Pinsam grej jag gör

Kniven skriver så roligt om hur hon skrivit ett avskedsbrev till barnen och blivit så rörd av sig själv att hon gråter när hon läser det. Jag både skrattar och relaterar (och funderar stenhårt på hur hon skulle få brevet att komma fram? Smsa det precis i sista stund? Spara det på molnet och hoppas någon hittar det? Detta kommer jag grubbla länge på. Eller smsa henne och fråga.)

Men iaf. På tal om att gråta åt sig själv så händer det så märkligt när jag sjunger med till vissa låtar. Ja men ni vet typ klassisk gråtlåt Goliat. Vi brukar spela den i bilen och sjunga med men jag måste alltid sluta sjunga på grund av att rösten blir tjock och ögonen tåras. Det ÄR inte för att jag sjunger så oerhört vackert, som ni annars säkert hade trott. Det är något annat. Men vad?? Jag gråter ju inte om jag INTE sjunger med??

Är det att man (nu blev det ”man” istället för ”jag” för jag låtsas att ni alla är precis lika pin som jag) lever sig in så mycket mer om man sjunger med?

Pinigt är det i alla fall. Trots att ingen ser. Vilket också är märkligt. Men å andra sidan, hur många tv-program och klipp håller man inte på att dööööö av skam när man ser, trots att man har en skärm mellan? Varför skäms man åt andra?

Ja nu blev det många avancerade funderingar här. Men allt jag vill är är att alla fyller kommentarsfältet med ”jag gråter också åt min egen sång!”.

Tack på förhand!

 1. Gråter SÅKLART när jag sjunger. För att inte tala om när jag läser för barnen. Läste nyss ut senaste ”Handbok för superhjältar”-boken (stort boktips om du och flickorna inte läst den) och det var besvärligt att ta sig igenom slutet. I somras läste vi både Ronja och Rasmus på luffen. Den som klarar av att läsa de böckerna högt utan att gråta floder måste vara hjärtlös. I julas läste vi Sven Nordqvists ”Tomtemaskinen” och då fick jag svälja och torka tårarna för att kunna läsa slutet – det är så himla fint när Findus får sin tomte!

  1. Märta har lyssnat på Handbok för superhjältar när hon ska sova och jag har insett att vi måste läsa dem tillsammans för jag missar för mycket!!

 2. Relaterar så mycket med alla här! Haha. Grät senast igår till Talang, när den söta lillgamla killen dansade och gick vidare.. åh så fint det var! 😭😭
  Värst var nog när jag och min bästa vän skulle se ”A star is born” på bio och vi laddade upp för världens gråtshow.. Inte en tår kom… lite besvikna gick vi hem. Och jag visade ett klipp från ”Micke o Molle”, när han blir lämnad i skogen… o vi dööör.. redan första sekundrarna bara exploderar tårarna.

 3. Jag gråter också ofta när jag sjunger, men bara i bilen?! Jag började gråta av att läsa alla kommentarer också btw 😂

 4. Jag fulgråter åt det mesta nu ( gravid ) men det som tar hårdast är den jag kunde va med Mikael Wiehe ( min och min mamma som kämpar med både progressiv MS och cancer s låt ) ❤️

 5. Jajamen jag gråter till min egen sång! Och jag är musiklärare så HUR pinigt, haha! För ett par år sedan skrev jag en egen sång till mina nior som skulle sluta och det stockar sig fortfarande i halsen när jag försöker sjunga de orden. Charmant och ödmjuk egenskap- att bli sentimental till sina egna ord och toner, haha! 😅😂

 6. I slutet på Alfons-filmen får Alfons en hund, som han längtat efter jättemycket. Jag har för längesen läst boken som filmen är baserad på så jag visste hur den skulle sluta… Ändå bölade jag som bara den 😭 och blev typ FÖRVÅNAD över slutet och snyftade ”han fick hunden!” till den oförstående maken!
  Och dagen efter skulle jag berätta om det för nån – tårarna drog igång igen 😛

  Och då gillar jag inte ens hundar…

 7. Jag gråter till ALLT! Är såå lättrörd, och det har blivit ännu ”värre” sedan jag fick barn. Alla Astrid Lindgrens sagor, speciellt de lite mindre kända som Sunnanäng och Draken med de röda ögonen, men typ alla andra barnböcker också, t ex Pettson och Findus. Ikea-reklamen när pappan sitter på en pall utanför när dottern är upprörd. Tilly-tåglåten från Stadens Hjältar, och guud Under månen (också Stadens Hjältar). Gråter när jag läser tidningen, när jag ser melodifestivalen, idol, lyxfällan! Gråter när jag lämnat min son på förskolan. Och självklart när jag sjunger med i låtar.

  Men jag tycker det är skönt att gråta och jag är hellre lättrörd än inte. Tror det är hälsosamt att gråta.

 8. Jeg gråter når jeg synger voggesanger for barnet mitt som jeg selv hørte som barn. Denne broen over generasjonene rører meg voldsomt. At noen er barn og så voksne og får egne batn fører noe fint videre. At tiden går.

 9. Inte åt min egen sång, men när barn sjunger, herregud alltså. Var på en föreläsningsdag genom jobbet och en grupp 6-åringar inledde dagen med att sjunga Goliat. Jag kunde inte sluta gråta. Var på en annan utbildning där det visades en film om ett syskonpar som blev placerade i separata familjehem, men sedan blev återförenade. Gråten attackerade mig och jag var tvungen att hulkgråta på toa i en kvart. När en av dem som höll utbildningen frågade om jag har småbarn när jag väl kom tillbaka, sprutade tårarna igen. Blivit mer blödig med åren och särskilt sedan jag fick barn. Det bara kommer och jag kan inte kontrollera det. Blir liiite jobbigt i jobbsammanhang.

 10. Alltså jag älskar Wild Kids! Men är ju så tårinkontinent att jag knappt ser bilderna för alla tårar. Jag gråter när de vinner, när de förlorar, när de är fina mot varandra, till och med när de tävlar. Helt hopplöst! Har lyckats att diskret torka bort de flesta tårar så att inte barnen ska bli allvarligt oroade för deras mammas hälsa…

 11. Men alltså jaaa! Jag blir ofta jätte blödig och lipig när jag sjunger när jag håller på att natta dottern och annars också så klart. Värst var nog när jag hörde Babblarnas godnatt visa första gången. Fy fan för dessa jävla Babblarna (som egentligen är toppen)!

  Innan jag fick barn var jag nog så känslokall som det bara gick att vara men sedan dottern kom gråter jag för ALLT! Det räcker med att jag ser en lycklig ko på tv så blir jag lipig pga ”kossan är ju sååå lyckliiiig- wääää”! osv.. usch.
  Eller om föräldern till ett barn i en film säger ”jag är stolt över dig”. då jävlar kan jag lipa en vecka ca.

 12. Då;
  Precis så var min mamma också, men hon behövde inte ens sjunga med… Hon grät till reklam, musik och höjden var när hon köpt lejonkungen på dvd till mig i julklapp och satt och storgrät till introlåten (jag menar, filmen har ju inte ens BÖRJAT, vad fanns det att gråta till!?)

  Nu;
  25år och tre barn senare, gör jag samma sak!! 🙈😂😜 kan knappt sjunga vaggvisor, gråter till introt av lejonkungen och är så glad över att vi inte tittar på ”vanlig” tv för jag skulle säkert gråta av reklamen med!!

  Slutsats:
  Ser det som något högst ärftligt, och något som visar på hög empatisk förmåga!
  Dvs INGET ATT SKÄMMAS FÖR! (Ävennom jag är övertygad om att våra barn kommer skämmas lika mycket för mig som jag gjorde för min mamma då för länge sedan…)

 13. Den blomstertid nu kommer… 😭 Båda mina barn har himlat med ögonen åt sin skämmiga morsa.
  Och Eric Clapton’s Tears in Heaven. 😭😭😭 Övar på att sjunga den i bilen. Har inte kommit igenom hela än… 🙄

 14. Hmm kan inte sjunga med i något Disney-ledmotiv längre, slå dig fri och den där i Vaiana är så himla gråtframkallande! När jag var gravid i fjärde månaden öppnade ett sprillans nytt Ica kvantum 500 meter från oss och jag var alldeles tårögd på öppningshelgen för att jag skulle få handla i en sån sjukt fin och välplanerad affär! Lättrörd vadå? 😂

 15. Alltså relaterar så till detta! 😍🤧 Goliat är ju helt klart en gråtlåt, men min allra bästa gråtlåt (som jag knappt kan tänka på) är Valborg med Håkan Hellström. Guuu vad det stockar sig i halsen!

  1. Men jaaa, jag med! Ibland när jag är hyfsat ensam på bussen lyssnar jag på live-versionen och mimar med tårar i ögonen😂

 16. Det blir värre med åren!
  Jag var med tre väninnor på ett hälsohem och åt lunch när Vikingarnas ”Den stora dagen” (som handlar om en kvinna som dukar upp inför att barnen ska komma och fira henne på födelsedagen men en efter en ringer henne och meddelar att de inte kan komma) spelades i högtalarna. En av väninnorna och jag grät hejdlöst vid matbordet men försökte samtidigt skratta för att inte genera övriga i matsalen. Hulkgråt blandat med hulkskratt. De andra två väninnorna förstod absolut ingenting och försökte trösta men med helt frågande uppsyn. Helt galet!

  1. Åh, när Linnéa Henriksson sjöng den sången i Så mycket bättre fick jag stänga in mig på toaletten för jag grät så mycket.
   Annars gråter jag också när jag själv sjunger och självklart på varje avslutning vilket är extra jobbigt eftersom jag jobbar som lärare😅

 17. Hahahaha men åh vad skönt att läsa! Trodde det bara va jag! Kan inte sjunga med till låtar längre, spelar inte ens nån roll va de är typ, börjar gråta av nästan allt jag sjunger med i! Har kommit nu sen jag fick mitt andra barn, aldrig varit så innan! Allra helst om jag sitter ensam i bilen och verkligen lever mig in i sången, då kommer tårarna direkt 😂🤦🏻‍♀️

 18. Jag bölar och blir rörd av allt möjligt konstigt xD som t.ex. Merci-choklad-reklamen.. tycker alltid att musiken är så fin och människorna i reklamen är så glada och de är ett så fint budskap så aah.. kan inte hejda att ögonen tåras hahaha :D

 19. Alltså va?! Det här är ju helt fantastiskt roligt och härligt att läsa 😂 Jag trodde jag var blödig och gråter lätt, men har aldrig varit i närheten av att gråta till min egen sång. Älsk på att ni tokar finns och att ni delar med er!! 😂😂❤️❤️

 20. Åh, såg att någon redan tagit upp psalmer. Inför sonens dop var jag så djävulskt nervös för att börja hulkgråta till ”du vet väl om att du är värdefull”. Kan inte ens ta dom orden i munnen utan att grina idag! XD

  1. Samma här! Jag övade hemma i flera veckor innan för att jag trodde att det skulle gå lättare. Det gjorde det inte. Gråter nu när jag tänker på det…

 21. Jag minns när jag hörde ”I en sal på lasarettet” för första gången på fritids. Jag gråter nästan bara jag tänker på den. Om jag tänker på mig själv sjungande: ”…får jag komma hem till jul?” börjar tårkanalerna producera. Den visan är ju helt vansinnig egentligen.

  1. Haha men jaaa! Vi har den i en sångbok dom spelar melodierna och min dotter vill så gärna att jag ska sjunga med i den men jag kan inte, blir tårögd bara av att se bilden 😭

  2. Ja alltså det måste ju vara den sorgligaste ”barnvisan” i världshistorien? Det tåras i ögonen bara jag tänker på texten..

  3. 😂funderade just på om jag skulle skriva om denna visa oxå o så läser jag detta. den är så sorglig😫hon vill bara hem men de har typ glömt henne. stackars stackars barn😭😭😭

 22. Jag skrev i pärmen på en bok jag höll på att läsa (tänkte att den säkert klarar sig för att den flyger ut när plandet delar sig. Så orolig nu att någon ska låna den nu. Tar upp alldeles för mycket tankekraft, jag måste nog slänga den. Men jag vill samtidigt att de barnen ska hitta den en vacker dag och gråta och tänka att jag var SÅ FIN.

  1. Haha, det här är det bästa jag läst??? Klart boken klarar sig! 😂
   Ändå väldigt fint att du skrev det, jag hade nog börjat gråta vid tanken redan

 23. Jag gråter endast i bland om jag sjunger och spelar piano, för då blir jag berörd av texterna i vissa sånger. Jag är lärare och när jag var gravid och skulle undervisa on Shakespeares dikter så grät jag floder framför mina chockade gymnasieelever. Jag förklarade att jag tyckte texterna var så vackra och att de inte behövde hämta hjälp, att jag skulle hämta mig om en stund, bara jag fick gråta färdigt åt det vackra Shakespeare skrivit. Det var pinsamt – för dem ;)

 24. Gråta till ”Hujedamej sånt barn han var” måste ändå vara fånigast? Vem gråter till den?! 🤦🏻‍♀️

  1. Finns en till här 😂 varje gång så gråter jag åt slutet, där hon sjunger om att nu har han vöxt upp och att de inte finns nån bättre karl än han 😂😭

 25. Vad skönt att jag inte är ensam om det här. Jag kan börja gråta till och med när jag sjunger med i Samir och Victors ”put your hands up för Sverige”. Jag brukar höja volymen lite till då så att ingen skall märka något.

  1. Ja! En stund på jorden är ju så vacker. Även Guernica (av och med Katie Melua) kräver sin kleenex. Håller med många andra här om att man blir mer lättrörd efter att ha fått barn. Gråter dock inte åt min egen sång, möjligen får jag lite gåshud för att jag hör hur falskt jag brummar… men min unge ska få sång ändå 💕

 26. Jag kan bryta ihop när jag sjunger!. Älskar den fina fina låten Ikaros med Mikael Wiehe och så fort jag blir ensam övar jag på att sjunga hela sången utan gråt. Slutar alltid med hulkande gråt och ohanterliga känslor?! 😂

 27. Jag lärde mig ”Vargvisan” ur Ronja när vår som föddes för knappt 4 år sedan, men kunde aldrig sjunga den för honom för jag bara började gråta. På senare år har jag dock sjungit den så mycket när han lagt sig att jag nu inte ens orkar lyssna när jag sjunger. Och gråter inte längre, även om den är sjukt fin. 😌

  1. Vi spelade vargsången på min dotters begravning för lite mer än 4år sen. Det är en fin sång som är lätt att gråta till ❤

   1. Men åh Hanna. Beklagar verkligen. 😔 Ska ha det i åtanke nästa gång jag sjunger Vargsången för mina söner. Så fruktansvärt att förlora sitt barn. Varm kram till dig ❤️

 28. Jag gråter när jag sjunger med i Ed sheerans ”perfect match”, just meningen ”we where just kids when we fell in love”….Jag och min man blev ihop när vi var 18, nu är vi 31 och har två barn. Så rörande att tänka att vi var så unga och att vi har haft varann genom den roliga, tuffa men underbara 20-nånting tiden och alla utmaningar som livet hittills bjussat på.🥰🥰

 29. Om du vill ha en till sång du garanterat gråter av kan jag rekommendera ”Flykten från Sverige” av Loke Nyberg (finns på Spotify). Här snackar vi inte lite tjock i rösten och några tårar, här snackar vi hulkande panikgråt.

 30. Sedan jag fick barn så blir jag rörd till tårar av i princip alla psalmer.
  Dop, bröllop, begravning eller vanlig gudstjänst, jag får tårar i ögonen av alla psalmer jag kan.

  1. Det händer mig också! Rösten bara darrar och jag klarar knappt sjunga dem. Inte nog så sjunger ena barn i kören så det blir ännu mer känslor plus tårar man försöker stoppa på något sätt 😄😭

 31. Ja kan gråta när emil i lönneberga köt iväg mef alfred till doktorn i mariannelund i snöstorm och räddar honom från sin blodförgiftning! Samt åt lejonkungens intro – och även låten circle of life.. BLA ETC M.M . Hehehe så ja kanske inte mig själv men ändå vrf gråta till det? Särskilt om man sett dom hundra ggr haha😅

  1. Jag meeeed!!!! Emils kamp gör ju att man hulkgråter! Och lille Simba som inte fattar nåt o alla djur som ba jublar! Asså jag vet precis …

   1. Vill ni gråta åt Simba så googla efter reklamfilmen på den Nya Lejon Kungen filmen som ska komma på bio i år. Med riktiga djur (jo datoranimerad men ni fattar). Försök att sjunga låten då samtidigt 😂😭😂😭

  2. När de sträcker upp Simba och föräldrarna är så stolta! 😭😭😭(Nu blev jag helt tårögd av att skriva det).

 32. Jag tror det är något med att man lever med i sången på ett annat sätt när man sjunger med. Det är liksom hela kroppen som berörs, inte bara intellektuellt som när man lyssnar och tänker på vad en text betyder.
  Jag har blivit sjukt lättrörd efter att jag fick barn. Här är det inte bara ”vissa” låtar som sätter igång tårarna, det är allt när jag sjunger med ….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..