Barns hörsel … ett mysterium!

Jag kan ropa på mina barn 2756 ggr utan att de hör. Men prassel, eller till och med tuggande, hör de mellan alla våningsplan.

Glad påsk! Må ni smaska så tyst att barnen inte hör! Det unnar jag er!

 1. Maria skriver:

  Standardsvaret jag kör med när jag tuggat för ljudligt på t.ex chips och jag får frågan ”Vad har du i munnen?”/”Vad äter du?” ”Knäckebröd.” Funkar alla gånger. Kan t om locka barn att äta en Rågrut bara sådär. Det lite mer tveksamma svaret ”Det är mitt schampo som luktar” när barn vädrar godisdoft är väl dock sådär…

   1. Ina skriver:

    Jag skulle just skriva min knäckebrödskommentar och så läste jag den här, grattis till att det funkar för dig 👏 Jag svarade samma sak när jag hade munnen full med kexchoklad varpå jag fick svaret – nej, det knastrar inte tillräckligt högt, vad är det du tuggar på mamma??! Svarade bara att jag har tuggat på det väldigt länge samtidigt som min man asgarvade och jag med började skratta och fick erkänna….

    ..kanske att det hade lyckats för mig med om jag hade haft chips i munnen.

 2. Lyckan över att ha smusslat fram, tuggat och svalt godis utan att dottern hört eller sett krossas snabbt om jag måste in i samma rum som henne -vad är det som luktar? Har du ätit godis Mamma?!

 3. Fanny skriver:

  Mina barn somnar lätt i cykelkärran när vi är ute. Ropar jag deras namn för att se om de är vakna får jag aldrig något svar, så jag har börjat säga ”godis” istället. Då svarar de direkt.

 4. Annika skriver:

  När min trea var ett år lite drygt smög jag en dag i mig en bit choklad. Han var i andra rummet och kom gåendes rätt omgående. Han drog i mig och visade att han ville att jag skulle komma ner på hans nivå. Jag hade, så fort han var på väg, sett till att det inte gick att se på mig att jag åt på något. Så drog han mig nära, nosade lite på min mun och pekade sen bestämt på sin egen mun ”vill också äta”. HUR kunde han veta!!?? Och han hade inte ens koll på choklad då!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..