbaka och kolla, eftersom jag aldrig sparar mina planer…

Jag planerar bara 4 eller 5 rätter, det blir alltid nödpasta eller andra planer någon gång i veckan.

Förra veckan åt vi:

– Pasta med fetaost, mynta, edamame och machesallad. Vår favorit från Vegokäk.

– Poke bowl med lax. Lite som detta recept men alltid anpassat efter vad vi har hemma och är sugna på. Jag vill alltid ha med ris (vi kör jasminris), mango, avokado (kör fryst på båda), edamame, kimchi, såsen från receptet jag länkade till och srirachamajonnäs. Sedan blir resten en bonus.
Barnen äter typ ris och gurka.

– Ramen. Eftersom det alltid blir över en massa från Poke bowl så tänkte jag att det blev toppen att göra en liten egen variant av ramen, men det som blev över. Jag hämtade inspiration från Vegokäk och Jävligt gott. Vi använde köpe-buljong och piffade till den med ingefära, jordnötsolja och lime. Genvägar är min melodi. Vår soppa blev aningen för sur, men riktigt gott. Vi kommer göra det igen!

– Broccoli- och edamamebiffar (hjälp vad mkt edamame vi åt denna vecka inser jag. Ja ja, vi har ett storpack i frysen och det är såå gott. Biffarna gjordes efter detta recept och de var oväntat goda! Åt med ris och nästan såsen i receptet (yoghurt, citronsaft och honung). Barnen åt korv istället för biffarna, men det var mest för att de behövde mat NU. Nästa gång ska de faktiskt smaka dessa, det skulle kunna gå. Kanske …

Okej men denna vecka då.

Ja då är planen den här (sedan får vi se vad vi ror i land):

Palak paneer med halloumi. Från detta recept.

Citronrisotto med edamamebönor och mynta. Jepp, favvosmaker som kommer igen. Från Vegokäk, såklart. Jag är inte så bra på risotto, det blir alltid stabbig gröt för jag tänker hela tiden: nej det är för hårt ris, nej fortfarande för hårt …och DÄR blev det gröt. Men jag kanske ska försöka igen. Eller så får Mattias laga denna. Han är risotto-proffset.

Snabbnudlar med sesam och tofu. Jag är INTE ett tofu-fan men jag tror det beror på 1) att jag ätit för få gånger 2) att de gångerna har det inte varit kul tofu. För EN gång för inte så längesedan åt jag god tofu! Så… nu ska jag ge det en chans. Jag ska prova den Annie pratar om här. Vegokäk såklart… she hade me at ”megasnabba” …

Sötpotatiswrap. Ja igen från Vegokäk (har man hittat nån med ypperlig smak så är det lika bra att hålla fast!). Detta blir veckans utmaning. Jag kommer stirra på sötpotatisen och känna: å nej jag orkar inte skala… Men jag hoppas att stressen över att spenaten ska bli mosig och gammal ska ta över och att jag ba GÖRT! För det låter fantastiskt gott!!!

8
28

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00