Hen såg ut som en Krysmynta

Hanna skrev en så rolig/intressant kommentar på gårdagens inlägg på tema namn. Hon skrev att hon respekterar folk som säger ”hen såg inte ut som en *** (det tänkta namnet) så det blev en …” men att hon inte förstår dem.

Det fick mig att fundera på vilka namn alla bebisar skulle ha om man enbart gick på hur de såg ut när de kom ut.

Vi var ju själva lite så när Ärtan kom. Vi hade ett namn var: Emmy och Märta. När hon väl hade fötts sa Mattias att jag fick bestämma. Kunde jag såklart inte göra. Så vi drog lott. Det blev Emmy. Som var mitt förslag. Så hette hon det i 10 minuter. Sedan sa jag ”nä, hon är mer en Märta.”

Undra om det mest var min rädsla att fatta så stora beslut som satte in? Bättre att ta Mattias namnförslag så ligger ansvaret där?

Jag har en teori om alla udda namn också. Jag var en sådan som tyckte det var sjukt töntigt med superspeciella tilltalsnamn. Sedan blev jag gravid och ba: DETTA BARN ÄR SÅ UNIKT!!! HEN KAN INTE HETA NÅGOT SOM NÅGON ANNAN NÅGONSIN HAR HETAT!

Och då hajade jag varför. För så måste det ju vara?

Men åter till vad de ser ut att heta när de kommer ut. Det finns ju onekligen namn som är bättre på ”magen” och eventuellt första veckorna är senare. Och tvärtom! Ett av mina favoritnamn på pojklistan är Gunnar (Sid är också fortfarande favvo – men är det ett MITT BARN ÄR SÅ UNIKT OCH MÅSTE HA ETT UNIKT NAMN-namn? Svara ej! Om det är så vill jag nämligen inte veta!). Hur som helst. Gunnar. Så fint ju! Men har ändå svårt att se en bebis heta det. En tvååring – absolut! En bebis…? Nej? Bebisar ser ju ut att heta Bubbis, Mimmi och Trollet. Men det kan ju inte alla heta!

Mimmi/Bubbis/Trollet osv sinkar mitt tempo

 1. Åh vad jag känner mig träffad av ditt inlägg på flera sätt hehe.
  Vi hade olika namnförslag, främst Lovis och Tage. Förlossningen gick jättefort och min man hann inte vara med vid utdrivningsskedet, men när jag fick se vår lilla dotter och fick veta at det var en flicka så visste jag att det var en mimmi… min man kallade sig Mimmi som barn, och hon var och är fortfarande superlik sin pappa. Vi försökte döpa om henne till lovis på BB men nää, hon hette Mimmi.

  Trodde inte på att det kunde vara så förrän det hände(…säger man om allt när man är nybliven förälder…?)

 2. Det är ju inte vad de ser ut o heta egentligen. För det är ju hur det känns att kalla dem ett namn. Vi har udda namn på våra barn. Vi hade rätt många förslag, men det var vilket namn vi båda fick rätt känsla för som det blev. Första barnet fick min mans förslag, det var bara nr 3 på min lista, så jag gick o kände på namnet några dagar innan det kändes rätt. Men jag sörjer att jag inte har en Eira som var mitt första förslag. Sen blev det två pojkar. Men min äldsta är absolut ingen Eira ;)

 3. Haha annars kan ni ju köra på vår storas namnförslag när vi väntade lillebror (då var hon ca 3 år) Gargamel eller Azrael 😬😂

 4. Du kommer inte att ångra Gunnar! Har en tvååring som heter Gunnar och jag tycker fortfarande att det är ett oerhört bra namn. Även på en bebis.

 5. Ja, men då blir det ju ärta majs och gurka :D
  Tills han blivit två tycker jag Plutten är fint. Använder det fortfarande på min 4åring.

 6. Vi hade två namn. August (mitt förslag) och Albert (makens). Men han hette verkligen inte det. Han passade typ bättre att heta 100 andra namn. Någon August eller Albert var han verkligen inte. När vi testade Melker så var det vad han hette. Det namnet var inte med på listan alls

 7. Har ingen bebis på g, men det haglar kreativa namnförslag från den yngsta av mina två som hjärtans gärna vill att det ska bli en. Palle alternativt Krusbjörn eller Igor Lövgren (ingen av oss heter Lövgren i efternamn).

 8. Jag roade mig med att gå in på http://www.birthday se och söka på våra kommande barns efternamn och beräknade dagar och månad. Då får man upp de allra äldsta som heter så och är födda då och kan se vilka namn som behövs i framtiden ;-)

 9. Det måste bli en Gunnar! Gud så fint. Tänker mig en typ tvååring som är yngst av tre och så omhuldad men ändå cool och snäll. Extremt bra namnförslag. Jag röstar generellt på ett namn som en morfar/farfar hade kunnat ha.

  (Men tycker ALLA vänners barn passar perfekt med sina namn så oavsett om det blir en Lazer eller Saphire så kommer jag tycka det är ok.)

 10. Sid är fint! Hade också några korta namn som förslag på vår lista, men klarar helt enkelt inte av det här med att ropa typ ”Siii-iiid”! Enstaviga namn gick bort, hur fina de än är. För jag vet att det kommer att sluta med att man alltid kallar barnet för ett smeknamn istället… och det vill jag inte, då är ju liksom poängen med att välja ett fint namn borta xD Lika med längre namn också, som tenderar att förkortas till smeknamn. Vi håller oss till tvåstavigt :)

 11. Hahaa, min 8årings namnförslag för lillebror var Gunnar! XD Hon tyckte det var det absolut finaste namnet hon hört. Hon tyckte också att Birger, Börje, Bertil osv var tjusiga.
  Så kanske det blir ett barnbarn i liknande namn sen nåttag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..