Favoritnamn halvvägs

Det ROLIGASTE med att få en bebis är ju att spåna namn! Okej några andra saker blir väl också kul. Men alltså namn. Kul!!

Här kommer familjens favoriter just nu:

Mina favoriter

Pojknamn: Sid

Flicknamn: Nou

Mattias favoriter

Pojknamn: Arvid

Flicknamn: inget än

Märtas favoriter

Pojknamn: inget än

Flicknamn: Alba eller Alva

Majas favoriter

Pojknamn: Emil

Flicknamn: Emma

Bonus: Kiwi

Eller borde det bli Paprika? Med tanke på syrrorna Ärtan och Majsan?

Vad har ni för favoritnamn på era listor?

Kolla förresten Ärtan och Majsan som nykläckta:

 1. Man måste ju testa att vråla namnen, du vet, för de där tillfällena då de ramlar, eller hittar på ofog. När man vrålar dem måste de låta lika fina som när man viskar dem ömt i deras öra. Sam är ett sådant pojknamn. Vill man ha ett grönsaksrelaterat namn går ju Tom, eller Furkan bra. Kan märta kanske tänka sig en Albin? Och Uno! Eller Ebbe!

  Franka är annars ett häftigt tjejnamn, som liksom Siv och Vivianne är löjligt försummat i senare tids namntrender. Och i Danmark finns ju Paprika Steen, så ni kan ju gå rätt på Paprika till en tjej (Eller via Erika, kanske?).

 2. Mina tre heter
  FELIX maximilian
  THEODOR frans
  LEOPOLD valdemar
  Samt alla heter ulf efter morfar som gick bort för tidigt.

 3. Näää lägg av! Sid!!! Det har varit vårt enda pojknamn båda gångerna fast så fick vi tjejer… (Min mans morfar hette Sid men annars har jag aldrig hört någon varesej heta det eller prata om det namnet). Nu blev jag så uppspelt och nostalgisk att vi ev måste skaffa en tredje…. 😅😅

 4. Ester är så fint tycker jag! Vi gillade det båda två men passar inte alls ihop med efternamnet så vi valde Edith istället. Emmy var också länge en favorit.
  Jag hade Lou, Sam och Billy på min pojknamnslista, men alla ratades av min man och hans förslag vill du inte ens höra;-)

   1. Haha ett MÅSTE på namnlistan!!
    M&M var ju inne på Kristall och Rosetta förut men nu har de liksom blivit helt städade vad gäller namnförslag. Ska försöka pressa fram lite crazyness nu. Man vill ju egentligen ha en Barbie/Rosetta/Kristall i familjen…

 5. Vi har en Ruth och en August, fina namn tycker jag! Ska få en lillasyster i juni och det lutar åt en Tyra. Majken, Lisen, Lotten och Pella är på min lista. Mannen har Idun, Liv och Karin. Hade det varit en bror tror jag att det blivit en Linus. Älskar namn!

 6. Med drygt en månad kvar till BF har vi bestämt oss för Alfred :) Förutsatt att grabben inte kommer ut och inte alls känns som en Alfred! Annat namn vi funderade över var Sigvard, men det blev automatiskt Sigge, vilket min mans gamla hund hette. Det var lite opassande då han konstant fick upp bilden av att det växte en hund i min mage.

 7. Utöver de namn vi valt (Albin och Ida) så gillade vi Amelie (med betoning på i), Ingrid, Hugo och Nils. Även Ville, Walter, Alice och Stina var med på kanske-listan.

 8. Vår trea fick heta Måns 😊 storasyskonen som inte visste att det skulle bli en kille hoppades på en Ormis 😆 eller Irma.
  Blir det en fyra vill jag ha en Hannes eller en Irma, Vivi eller kanske en Nina.

 9. Åh, mitt allra finaste är Ilon! 😍 (som ilon wikland) På nära andraplats ligger Eva. Svårare med pojknamn, gillar dock Malte, men faller ju på M-kriteriet… 😅

 10. Mina favvisar till vår 3:a var om tjej: Vera, Kalli, Greta eller Ilse och om kille: Stellan, Theodor och Benjamin. Min man var inte helt överens där. Förslag från storasyskonen var Elliott eller Ponyo oavsett sort 😄

 11. Om ni inte vill fortsätta M-temat föreslår jag namn på L till trean (och eventuell fyra!) så att det blir lite mer jämt i familjen. Två L och tre M.
  • Maja, Märta och Liv, Livia eller Linnea
  • Maja, Märta och Lukas

  1. Genialt. Nu var jag tvungen att börja spåna lite fler pojknamn på L som skulle kunna passa med Maja och Märta så att vi kan få föräldrarna intresserade av denna briljanta idé:

   Lars, Lo, Ludvig, Lennart, Loke (kanske inte direkt passar med tjejnamnen, men det är så coolt!), Lorentz.

   Men vad skulle man kunna hitta på för grönsakssmeknamn på L?

   1. Haha ja men vet ni, vi hade den idén innan barn. Och även i början på graviditeten. Det skulle bli rättvist för mig med ett L-barn.
    Och Maja tyckte det skulle bli mest rättvist för Mattias med en pojke.
    Hur som så har vi följande på L på listan:
    Lycke
    Lisa
    Lo
    Leo
    Levi

 12. Jag väntar nummer fyra och vill ha en liten Ebbe om det blir en pojke! Men min man är helt och hållet INTE med på noterna…han vill ha en Gunnar eller Gustaf. Blir det en flicka har vi åtminstone ett namn som båda gillar och det är Eva. Jag tycker också om Marianne, Marta, Solveig.

  Storasyster vill ha en lillasyster som heter Elsa. Storebror vill ha en lillebror som heter Jens eller Sebastian. Storasyster nummer två vill ha en Ebbe, Ivar eller Eva :)

  Jag älskar också namn! Får skaffa guldfiskar sen när det är slut på barnaalstrandet, bara för att få namnge :D

 13. Ååååh, vi har Märta, Maja och Hugo. Nu tycker jag det är en perfekt trio! Även våra är Ärtan och Majsan (trots sambons missnöjda kommentarer om Sällskapsresan:))
  Hugo fanns inte med på vår lista men när han kom ut såg han precis ut som det där tv-spelstrollet. Dock är han en fri själ så han brukar vilja att vi kallar honom Regnbåga Enhörning…

  1. Hahah jag med lite! Eller först kom jag på att jag gillade namnet. Sedan körde vi omedvetet Ice Age-marathon… 😄

 14. Det är fina namn allihopa:)

  Mitt förslag skulle vara om det blir en flicka är Millie eller Milly :)

  Lycka till med allt :)

 15. Enklaste vägen till paprika – Patrik!

  Mina barn hade en skidlärare nr de varriktigt små, han hette Patrik men de missuffapttade och kallade honom helt sonika för paprika hela veckan.

 16. Malte tycker jag är världens finaste. Iofs på M…
  Bruno är också så fint. Och Bertil! Och Klas☺️
  Edith Elsie Viola Edla Alde Embla Ethel. Alde bonus unisex!

  1. Åh. Bertil heter min pojke, världens finaste namn om du frågar mig. Blir Berra då och då men det är ju bara gulligt.

 17. Sid, Otis eller Amos tyckte jag var fint när vi skulle ha lillebrorsan. Det gick inte hem hos min man så lillebrorsan heter Elmo nu. Och storebror heter Angus och det var första namnet vi (Jag då alltså) kom på.

 18. Vi har en Anna-Lisa sen tidigare och jag vägrade (!) en till på A. Speciellt inget som började på Al..
  Det blev en Albert/Abbe…(vi hittade INGET annat som båda accepterade)
  Övriga förslag var Jesper, Kasper, Karl, Knut, Ante, Sven, Åke, Gunnar, Gillis, Beppe, Emma, Elisabeth och Karin.

 19. Mina ungar heter Frans och Rut, topp namn tycker jag själv, vi hade även Bruno, Gösta, Greta, Inga, Harriet och Selma på förslag andra gången. Gillar även Sam, Simone, Bo och Bim. Sam och Bo tycker jag är ena riktigt bra unisexnamn. Lycka till 😀

 20. Hoppas att du skulle göra en lista, så roligt med namn! Dock roligare när bebisen är i magen för sedan blir det prestationsångest med ”nu ska h*n heta det hela livet, det måste bli bra”… Jag sitter just nu med en 3-veckors namnlös tjej i famnen där namnet ska passa till storebror som heter Arvid. Svårt men hon kommer att gå ett namn tillslut ☺️

 21. Juni! Så fint namn tycket jag. Ruben är också fint, och Ossian och Vega.
  Mina barn heter NORA Lunne, LILLY Saskia och SAM Sven, sett är ju väldigt fina namn tycker jag :)

 22. Det är så spännande med namn! Jag hoppas fortfarande också på en 3:a men det ser mörkt ut för tillfället. Mina favoriter är ändå just nu Ilone och Ted.

  Kiwi var väldigt gulligt, kanske kan bli ett mellannamn i alla fall 😉.

 23. Jag jobbade hårt för Jasper här hemma om vi fått en kille sist men min man är inte alls förtjust i det (han hade ju dock inga bättre förslag själv om det blivit en pojk) men ut kom en tjej som fick heta Meja (det namnet lär ni ju inte ta då med tanke på ovan kommentar :)). Vi valde mellan Meja & Harriet.

 24. Min dotter heter Moa, och det tycker jag skulle passa väldigt fint till Maja och Märta om det blir en flicka :) Minna är jag också förtjust i. Jag som har OCD light tycker det är ”självklart” att ni ska fortsätta med namn på M, annars rubbas min balans (haha, hemskt, jag vet)

  1. Moa hade vi som alternativ till Maja – superfint! Men jag är ledsen att jag kommer trigga din OCD … det är typ min enda NONO att det ska vara ett till M.
   Förlåt…

 25. Åh, Kiwi var ju jättefint!! Det röstar jag för! 👏 Vi väntar en liten kille inom två veckor och har bestämt namnet Casper. 😍

 26. Storasyster tyckte lillasyster skulle heta Bebis-Sädis. Det blev en Hjördis istället. Så namnet Bebis-Sädis är ditt om du vill ha det! 😂

 27. Namn är roligt! Och svårt. 😬
  Vi fick nr 3 för ett år sedan. Dotterns förslag om det blev en flicka var Törnrosa eller Askungen. Killfärslag var Liam och William. Lite olika… u blev det en pojk. Men namnet blev Ebbe.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..