10 anledningar till bryt innan klockan slagit 9

1. Du fick inte kolla på tv kl. 03.47 pga ”det är natt”.
–  Eeeh?

2. Du fick inte spela hög musik kl. 04.38.
– Vem sover ens fortfarande så dags?

3. Du fick inte äta gårdagens pasta som du hittade under bordet.
– Sånt svinn alltså!

4. Flingorna blev blöta av mjölken.
– Hur svårt kan det vara att lägga flingorna PÅ mjölken?! NEJ jag vill inte ha dem i skål bredvid. Vad är det för underlig fråga?

5. Du fick inte hälla ut mjölken på golvet.
– Det är KONST!

6. Du fick inte leka med vare sig kökskniven eller saxen.
– Vad får ett barns ens göra nu för tiden?!

7. Du fick inte ha deodorant på tandborsten.
– Kom inte och klaga på andedräkten sedan säger jag bara!

8. Du fick inte ha kjol och bar över till förskolan.
– Det finns ingen känsla för stil i det här hemmet!!

9. Du fick inte trampa i hundbajset på väg till förskola.
– Hur ska jag då veta om det pruttar under foten?!

10. Du fick inte öppna grinden till förskolan.
– NEJ, det är INTE samma sak om vi ”gör om det”.
 1. Jag känner igen mig i alla inlägg än så länge. Vill även lägga till ”mamma gick inte upp exakt den sekund jag vaknade”, ”jag fick inte glass till frukost trots att jag påstod att jag sa att jag ville det (fast jag egentligen inte alls sa det)” och ”jag fick inte gå till förskolan i enbart nattlinne”. Det måste vara hårt att vara en oförstådd treåring…

 2. Anna skriver:

  Eller vårt senaste morgonbryt: ”Du ska inte ha potatismos” vrålandes pga mamman dristar sig till att ha äppelmos på sin egen gröt… tätt följt av ”hur kunde du rosta min macka när jag sa att jag ville ha den rostad??!” Och sedan utlåtandet ”du är inte särskilt bra på att ta hand om barn”. Häpp och god morgon.

  1. Det är ju extremt kränkande att ha föräldrar som tror att de bestämmer över sin egen frukost. Det har iaf jag fått lära mig.

 3. Linn skriver:

  Eller varför inte ett bryt strax efter att man slagit upp ögonen bara för att man inser (i precis samma sekund av någon anledning) att man inte kan ha gårdagens strumpor eftersom de ligger i tvättkorgen o är ALLDELES för skitiga för att ens kunna kännas igen! För att sen bryta igen för att den ”dumma mamman” hittar ett par nästan exakt likadana (nåja, samma motiv), o då ska man prompt ha några helt andra… Vad är det för fel på vanliga svarta strumpor på treåringar?

 4. ”Nej du får inte glass till efterrätt efter frukosten”
  3,5-åringen: ”Men det är… mitt liv!”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..