ANNONS

Veckans mat

/

Typiskt beteende hos mig. Jag sätter en ribba ”nu ska jag publicera detta varje vecka!” Och då ba: varje vecka?! Det är för stora krav, jag klarar det inte!!!

Jisses. Jag har ju själv satt ”kraven”?

Ja ja. Men nu är jag där i alla fall. Med maten, som skulle bli stående inlägg och därför blev precis det motsatta.

Men VAD ska vi äta i veckan då? Jo detta:

Måndag: pasta med chili-cremefraiche, kalamataoliver och fetaost. (Nästan precis som receptet men jag körde tomatkross och creme fraiche utan smak och kryddade själv).

Tisdag: korv stroganoff på vegokorv. Jag gör bara korv, grädde, lökpulver, tomatpuré, buljong. Och ris. Och röd paprika och gurka på sidan av.

Jag använder Pärssons middagskorv som jag var så nöjd att ha hittat pga smakmässigt perfekt i stroganoff, men fick ändå lite skav när jag kolla innehåll och den inte innehåller nåt? Alltså typ bara vatten och äggvita och förtjockningsmedel liksom? Lite mer, men ändå ingen ”grundingrediens”. Hur tänker ni om det? Är jag överkänslig och varför måste jag egentligen ha en ”riktigt” ingrediens? Är det kött-tänket som styr eller…?

Onsdag: fisksoppa. Typ som denna fast med fänkål och också lax denna gång.

Torsdag: blomkålssoppa med smarrigt bröd!

Älta har blivit med brödbil! Varje torsdag kommer en foodtruck och säljer gott bröd! Jag tänker soppa och mackor varje torsdag!!!

Fredag: plocket som vanligt. Med sådana här tunnbrödssnittar!

Fick frågan från en kompis om hur jag får barnen att äta. Det får jag inte. Såhär ser det ut:

7
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00