Vad gör man när hot inte funkar längre?!

Häromkvällen under en väääääldigt seg läggning. Och nej, dessvärre inte första brytet från mor. Kan ha varit samma kväll som detta hände.

Hur som helst.

Jag: – Jaha nä men vi kanske får strunta i skidåkningen imorgon bara. Ni kommer vara alldeles för trötta. Vi får skippa den.

Maja: – Neeeej! (= önskad effekt)

Märta: – LÄGG AV MAMMA!

Jag: – Vad?!

Märta: -Bara lägg AV!

Det blev liksom omvända roller. Det var tydligt att hon inte köpte mitt hot.

Jag fick krypa till korset.

– Okej förlåt. Klart ni kommer åka skidor. Det var onödigt av mig, förlåt. Men ni MÅSTE sova nu…

***

Funkar inte hot längre nu?! Vad ska jag GÖRA?!? Kommer mutor vara det enda?!

  1. Båda slutar fungera tyvärr. Mina är 10 och 12 och det är öppen kommunikation som gäller. En omställning helt klart. Man är helt plötsligt 4 individer som ska komma överens, inte bara 2 vuxna. På gott och ont.

  2. Jag har en värre. Mutor har slutat fungera! Hot slutade fungera för rätt länge sen och har aldrig riktigt funkat för sonen blev så oproportionerligt ledsen och förvirrad av hoten att jag gav upp dom rätt snabbt men mutor, massor av mutor. Gärna med orden: ” alltså man ska egentligen inte göra så här men om du följer med så kanske det finns glass…”. Eller liknande. Men nu i helgen tyckte jag att vi skulle träffa en person ett litet tag. Det tyckte inte sonen. Han tyckte vi skulle hem, nu! Så jag föreslog att vi skulle köpa en glass tillsammans med personen. Han tittade upp på mig och sa: ”Nej! Och du får inte hålla på locka mig när jag sagt nej!” Det kändes sådär. Där fick man skämmas lite Samtidigt blir man ju glad på någon nivå. Relationen blir ju ärligare och jag vet inte, jag blir alltid glad när jag märker hur smart han är och när han markerar gränser. Men det blir ju svårare att. … manipulera honom. Ehm. Alltså en del av föräldraskapet är ju att manipulera dem att göra saker de tror att de inte vill…utan att gå över deras gränser för mycket…utan att hota eller muta. Japp. Det är lite som att gå på lina. Får hoppas mutor funkar ett litet tag till på dina!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..