En lång men bra dag + jag är mom of the year

Sitter på tåget hem från Ludvika. Jag älskar Ludvika. Hann bara uppleva biblioteket, men det räckte. Alla var så snälla!

Jag påmindes om varför jag säger ja till författarbesök. Något som jag absolut inte minns dagarna innan det ska äga rum.

Tack Ludvika. Ni är bäst!

Dagen har varit rätt intensiv. I helgen pratade jag med en granne och fick av en slump höra att det var studiedag idag (torsdag). Det hade jag ju missat. Såklart.

Efter lite panik och funderingar fram och tillbaka så löste det sig så att Märta kunde hänga hos en kompis och Maja fick gå hos dagmamma som vanligt.

Innan jag lämnade Märta så hade jag alltså en praktikant:

Så gulligt barn?! (Ja jag sitter på tåget och kollar foton och längtar)

Sitter med så roliga bilder nu till en artikel som jag både får skriva och teckna. Till Amelias sommarnummer. Så jag satt lite för länge och fick bråttom iväg. Stod över diskbänken och slängde i mig en för varm matlåda. Mycket tjusigt!

Men sedan var det buss och tågresa som väntade. Längtade efter att sjunka ner i en tågstol och bara glo.

Trodde jag!

Det blev fel på koppling mellan vagnarna så tre vagnar fick lämnas kvar och vi som hade plats där fick klämma in oss i resterande två.

(Förlåt men alltså kan man lägga lite slantar på Sj, tåg och spår?! Det blir seriöst nåt strul ca varannan gång man åker. Tycker så synd om personalen. Och resenärerna. Förut åkte jag alltid tåg med barnen för att hälsa på min farmor men efter att ha kommit hem kl 23 efter flera timmar stilla på ett tåg så vågar jag inte längre – tar bil istället. Så synd att det ska vara så! Okej nog om det…)

Andra tåget gick svinbra. Möttes av Sandra från biblioteket och fick sitta och fika/äta med hela gänget.

Sedan babblade jag oavbrutet i en timme. Sålde lite böcker. Pratade med gulliga människor. Och sedan åkte jag hem.

Som sagt så kollar jag på kort i telefonen och inser att jag glömt berätta vilken otroligt bra mamma jag är! Vi har hittat en till grej som både jag och barnen tycker är kul – frisyrer!

Vi googlar ”barn kalas frisyr” – ja särskrivet … sedan pekar barnen på önskefrilla och jag dissar 50% pga för svårt eller för långt hår. Sedan hittar vi nån. Jag tycker själv att jag är extremt proffsig. Om man inte jämför med förebilderna.

Barnen tycker att det gör ont men blir fint.

Igår morse kom Märta på en tidskrävande frisyr som jag inte lyckades avstyra och körde den charmiga martyrstilen istället när vi blev senare och senare … gud vad jag älskar mig själv då.

Kompenserar martyrandet med frisyrandet!

Ja alltså jag har gjort rosetter och hjärtan av hår! Ge mig medalj!!!

Förlåt att jag inte länkar till de ställen vi hittade bilderna men 1) jag är för trött 2) de är mkt finare och tar lite av glansen om ni ser dem.

(Men googla som sagt om ni nu måste)

 1. Sofia skriver:

  Tack för att du kom till Ludvika och talade. Det var så roligt att se dig i verkligheten och få bekräftat att du är precis så härlig som du framstår på bloggen!

  Supermom verkligen! Nu hoppas jag att min lilltjej snart låter mig sätta fingrarna i hennes svall.

 2. Linnea skriver:

  Ähum cute girl hairstyles ska det vara

 3. Linnea skriver:

  Kan rekommendera CGH vite girls hairstyles youtubekanal och app. Supergullig familj och fina frisyrer!

 4. Åh det är kul med frisyrer! Kolla Milabu på youtube, hon gör fina och många är lätta även på kortare eller tunnare hår som hemma hos oss. Vi brukar använda gummiband ur lådan får såna där armband alla skulle göra för nåt år sen, loom bands? Funkar jättebra till små tofsar! Lycka till med frisyrandet!

 5. Ina skriver:

  Ååååh och de där två stortjejerna kommer att bli storasystrar snart ❤️❤️❤️❤️

  Min dotter hade en lång period när vi alltid flätade och fixade med hennes hår. Och sen började hon förskoleklass och har totalvägrat i ett och ett halvt år nu. Hon går i ettan nu ja. Hon vill absolut bara ha hästsvans på handbollsträningarna också, MEN jag har fått fläta in det när de hade match (vilket har hänt vid två tillfällen). Jag ska visa lite mer sånt här för henne och hoppas på nytändning 🤞

  Är det sånna där små plastiga ”tofsar” ni köpt? Tycker de verkar så svårjobbade men om det är sånna som krävs för att få pyssla med hennes hår igen så får det kanske vara värt det 😂

  Ha en fortsatt fin fredag 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..