5 saker som är bra att veta om första tiden med bebis

Här kommer en lista på 5 saker som jag tycker är bra att veta inför allra första tiden med bebis!

1. Blodet

Du har mens upphöjt till 10 första tiden! Megabindor och fula men sköna nättrosor. Skippa före-gravid-jeansen i bb-väskan med andra ord. Mjuka brallor rekommenderas. Och många ombyten …

2. Klisterbajset

Var uppmärksam så att ni byter första blöjan så fort det finns nåt där i!! Första bajset är som klister och ju längre tid som går desto mer klistrigt…! Och kolsvart. Vi ringde på larmklockan för jag var helt säker på att något var fel…

förstatiden2

3. KABOOM!

Dolly kan slänga sig i väggen! Efter några dagar rinner ofta mjölken till. Jag vaknade och tyckte liksom något var i vägen. Såg mig i spegeln och fick en chock! De lugnar sig dock lite efter ett tag…

förstatiden3

4. Lille Skutt-stilen

Efter typ 3-5 dagar så är det vaktombyte i hormonfabriken. Det liksom sprutar hormoner runt i hela kroppen. Och ut kommer de, i form av tårar. Kanske lite andra läckage också, för att späda på.

förstatiden4

5. Inte bara bebis!

Som sagt, packa inte ner före-gravid-jeansen i bb-väskan. Magen är inte bara bebis, som många verkar tro. Och det har bott en individ där i nio månader. Omgivning – backa!
Och låt kroppen få vara lite, för en gångs skull! Den har gått igenom ett nio månaders Marathon med rätt avancerad slutspurt. Den förtjänar vänlighet och tålamod.

förstatiden5
Pratbubblan kunde också säga ”två månader sedan” eller ”två år sedan”. 

 

 

 1. Lisa skriver:

  Var med om sista när jag med bebis i vagn efter nån vecka fick frågan om när vi väntade nästa av ung sådär hurtig säljare i klädaffär. Han tänkte lite knasigt kan en väl säga. Hahaha

 2. Avslaget! Tänk om någon hade informerat om att det skulle komma blodklumpar stora som tennisbollar!

 3. Sara skriver:

  Smärtan av att amma önskar jag någon hade pratat med mig om. Första barnet var ett rent helvete att amma i början, jag hade så ont. Samtidigt sa alla att jag skulle härda ut och att det skulle bli bättre. Det blev bättre men först när vi köpte ersättning så mina bröst kunde läka, det var lite emot vad sjukvården rekommenderar eftersom det kunde störa amningen.

  Med andra barnet har det funkat bra från dag 1. Förstår att sjukvården inte vill skrämma upp folk men jag kände mig totalt misslyckad och ungen var hysterisk pga för lite mat.

 4. Så klockrent! Och ärligt. Dina teckningar borde finnas på MVC/BVC

 5. Annika skriver:

  Så bra, denna hade jag velat läsa innan jag fick barn. Det är ju så mycket som man aldrig har hört talas om liksom.
  Jag längtade så efter att äntligen få sova på mage, men brösten är ju såå stora i början så det gick inte. Längtade också efter att få äta allt igen, men det blir ju nästan mer krångligt när man ammar. Hade heller ingen aning om att man typ inte kan sitta ner efter förlossningen…AJ!!!
  Å sen har man glömt allt till nästa gång ha ha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..