Veckans mat – en pastavecka!

Jamen då kör jag väl denna då, som jag ska göra vaaarje vecka för all framtid. HöHöhö …

Helgen fick vara med denna gång också.

Måndag pasta och linssås, typ som det här receptet men denna gång kokade jag linserna på sidan om medan jag fräste morötter och lök – så effektiv va? Och så hade jag tomatpuré inget kross. Den blev SÅ god!

Tisdag tandoori halloumi med ris, inspirerad av Zeinas recept, men jag har nån tandoorismet jag ska göra slut på så jag kör på lite annan kryddning…

Onsdag brorsans supersnabba spenatpasta från Vegokäk har stått på menyerna i några veckor nu men fallit bort pga saknat ingrediens eller behövt ta slut på nån annan som annars skulle bli dålig. Men denna vecka kanske den äntligen blir av??

Torsdag carbonara. Min paradrätt innan jag slutade äta kött. Ska göras med lök, vitlök, bacon och en himla massa parmesan och äggula. Man kan få ha i en droppe grädde. Men helst inte. Nu är jag ju bortrest torsdag så då sätter jag detta på menyn för dem som är hemma – Maja älskar bacon och kommer bli så glad. Mattias äter minst tre portioner om det serveras carbonara. Märta… ja hon äter pastan och är glad!

Fredag fredagsmys med de där tunnbrödssnittarna jag skulle ha gjort förra fredag men inte gjorde.

Lördag grönkål- och ädelostgratäng från Mera vego (jag har appen och har gjort flera smarriga rätter men glömmer bort den då och då, har ni den? Favoritrecept?)

Söndag pizza! Färdig deg, tomatsås, mozzarella och lök! Mmm!

Nu har jag visst två vakna barn. En som just kröp ner här bredvid mig och en annan i magen som försöker att lära sig kullerbyttor tror jag? Eller så är hen på rejv. Nåt röjigt i alla fall…

Ska se om vi alla tre kan somna nu. Om en stund kommer vi nog få ytterligare sällskap.

God natt!

Denna bild gjorde jag för … 1,5 år sedan kanske? Eller mer? NU ser jag att jag gjort jeans på ena mamman. Var det tänkt så? En läggning som blev hel natt – ni vet. Eller en miss? Varför har föräldrarna liksom vanliga kläder och inte pyjamas? Hmm…

 1. Anna skriver:

  Älskar mera vego och ännu mera vego. Vi har inte appen, men trots att vi snart lagat oss igenom varenda recept så har vi gillat varenda ett! Idag blev det burgare med svarta bönor och klyftpotatis. Supergott. Imorgon blir det den busenkla tomatsoppan med majs.

 2. Lyckades göra egen superb pizzadeg ( första och enda? gången) och samtidigt som den jäste baka ett enkelt dock smaklöst bröd på jästen som blev över. Måste skryta för det kommer ALDRIG hända igen. Gillar numer inte att laga mat utan älskar när någon annan bjuder på middag. Jag bakar hellre. Så mkt lättare, så mkt onyttigare. Sån är jag.

 3. Blir alltid HEDRAD över att få vara med på dina veckomenyer! <3 <3

 4. Teresa skriver:

  Så roligt att se er matplanering! Appen du nämner, är det en app som är knuten till Mera vego-böckerna?

  1. Heej! Å vad kul att höra!
   Och ja precis! Den är knuten till böckerna! Nu har jag bara appen så jag vet inte hur mkt av böckerna som finns i appen, men jag tycker det lätt varit värt den lilla summan. Gjorde en gnocchi-gratäng från appen som var svingod!
   Som sagt så glömmer jag av den lite då och då. Jag har liksom mina ständiga go-to matsidor och återkommande recept. Men så fort jag kommer på den och gör nåt från den så blir jag mkt nöjd!

   1. Teresa skriver:

    Aaah nu hittade jag den, den finns bara för Apple! Därför hittade jag den inte i Play store 😄 tack för matinspon hursomhelst ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..