Hen såg ut som en Krysmynta

Hanna skrev en så rolig/intressant kommentar på gårdagens inlägg på tema namn. Hon skrev att hon respekterar folk som säger ”hen såg inte ut som en *** (det tänkta namnet) så det blev en …” men att hon inte förstår dem.

Det fick mig att fundera på vilka namn alla bebisar skulle ha om man enbart gick på hur de såg ut när de kom ut.

Vi var ju själva lite så när Ärtan kom. Vi hade ett namn var: Emmy och Märta. När hon väl hade fötts sa Mattias att jag fick bestämma. Kunde jag såklart inte göra. Så vi drog lott. Det blev Emmy. Som var mitt förslag. Så hette hon det i 10 minuter. Sedan sa jag ”nä, hon är mer en Märta.”

Undra om det mest var min rädsla att fatta så stora beslut som satte in? Bättre att ta Mattias namnförslag så ligger ansvaret där?

Jag har en teori om alla udda namn också. Jag var en sådan som tyckte det var sjukt töntigt med superspeciella tilltalsnamn. Sedan blev jag gravid och ba: DETTA BARN ÄR SÅ UNIKT!!! HEN KAN INTE HETA NÅGOT SOM NÅGON ANNAN NÅGONSIN HAR HETAT!

Och då hajade jag varför. För så måste det ju vara?

Men åter till vad de ser ut att heta när de kommer ut. Det finns ju onekligen namn som är bättre på ”magen” och eventuellt första veckorna är senare. Och tvärtom! Ett av mina favoritnamn på pojklistan är Gunnar (Sid är också fortfarande favvo – men är det ett MITT BARN ÄR SÅ UNIKT OCH MÅSTE HA ETT UNIKT NAMN-namn? Svara ej! Om det är så vill jag nämligen inte veta!). Hur som helst. Gunnar. Så fint ju! Men har ändå svårt att se en bebis heta det. En tvååring – absolut! En bebis…? Nej? Bebisar ser ju ut att heta Bubbis, Mimmi och Trollet. Men det kan ju inte alla heta!

Mimmi/Bubbis/Trollet osv sinkar mitt tempo

 1. Towa skriver:

  Åh vad jag känner mig träffad av ditt inlägg på flera sätt hehe.
  Vi hade olika namnförslag, främst Lovis och Tage. Förlossningen gick jättefort och min man hann inte vara med vid utdrivningsskedet, men när jag fick se vår lilla dotter och fick veta at det var en flicka så visste jag att det var en mimmi… min man kallade sig Mimmi som barn, och hon var och är fortfarande superlik sin pappa. Vi försökte döpa om henne till lovis på BB men nää, hon hette Mimmi.

  Trodde inte på att det kunde vara så förrän det hände(…säger man om allt när man är nybliven förälder…?)

 2. Annika skriver:

  Det är ju inte vad de ser ut o heta egentligen. För det är ju hur det känns att kalla dem ett namn. Vi har udda namn på våra barn. Vi hade rätt många förslag, men det var vilket namn vi båda fick rätt känsla för som det blev. Första barnet fick min mans förslag, det var bara nr 3 på min lista, så jag gick o kände på namnet några dagar innan det kändes rätt. Men jag sörjer att jag inte har en Eira som var mitt första förslag. Sen blev det två pojkar. Men min äldsta är absolut ingen Eira ;)

 3. Lisa skriver:

  Haha annars kan ni ju köra på vår storas namnförslag när vi väntade lillebror (då var hon ca 3 år) Gargamel eller Azrael 😬😂

 4. Min bebis heter Gunnar. Passar skitbra på en bebis. Kan starkt rekommendera!

 5. Helen skriver:

  Du kommer inte att ångra Gunnar! Har en tvååring som heter Gunnar och jag tycker fortfarande att det är ett oerhört bra namn. Även på en bebis.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..