Favoritnamn halvvägs

Det ROLIGASTE med att få en bebis är ju att spåna namn! Okej några andra saker blir väl också kul. Men alltså namn. Kul!!

Här kommer familjens favoriter just nu:

Mina favoriter

Pojknamn: Sid

Flicknamn: Nou

Mattias favoriter

Pojknamn: Arvid

Flicknamn: inget än

Märtas favoriter

Pojknamn: inget än

Flicknamn: Alba eller Alva

Majas favoriter

Pojknamn: Emil

Flicknamn: Emma

Bonus: Kiwi

Eller borde det bli Paprika? Med tanke på syrrorna Ärtan och Majsan?

Vad har ni för favoritnamn på era listor?

Kolla förresten Ärtan och Majsan som nykläckta:

 1. Bengta skriver:

  Man måste ju testa att vråla namnen, du vet, för de där tillfällena då de ramlar, eller hittar på ofog. När man vrålar dem måste de låta lika fina som när man viskar dem ömt i deras öra. Sam är ett sådant pojknamn. Vill man ha ett grönsaksrelaterat namn går ju Tom, eller Furkan bra. Kan märta kanske tänka sig en Albin? Och Uno! Eller Ebbe!

  Franka är annars ett häftigt tjejnamn, som liksom Siv och Vivianne är löjligt försummat i senare tids namntrender. Och i Danmark finns ju Paprika Steen, så ni kan ju gå rätt på Paprika till en tjej (Eller via Erika, kanske?).

 2. Lisa skriver:

  Mina tre heter
  FELIX maximilian
  THEODOR frans
  LEOPOLD valdemar
  Samt alla heter ulf efter morfar som gick bort för tidigt.

 3. Helene skriver:

  Näää lägg av! Sid!!! Det har varit vårt enda pojknamn båda gångerna fast så fick vi tjejer… (Min mans morfar hette Sid men annars har jag aldrig hört någon varesej heta det eller prata om det namnet). Nu blev jag så uppspelt och nostalgisk att vi ev måste skaffa en tredje…. 😅😅

  1. Haha jaa GÖRT!!! Så fint namn så det är lätt värt det!

 4. Anna skriver:

  Ester är så fint tycker jag! Vi gillade det båda två men passar inte alls ihop med efternamnet så vi valde Edith istället. Emmy var också länge en favorit.
  Jag hade Lou, Sam och Billy på min pojknamnslista, men alla ratades av min man och hans förslag vill du inte ens höra;-)

  1. Anna skriver:

   Bonustips: Storasyster röstade på Barbie, det är fortfarande ledigt så att säga.

   1. Haha ett MÅSTE på namnlistan!!
    M&M var ju inne på Kristall och Rosetta förut men nu har de liksom blivit helt städade vad gäller namnförslag. Ska försöka pressa fram lite crazyness nu. Man vill ju egentligen ha en Barbie/Rosetta/Kristall i familjen…

 5. Vi har en Ruth och en August, fina namn tycker jag! Ska få en lillasyster i juni och det lutar åt en Tyra. Majken, Lisen, Lotten och Pella är på min lista. Mannen har Idun, Liv och Karin. Hade det varit en bror tror jag att det blivit en Linus. Älskar namn!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..