Vecka 28 hejhej!

Då var det 12 veckor kvar då, om man ska hålla tiden.

Märta kom två dagar före bf och när jag väntade Maja var jag säker på att hon skulle komma veckor före pga det ständiga trycket neråt! Men icke, hon kom 2 dagar efter bf, vilket kändes som att jag gått över eeeevigheter.

Jag tycker egentligen att man borde ge ett lite större datumspann. Typ ”ditt bf är 25 juni till 3 juli”. För att man lätt stirrar sig blind på ett enda datum och det blir sådan stress!

Eller skulle det bli förvirrande? Typ: ”jag är i vecka 27/28/29-ish…”

Jag tänker att man skulle slippa ”har du FORTFARANDE INTE FÖTT”-kommentaren (som jag inte fått förutom när jag kom tillbaka efter första föräldraledigheten höggravid igen och några ba: fortfarande inte fött?? Ett år efter de senast såg mig höggravid hahaha)

Men man kanske skulle få den ännu mer??

Börjar längta efter bebisen mycket nu. Men än så länge inte så mycket efter förlossningen. Men kanske lite mer än för några veckor sedan i alla fall!

Fått tid för samtal i slutet av april. Alltså så himla bra det är med vården! Tänk att jag med oro kan få komma och prata om den med någon erfaren. Får chans att komma förbi rädslan och få en bättre upplevelse. Så lyxigt ändå??

Nu håller de andra två barnen på att mosa varandra tror jag. Just nu till tonerna av asgarv, men ska vi räkna? Ett … två … snart illvrål med tårar …

På hotellrum med antenn i pannan. Eller en mindre lyckad ögonfransförlängning…?

Okej nu börjar skriken där uppe spåra… måste dra…

 1. Nattis skriver:

  Sååå bra med aurora-samtal inför förlossningen. Jag var så rädd inför nr 2 då första var vidrig och höll på i nästan tre dygn. Men samtalet lugnade mig verkligen och fick träffa den underbaraste barnmorskan och överläkaren. Så tacksam för det!

 2. Jenny skriver:

  En bekant sa till alla som frågade att bf datum var 14 dagar efter det dom egentligen fått just för att slippa så många ”Har du inte fött ännu” Sen gick hon över tiden men var inte stressad för det hade inte gått till deras ”fake” datum. Som hade blivit hennes eget målsnöre.

 3. Hanna skriver:

  Angående förlossningsrädsla – har du läst ”Föda utan rädsla” av Susanna Heli? Superbra bok som hjälpt mig mycket genom båda mina förlossningar. Vet flera med förlossningsskräck som blivit mycket hjälpta av den!

  1. Har fått tips om den och ska absolut läsa den! Tack för påminnelsen! ❤️

 4. Min första kom på dagen han var beräknad! Var ju övertygad om att gå över ”för det gör ju alla förstföderskor”.
  Andra barnet var jag inne på kontroll och läkaren sa att inget var på gång, strax över timmen senare var han ute. Glad jag var på plats! Var på väg ut därifrån när det drog igång sen gick det ju snaaaabbt.
  Första förlossningen var HEMSK då sonen fastnade o fick sugklocka och ingen smärtlindring. Ville bara checka ut. Tog lång tid att återhämta mig mentalt så gick på samtal inför nästa förlossning.
  Och förlossning nummer två var som en dröm! Visst var det intensivt när det bara tog en timme men så underbar känsla, kroppen kunde jobba ”rätt” eftersom han inte satt fast och lustgasen var toppen. Och hörrni, inte sprack jag heller. Det kan gå superbra även om det går jättefort. (Och han vägde ändå 4.8kg!) (Nej min snippa är inte ovanligt stor😅)

 5. Annika skriver:

  Med yngsta gick jag över 8 dagar, var orimligt nöjd över det eftersom han var beräknad 31/12. Har aldrig varit så glad att passera BF med ganska många dagar (mådde väldigt bra också, ska tilläggas).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..