Peppen att uppleva allt en gång till

Man kan ju få höra en del galenskaper som gravid eller nybliven förälder.

Men en hel del klokskaper också! Några ord återkommer till mig med jämna mellanrum…

När jag var gravid för första gången sa en vän/kollega till mig att jag skulle få uppleva allt på nytt och därför inte skulle behöva ägna mig åt skydiving eller dylikt för att känna susningen. Jag tänkte inte så mycket på det då för jag förstod inte helt vad han menade. Men senare har jag tänkt så mycket på det. När barnen ser en myra på väg hem och stannar och studerar den noggrant. När de smakar på saker för första gången. När de reflekterar över olika sakers tillstånd. När de pratar med varandra och spekulerar hejvilt. De upptäcker ju världen och jag ser saker jag inte tänker på annars. Den där myran, som visserligen kan bli ett stressmoment i vissa stunder, hade jag såklart inte ens reflekterat över. Nu kan jag se myrans storhet. Lillenhet?

Coolt ändå.

Tänk om man kände för tuggummi så som Märta och Maja kände den där allra första gången de skulle få prova:

 1. Sanna skriver:

  Vilken underbar bild! Man riktigt ser förväntan lysa i deras ögon!

 2. Maria skriver:

  Alltså, livsnjuteriet de små ägnar sig åt går ju bara inte att låta bli att smittas av!! Brukar ofta tänka att mina barn gör mig till en bättre människa på många sätt (även om de emellanåt kan locka fram mindre fina sidor hos sin mamma…). Min man och jag har nog båda anammat deras njuteri och kan hitta många fina små stunder både med barnen men också med varandra!❤ Jag menar, huuur bra är inte det på en skala?

 3. Vilken fantastisk bild! :)

  Min dotter pratar fortfarande om den gången hon fick (sitt livs första) tuggummi av morfar, men han hade glömt tala om hur det funkar så tugg tugg svälj hade hon svalt det :p

 4. Sara skriver:

  Så sant, det här blev nästan poetiskt 😄

 5. Emma skriver:

  När jag plockar fram russin och min treåring säger NU E DE FEST! och verkligen njuter av varje tugga. Jag älskar de små magiska stunderna i vardagen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..