Otippade (?) tecken på graviditet …

Den växande kulan är visserligen ett rätt tydligt tecken på att det är en bebis där inne, men de här andra grejerna hade jag glömt/var nytt.

1. Håret. När jag duschade förut kunde man tro att jag hade slaktat en hamster och lämnat i brunnen (alltså pga hårmängden om det behövde förtydligas). Nu: typ slaktat en hamsters tass, på sin höjd…? Jag tappar nästan inget hår! Jag sparar ihop så att jag efter graviditeten kan skryta med motsvarande en angora efter varje hårtvätt.

2. Näsblod. Hade hade glömt att näsan skulle täppas igen och att jag skulle få näsblod surprise x antal gånger.

3. Smaken. Eller bristen på. Visst, vissa äter murbruk. Men ändå. Lyssna på detta. Igår på Läkarmissionen kunde man äta kladdkaka, Dumle eller panna cotta. Men nej nej. Jag ba: inte sugen. Vad jag åt istället? Geléhallon. Alltså?! Jag har ALDRIG ätit det frivilligt. Bara i de fall det inte funnits NÅGOT annat att tillgå eller de gånger de är de enda godisarna kvar. Då har jag tuggat fort och svalt innan smaken hunnit fästa…

Om vi bortser från sötslisket så är jag mest sugen på surt och syrligt. Vad betyder det? Att jag ska få en jäkligt grinig bebis? En surskalle?

Framtiden?

 1. Pia skriver:

  Fullkomligt normalt att missbruka surt godis och citrus i kvadrat👍
  Har jag gjort med båda mina kids och har fler vänner som helt förvånade fått citrus cravings under graviditet😅
  Har aldrig fått näsblod men blödande tandkött var ju väl förekommande under 1:a graviditeten😬

 2. Elin skriver:

  Kramperna jag fått i vaderna alla fyra graviditeter är de jag mest minns. Smärtan är ju grym. I övrigt är 3/4 gjorda på Ahlgrens bilar, vilket även bröstmjölken i synnerhet är producerad på. Avslutade nummer fyra med mariannechoklad… Själv är jag byggd på rå potatis säger mamma. Funkade de också :)

 3. Sarah skriver:

  Jag drack sjuka mängder brämhults lemonad pga sursuget. En gång var det slut med just den lemonaden i vår lokala butik (enda jag orkade vobbla mig fram till) och jag höll på att börja gråta i butiken… sen såg min underbara man till att vi alltid hade minst två liter hemma resterande graviditet! Drack minst en om dan typ :/

 4. Tina skriver:

  Jag år TVÅ citroner varje kväll! Kvider av blotta tanken nu men då var det absolut det godaste 😂

  1. Omg!! Jag är ännu bara på 4 apelsiner om dagen, jag ligger i lä!

 5. Nina skriver:

  Jag körde en ”mmmm allt är gott” = åt allt och mycket av det. Fick ju också ut en hejdundrande pöjk på nätta 4.5 kg. Och min mamma som sa ja du ville ju ha en tjock bebis, perfekt! Japp, perfekt att klämma ut den där, han kunde ju blivit tjock post-birth liksom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..