V 31, rymdtema?

Jaha då var vi nere på ensiffrigt då?! 9 veckor till bf! Men vem räknar? He he …

Observera att det växer fikonblad ur min … mitt ben.

Ni kanske tror att tvätthögen har minskat, men jag kan informera om att den där jättestora svarta väskan och en till nästan lika stor runt hörnet är full med smutstvätt efter resan. ”Yay”.

Men nu undrar ni förstås vad jag menade med rymdtema. Jo det ska jag berätta. För det första bor det en alien i min mage. Jäklar vad hen rör sig nu alltså!! Får relativt ofta hårda sparkar och så bökas det runt som om bebisen tycker att det börjar bli trångt. Det kan man ju förstå …

En till grej med rymdtema är mitt hår. Jag försöker få kontakt med andra planeter. Alla nyväckta hårsäckar har gett mig en kort frisyr ovanpå min lite längre. Fiffigt …

Så änglalik med min rymdgloria.

Hade så ont i kroppen första dagen på skidresan och tänkte att shit nu kommer det att vara såhär i nio veckor… Men som tur var blev det bättre! Det var väl mest en chock att först sitta ner i ca 7 timmar i sträck och därefter småjogga (host host) upp och ner för barnbacken. Sedan tänkte jag mig lite mer för och försökte röra mig lagom…

Att åka bil fram och tillbaka till fjällen är ju en höjdare för relationen i alla fall, aldrig har man väl så mycket tid att prata (nu när barnen är större)! (Okej på slutet var det kanske en del irritation i luften men ändå!).

Vi kom fram till att vi behöver: babysitter, barnstol, skötbord och nån typ av sele. Sedan är vi rätt så i mål tror jag.

Vi funderar på skötbord man sätter på badkaret (platsmässigt bäst). Har ni erfarenheter av ett sånt?

Förresten, ni bebisexperter där ute! Jag tänkte ju ha bebisen fram i bilen men insåg att vi inte ha isofix fram i bilen! Är det kört då? Eller kan man fixa på annat sätt?

Nu ska jag se om Pluto svarar. Tjingeling!

Ps: fick höra att det inte gick att kommentera på bloggen…? Hoppas det löser sig! Om det krånglar fortf, hojta gärna på FB eller Insta! 💗

 1. Helens skriver:

  Vi hade ett m första barnet (har tre o det är så bra så stort grattis till att du fick med dig maken på en trea!!!). Vi hade ett sånt som vissa länkat till, köpt begagnat, men hade det som extra på övervåningen så använde det inte så mkt. (Hade litet badkar så fick såga av den smala ”hyllan” under för att det skulle passa). Med de andra så tyckte vi att det räckte med ett skötbord på nedervåningen o om vi bytte på natten (övervåningen) så bytte vi bara i sängen. Var lite mer rutinerade m barn två o tre helt enkelt 😉

  Nu kunde jag inte låta bli att googla o då hittade jag detta som såg smart (o billigt) ut: http://www.sarahmacfie.se/diy/diy-ikeahack-skotbord-sniglar/

 2. Ingela skriver:

  Vi har haft skötbord till våra första två, men jag pallar verkligen inte se ett skötbord igen 😂Kommer bara ha en skötbädd och korg med blöjor och våtservetter under soffbordet och byta på golvet, eller på en bänk i badrummet om det är en rejäl brakblöja.

  1. Det var min första tanke faktiskt… att bara ha skötbädd. Men lite skönt att ha allt samlat på ett ställe? Äh jag vet inte. Vi får se!! :)

 3. Helen skriver:

  Vi hade Acta craco babyskydd med bas som fästs med bältet, funkade superbra.

 4. Vi har ett sånt här som vi köpte begagnat. https://www.google.com/search?q=skötbord+badkar&client=ms-android-samsung&source=android-browser&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiI9ty9heLhAhVlwIsKHQ2EDlQQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=360&bih=520#imgrc=FM93RJiXGb_joM

  Superbra med låda under och galler där man kan ställa ytterligare en låda, + facket på sidan. Vi har blöjor och tvättlappar i facket på sidan och kläder i den utdragbara lådan + en extra plastlåda på gallret. Skönt att ha allt nära. När nån ska bada lyfter vi bort hela skötbordet.

  Vi har dock en separat dusch oxå. Om vi hade varit beroende av badkaret för att kunna duscha hade jag satsat på ett uppfällbart skötbord, som nån annan tipsade om, och försökt lösa förvaringen på annat sätt. Mimimum att få plats med blöjgrejerna.

  1. Sara skriver:

   Det skötbordet har jag också, har varit väldigt nöjd med det. De första 10 månaderna bodde jag där badkaret var enda stället jag kunde duscha, drog då ut hälften av duschdraperiet från duschstången och satte upp en krok på väggen så att draperiet blev vinklat som i en vanlig dusch. Funkade att duscha så utan att blöta ner skötbordet.

  1. Amanda skriver:

   Hej! Vi har samma och håller helt med! Verkligen bra med lådan under för kläder och sidofack för blöjor etc. vi har gallret längst ner för att torka tvättlappar etc då vi har kört utan våtservetter hemma. Detta gör även att det såklart är perfekt att ha skötbord på badkar med nära till vattnet. Detta skötbord gör också att man kommer upp högt väl så högt som vanligt skötbord! Vi har köpt och sålt på blocket och nu köpt igen då vi just fick vår trea! Älskar din blogg men är en av dem där som är alldeles för dålig på att kommentera! Lycka till med allt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..