Vecka 24 och skavet

Jag känner starkt att jag vill avfölja vädret! Och skriva det tydligt i vädrets kommentarsfält:

Jag är väldig väldigt vääääldigt besviken! Nu tappade du en följare. Hej då!

För övrigt är jag nu i vecka 24. Magen ska växa i 16 veckor till är det tänkt. Psyket är ungefär såhär:

Är det hormoner? Jag är van att tänka att det är det när jag liksom inte lyckas rama in anledningen till skörheten. För just ”skör” är känslan, även om jag blir irriterad av beskrivningen. Är jag en jävla vas eller??!

Pratade dock med en kompis idag som hade samma känsla så det kanske är det där vädret. Eller så är det omgivningen. SÅ är det såklart. Människor omkring mig är sura och gnälliga och tar ut irritation på mig. Idag vevade en snubbe vilt åt mig i trafiken. Jag vevade tillbaka men vill egentligen bara gråta och säga SLUTA VAR SÅ ARG!

Sedan gick jag in i en annan snubbes ryggsäck på t-centralen och uttryckte de ovanliga orden ”oj ursäkta!”. Såg i ögonvrån att han vände sig om så jag vände mig också för att med händerna förtydliga ”sorry!”.

Hans svar? – Din jävla hora!

Jag kände att det var väldigt känsligt det här med att ha en ryggsäck som nuddar vid andra och undrar hur han klarar sig på befolkade platser annars. Han borde nog åka tunnelbana vid andra tidpunkter. Typ kl 04.

Men dessa aggro-män kunde jag ändå hålla lite distans till, även om det inte direkt bidrog till att jag kände mig mer stabil och munter. Men det är den här känslan att jag vill börja gråta om alla inte har snälla rösten.

Det kan vara att jag var hemma hos mamma och pappa. Där är det alltid snälla rösten och 100% ompyssling och steget ut i den verkliga världen blir alltid chockartad. Att inse att alla inte är som mamma och pappa. Det är hårt för en liten 37-åring som ska försöka klara sig på egna ben i den stora vida världen.

Har ni också skav? Vill ni också gråta eller vill ni helst veva ilskna armar åt medmänniskor? Är folk extra aggro just nu för att den där vintern kom tillbaka och var blöt och grå? Låt oss avfölja vädret allihop och sänka dess kommentarsfält. Vi drevar! Nu!!!

Fotograf: Märta. Modell: stabil person.

 1. Blir också påverkad av vädret. För någon dag sedan var allt grått och jobbigt. Bestämde mig för en promenad. Brukar må lite bättre av att röra på mig. Fick syn på några snödroppar som blommade och de var så fina och jag blev så rörd att jag började gråta😢

  Ang ryggsäckspersonen. Inte för att jag tycker det är ok att säga så men kan vara att han också mår skit och är skör men istället för att gråta säger han fula ord.

 2. Helt klart vädret! Jag sa till min man senast i går att jag hade klarat mer snö (bor i Hudik så här är det snö, inte blask) men orkar inte med kylan och alla dessa lager kläder 😱 han sa att vi var lika deppiga förra året vid den här tiden och vi kom överens om att det kanske är läge att börja boka in en resa i februari för lite solpepp 😅

 3. Tur för ryggsäckstönten att jag inte hörde det där! Då hade han legat i sin ryggsäck med hänglås utanpå :( snart blir det bättre, snart kommer solen och värmen :) fin är du med kulan :) ❤️

 4. Jag vet inte om det är vädret eller pms, kanske en kombination av båda, men senaste veckan har jag haft så nära till tårarna att det är rent löjligt (även för att vara jag, som brukar ha väldigt känslig sensor på tårkranen). Jag får tårar i ögonen av gulliga djurklipp, att läsa en artikel om Keith Flint som gick bort igår var ju en garanterad kranstartare, för att inte tala om när jag skulle prata med barnet om vad de sjunger i låten ”This Is Me” från The Greatest Showman. Leta gärna upp videon för garanterad gråtfest (om man är som jag).

  Men för övrigt, vad är det för lättkränkt och hyperaggressiv människa som säger så för att någon råkar gå emot ens ryggsäck?!

  1. Herre min skapare vad jag grät när jag hittade den låten för några veckor sedan. Helt fantastisk!

 5. Va??? Det har det sjukaste jag läst att du i förbifarten skriver att du blev kallad jävla hora av nån ryggsäckdåre. Du är dessutom gravid. Fy fan! Han kan va en jävla hora som går omkring med ryggsäck på ryggen, har man nåt jävla vett så håller man den framför sig på platser som i tunnelbanan. När jag var gravid med första barnet sprang en tant fram och tog mig mellan benen när jag väntade på tåget. Kände mig så utsatt. Usch!

 6. Med herregud! Vilken psyko den där snubbe med ryggsäcken! 🤯😤 Man bli helt mållös när idioter slänger fram såna kommentarer!

 7. Alltså, man behöver inte vara gravid för att känna igen sig i detta. Skörheten är ett faktum!
  Men håller med om mannen med ryggsäcken!!?? På riktigt?! Varför säger man så, så sjukt! Tycker du borde svarat med det mogna svaret: Den som sa det, han var det!

 8. Oj, stor igenkänning på det! På precis allt… i lördags sprang jag in i vårt rum, slängde mig under täcket o bölade som en tonåring över att sambon ”var lite hård i tonen”. 😭🤦🏻‍♀️Hur förklarar man för en treåring att man är såhär labil när man är gravid (strax v 20)?
  För övrigt gråter jag på väg till jobbet nästan varje morgon om jag hamnar bakom en lastbil eller en tant som inte kör snabbare än 80 på 100vägen, 🚜🚛🚗👵🏼speciellt om jag hinner ikapp dem precis när det blir enfiligt igen. Kan tillägga att jag slutat använda maskara…
  Älskar för övrigt din blogg som kan få mig att skratta hysteriskt mellan gråtattackerna! Dina inlägg får mig att inte känna mig som ensammast i hela världen.
  O du har nu hett mig hopp om att mitt labila humör upphör när vädret blir bättre! 😉 Tack! 😜

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..