Bank-id för kommentarsfält?

Jag funderar ofta på beteenden i kommentarsfält. Så många som gömmer sig bakom låsta eller anonyma konton. Som sprider hat och hot eller oönskade bilder på deras kön.

Vad händer? Ingenting.

Jag ser att kontot jag anmälde pga dickpick finns kvar. Det är alltså enligt Instagram helt okej att göra olagliga saker. Kontot får vara kvar. ”Vi kan inte se att kontot strider mot något” sa de och jag anmälde själva bilden men tydligen var det inte illa nog.

Folks beteenden på nätet blir ju inte direkt mysigare. Hur kommer man åt det?? Vore det inte en idé att låta folk skapa sidor på Insta eller FB enbart med bank-Id?

Eller åtminstone i de svarta hål som kommentarsfält på typ Aftonbladet och Expressen innebär?

Skulle folk våga hålla på? Om de fick att spåra enklare?

Ja nu när jag skriver det inser jag att de skulle väl det. ”Lite hat är inget jag skäms för minsann!”

Så länge ingen visar en kvinnlig bröstvårta som typ matar ett barn så kan man inte se någon fara med inlägget.

Orkar ej.

Vad gör vi?

Klassiskt farlig sak på nätet – en kvinna med åsikter. Usch!

 1. Ewa skriver:

  Greta är inget orakel, jag tror inte att hon ser sig som ett sådant heller. Min syn på det hela att hon har blivit utnyttjat eller blir utnyttjad i olika vuxna syften. Det är sorgligt och det handlar om ett barn. I övrigt är alla åsikter intressanta och spännanade, personangrepp är aldrig, aldrig OK

  1. Oavsett vad man tycker om Greta eller den talan hon för så är det helt sjukt hatet hon får! Hur kan folk ens hata ett barn? Oavsett om man håller med eller ej! Och skriva saker om hur hon ser ut och annat oväsentligt. Jag fattar inte!!! Blir galen!

   1. Ewa skriver:

    Det skall rubriceras som hatbrott, oavsett mot vem. Problemet med nätet är att det är så öppet för alla att vräka ur sig personangrepp, åsikter om utseende, personlighet etc. Tänk om det funnes ett filter som kunde filtrera bort elaka och ondskefulla kommentarer. Visst är nätet bra men det har sina faror och nackdelar.

 2. Ewa skriver:

  Först och främst önskar jag att soc media hade en åldersgräns pga alla nätmobbade barn och tonåringar. Sedan finns det två sidor av frågan. Det finns bloggar där oliktänkande, med andra åsikter, icke bör göra sig besvär. ”Utbilda dig i genus och klä din son i klänning, annars förstör du dina barn”. De bloggarna är bara en klubb för inbördes beundran. Å andra sidan har vi kommentatorerna som sårar, kränker och går till personangrepp. Det måste stoppas, hur vet jag inte. Ibland kan vissa inlägg kännas nästan litet provokativa, då är det väl meningen att man måste få framföra en avvikande åsikt om innehållet utan personliga påhopp? Om man bloggar så måste man inse att det är till allmän beskådan, samtidigt som kommentatorer måste ställa sig frågan ”skulle jag verkligen säga detta till henne/honom ansikte mot ansikte”?

  1. Ja alltså diskussion och övertramp är ju en sak men jag tänker främst på hat och hot och dickpicks. Tänker på allt Greta och Linnea Claesson får utstå. Att folk utnyttjar möjligheten att vara anonyma och det aaaaaldrig får konsekvenser.

   Sedan kan jag tycka att man kan hålla god ton även om man bara har olika åsikter. Men vet att det kan vara svårt. Men påhopp borde ju vara relativt enkelt att låta bli.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..