Väntar på att en lott ska trilla ner i huvudet

Jorå så att eh. Kände mig lite tuff och ball efter att ha hängt på Stureplan och haft lite spånarfrukost med Nina och sedan varit med i hennes podd Vattnet går.

Den där tuffheten försvann dock när jag på perrongen i väntan på t-banan blev bajsad på. Av en fågel. Somliga har tröstat med att det ju ändå var tur att det var en fågel. Vilket visserligen är sant, det finns betydligt obehagligare varelser att bli bajsad på av… Eh vänta nu, formuleringen…?

Hur som helst. Grävde desperat i väskan efter nåt att torka med. Hittade lite ihopskrynklat toalettpapper som jag tror jag lagt ner efter en näsblodsattack (oh the glamour på denna blorre!! Ni är så avis!) och som jag i alla fall tror var oanvänt. Torkade illgrönt fågelbajs från håret medan tåget åkte mot slussen. Sedan stod jag tre stationer till med pappret i handen.

Det allra suraste med detta är ju att håret måste tvättas. Gud så segt.

Men folk har peppigt påpekat att det betyder tur och att jag borde köpa en lott. Men jag tycker att lotten borde ramla ner från himlen också, så som bajset gjorde. Det är ju jättejobbigt att behöva gå och KÖPA en lott för att någon (något) bajsade på mig. Det kan inte räknas som tur.

Nu väntar jag tålmodigt på Triss-regn eller kanske en champagneflaska. Inte i huvudet dock, inser jag. Det skulle nog inte räknas som tur.

Tack för att du utsatte mig för både grönt bajs och hårtvätt, duvjävel.

ps: det är ju lite fint att det betyder tur när något ruttet händer, men det är ju för att ge plåster på såren. Typ regn på bröllopet – tur! (i alla fall i Frankrike) och att kliva i hundbajs – tur! Också i Frankrike. Men det var ju för att det innan det blev olagligt var omöjligt att promenera två meter utan att kliva i hundbajs. Vad gör man då för att trösta alla svärande fransoser som sabbat dojorna? Jo man säger: DET BETYDER TUR! Gulligt ändå. Tänk så mycket tur man sabbade med att införa bajs-böter …

ps2: när min bästa kompis gifte sig så regnade det som sjutton första delen av dagen och sedan kom solen fram och då bajsade en fågel på hennes bröllopsklänning. Det måste vara de bästa förutsättningarna för äktenskapet! (de har det grymt bra faktiskt!)

 1. Anna skriver:

  Usch ja, jag har blivit fågelbajsad på flera gånger. En gång under en stel förstadejt, tappade en fisk en äppleskrutt i mitt huvud
  Jag försökte skratta åt det, men min dejt försökte låtsas att han inte märkte något. Det blev inte mindre stelt av det, kan jag säga… (Det blev inget mer med honom, kan jag tillägga).

  1. Hhaha va?? Släppte fågels ett skrutt i huvet?! Så sjukt roligt! Och kanske lite jobbigt också. men mest kul!
   Hur kan dejten INTE skratta åt det?! Jag var i lite samma sits fast tvärtom en gång! En snubbe jag var lite dejtig med fick en fågelbajs i huvudet och jag skrattade åt det. Det gjorde inte han …
   Det blev inget mer där heller.

 2. Och hur stor är sannolikheten att träffas av fågelbajs? Är man naturvetare/matematiker kanske man inte nöjer sig med att undra utan även gör lite uppskattningar och beräkningar. Läs kåseriet av fysikern Hans-Uno Bengtsson – han räknade ut att man i genomsnitt råkar ut för det en gång var 30:e år!
  https://www.nyteknik.se/digitalisering/fagelskit-6462199

  1. Haha då har jag ju ändå haft lite tur för det är min första gång och jag är ju liiiiite äldre än 30!
   Men, för att vara ärlig, så när jag tittade upp så stod jag under en t-bane-skylt som också var rastplats för duvor. Det satt en hel radda där. Om jag varit smartare så hade jag kanske klarat mig 10 år till …

 3. Linn skriver:

  Bröllopsklänningen är för övrigt inhängd i garderoben (obs! inplastad i alla fall) med fågelbajs och alla andra festrester på 👌🏻😊😘

  1. Hahha när du öppnar den om tio år så kommer det ha blivit flera generationer av små små fågelskitar. Det funkar så med just fågelbajs…

 4. Hahaaa jag älskar dig!😍

 5. Inte kul med fågelbajs i håret men tack för att du delar med dig. Ditt sätt att skriva om det får mig att le🙂

  1. Å jag blir så glad! Tack! Helt värt en fågelbajs när man får så fin respons på att berätta om den! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..