4 olika typer av VAB – vilken är din favvo?

Vilken VAB är din favorit? Va? Vaddå du ”förstår inte frågan”? Klart man har en favorit-VAB? VAB är ju det man pysslar med ca 33% av ett år, eller?

Här kommer fyra att välja på:

1. Oros-vabben

När man tittar på barnet var fjortonde sekund eftersom hen är så lugn och kollar febern var tionde minut, ringer VC och får INTE komma pga 37,8 inte räknas som JÄTTEHÖG feber. Ofta brukar det lagom till läggning gå över och energin är tillbaka med besked.

2. Borde jag verkligen vabbat-vabben

När barnet är full rulle OCH rastlös på grund av inga kompisar och inga organiserade aktiviteter. När klockan är 10 har ni ätit frukost, spelat spel, målat med vattenfärger, lekt i dockhuset, ätit mellis, kört rejs med bilarna, knådat playdough och ritat. Bara 8 timmar kvar tills du för avlösning. Kul.

3. Vobben

Du ska bara skicka ETT mejl och skriva ihop en kort text. Det tar 6 timmar och när du dagen efter kollar igenom ser du att du missat hälften av innehållet och stavat fel på fyrtioelva ställen. Slutsats: jobba ej med barn på huvudet.

4. Sjuk-vabben

Du är sjuk. Barnen är sjuka. Ni är hemma tillsammans. Kanske krypa upp i soffan, dricka te och kolla på film HELA DAGEN? Ja eller 10 minuter. Eftersom din kropp ej reagerar på baciller på samma sätt som barnens kroppar reagerar på baciller. Deras baciller har helt klart svept energidrycker.

***

Läs också: 11 frågor man ställer sig vid VAB

 1. Ida skriver:

  Nej, nej, nej. Bästa vabben är när ungen är så sjuk att hen är helt däckad och bara sover eller tittar på TV, men ändå inte är så farligt sjuk att ett läkarbesök krävs. Du själv är frisk och kan gå och småplocka och mysa hemma relativt ostört. Enda nackdelen med denna vabb är att den förr eller senare följs av antingen sjuk-vabben eller borde-jag-verkligen-vabbat vabben (du vet, den där dagen när du är osäker på om barnet är frisk nog för att gå tillbaka till förskolan, så du håller hen hemma, bara för att ångra ditt beslut 1-2 timmar senare…)

 2. Annika skriver:

  Att vabba och själv vara frisk hände bara med första barnet. Nu kör vi bara all in på hela familjen samtidigt…

 3. Hanna skriver:

  Imorgon är 20e mars, en dag som för några har en alldeles speciell innebörd. 20e mars är bär vitt-dagen. En dag då man uppmanas bära vita kläder till stöd och minne för oss som förlorat det bästa som vi vet, våra små bebisar. Att kladdkakans dag/ostbågarnas dag/kanelbullens dag uppmärksammas mer än denna dag kan ibland kännas lite märkligt för många av oss som lever med denna sorg och saknad. Jag förstår att man inte vill tänka på att små barn kan dö, jag vill inte heller veta om denna fruktansvärda sanning, trots att jag har levt i den verkligheten i mer än 4 år. Jag skulle vilja be dig att hjälpa oss att uppmärksamma denna dag, obs; jag ställer verkligen inga krav på dig och jag hoppas verkligen att du inte uppfattar det som en begäran, det är bara en förfrågan, om du skulle kunna rita något Ang #bärvitt för vår Lilly och för alla andra saknade små barn.

  Tack för en fin blogg, så fylld av igenkänning!

  1. Sara skriver:

   Hade faktiskt aldrig hört talas om denna dag men fint att du skrev det. Det är så oerhört tragiskt med barn som dör oavsett om det är i magen eller barn som hunnit leva några år. Ta hand om dig!

  1. Hej Hanna! Åå en sådan fin och sorglig dag. Klart den ska uppmärksammas. Ska se om jag hinner redigera någon befintlig illustration så det passar.
   Får jag använda din text här i kommentaren som inlägg?
   Jag lånar gärna ut orden när jag själv har svårt att finna dem vilket blir fallet här.
   ❤️ kram och tack för info!

   1. Hanna skriver:

    Men så rörd jag blir bara av tanken på att du kan tänka dig att uppmärksamma denna dag ❤ självklart får du använda mitt inlägg om du vill. Jag är mamma till tvillingarna Nora och Lilly, Lilly dog 116 dagar ung och lillebror Sam.
    Om du hinner göra ett inlägg o h om det känns ok för dig får du gärna skriva med att man gärna får stötta spädbarnsfonden, swisch 123 900 21 22
    Jag blir verkligen tårögt rörd av att du kan tänka dig att lägga upp något om denna dag. Kram och tack!

    1. Tack att du skriver och berättar!! ❤️❤️❤️ och att du lånar ut dina ord!
     Kram

     1. Hanna skriver:

      Om du vill läsa vår historia finns den här https://natasha.vimedbarn.se/angeln-lilly/ om du inte vill läsa den när du själv väntar barn så förstår jag ❤ lillebror Sam föddes 1 januari, 2 år och 2 dagar efter Lillys dödsdag och gjorde mig lyckligare än jag trodde var möjligt.

 4. Lotta skriver:

  Förra veckan upptäckte jag en till typ (för första gången?) när jag vabbade med min 5-åring: mys-vabben! Sonen satt lugnt och ritade hela förmiddagen medan jag återhämtade mig i soffan (eftersom han hostat hela natten och jag ej sovit) och så var han allmänt urgullig hela dagen och tyckte det var härligt att vi äntligen hade ”sportlov” 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..