När vi berättade för barnen om bebisen i magen

IMG_1679

I mitten på december gjorde vi kub-testet. Det var väldigt svårt att inte säga nåt till Märta och Maja om bebisen i magen tidigare, men ja ni vet, nojjiga mamman ville veta att det faktiskt var en bebis där inne först.

Vi filmade faktiskt. Först tänkte jag att det var så typiskt att man ska hålla på och filma eller fota allting (trots att det var mitt förslag) men nu är jag SÅ glad att vi gjorde det. Det är så kul att kolla på filmen nu!

Precis innan klippet här nedan har jag sagt till barnen att de ska få någonting och Mattias fyllde i ”en julklapp!” och jag i panik hastigt lagt till: ”TYP!”
För jag såg framför mig att de skulle säga: ”jahaaa jag trodde jag skulle få den där grejen jag önskade mig…”

Det blev inte riktigt så :)

Nu har jag förövrigt passerat mitten! 143 dagar gjorda, 137 dagar kvar…

 1. Åh, så fint! Och så kul att se dina barn. Och stort grattis till er, så spännande med en liten familjemedlem till!

 2. Men herrejösses va fint!!! Såå glada dom blev! Även om vår tvåa här hemma bara är fyra veckor är jag redan sugen på en nr 3 😂 så kul att ni filmade, är ju så roligt att ha sen! Jag gjorde samma när vår treåring visade mitt positiva gravtest för sin pappa, också ett underbart ögonblick jag är glad att vi har på film!

 3. Jag ångrar att jag inte filmat första barnet mer. Alla dessa små filmklipp, även på vardagssaker är så kul att titta på när de blir större.
  Jag fick tips om att filma första mötet mellan storebror och lillebror på BB. Så himla glad för det tipset. ❤️
  Härligt att ni får uppleva en ny liten familjemedlem en tredje gång!

 4. Åh!!! Så fint. Jag minns själv när jag var 4 år och mina föräldrar berättade att jag skulle få ett småsyskon. ”Skojar ni?” var mitt svar. Men jag minns att jag blev så himla, himla glad. Finns ju inte på film för detta var 90-tal men så fint att ändå minnas när de berättade om det syskon som blev min älskade lillasyster. ❤️

 5. Så gulligt!
  Vi berättade för vår treåring att han skulle bli storebror (sjukt peppade!). Hans reaktion? ‘Ok… Kan vi läsa en bok nu?’

  1. Typ så reagerade vår då treåring med. Avmätt ointresse. När lillasyster väl var här har han dock sen första stund varit världens finaste och mest omtänksamma storebror. Så det kan ju bli bra ändå. 😉

 6. Så underbart! Vi filmade också när vi berättade om vår trea och jag är så glad för det! Att få en trea är det bästa vi gjort så grattis till er! 🙂

 7. Men å grattis vad roligt!❤❤❤Å vad härligt att se barnens reaktion 😍Vilket fint minne å ha ändå å vad roligt att du delar med dig!
  Grattis grattis!!!

 8. Men åååh! Gulliga ungar😍 Jag blev så rörd att jag blev tjock i halsen o min man ba; meen, vad är det? Har det hänt något?🙈 Nej, jag är bara lite rööörd. Fick mig o tänka på sunes Sommar… Mamma är du ledsen? Nejnej, mamma är RÖRD Sune.

 9. När vi berättade för barnen ( då 11 och 9) att de skulle få ett syskon spände 11-åringen ögon i oss och utbrast: ”MEN…Hur TÄNKTE ni? Hur har ni PLANERAT detta???” Vi fick krypa till korset och erkänna att vi inte alls planerat utan att det bara hände. Då utbrister 11-åringen: ”Jag vet att vuxna gör något för att det ska bli en bebis men det är så snuskigt så jag tänker inte ens TÄNKA på det!!!” 😂😂😂

  1. Hahaha känns LITE skönt att mina barn är lite små ändå och trodde att vi alla var lika chockade och undrande över att det var en bebis i magen!

 10. Åh gråter precis som vid emil i lönneberga och lejonkungen när dom håller upp simbabebisen mot solnedgången 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..