Psykbryt… men ändå skillad som tusan?

Den här morgonen var … inte tipptopp! Det fanns ingen frukost och alla nödlösningar blev dissade. Jag spillde frukost över klänningen. Typ ett av två plagg jag kan ha nu. Den andra spillde jag på igår.

Sedan spillde jag tandkräm på klänningen.

Och så fick jag näsblod.

Och så blev jag irriterad för att vi var så sena.

Med mera.

Då var det skönt att påminna sig om detta:

4 bevis på att mammor har superskills!

1. Stresshanteringen

Det krävs en riktig superhjälte för att kunna röra ihop en middag under hell hour.

2. Multitasking

Två flugor i en smäll? Pff! Tio, minst! Att lägga pussel, amma, skicka iväg ett mejl och påminna om vad som måste handlas är väl ingen konst. Ja samtidigt som man passar på att gå på toa förstås.

3. Styrkan

Att bära minst ett barn, fjorton olika påsar och fyrtioelva stenar och pinnar är nemas problemas för dessa muskler som efter daglig träning är i SuperWoman-nivå. Telefon och latte liksom ingår.

4. Bästa autopiloten

Slänga ihop en perfekt tempererad och doserad välling funkar vilken tid på dygnet som helst. Väck en mamma mitt i natten och fråga var stjärtsalvan finns och du får svar på en sekund.

Heja alla mammor! (

 1. Anneli skriver:

  TACK för denna! Är inne i en så himla intensiv period med tvååring och en 4-månaders. Tvååringen vill ha konstant sällskap, får utbrott med jämna mellanrum och bebis VÄGRAR sova på dagtid om det inte är i ett mörkt, tyst rum utan vill sitta i famnen hela tiden istället. Känns som man är den enda i världen som har det så.

 2. Elin skriver:

  Älskar att paddan på bild nr 1 spelar daddy finger, detaljen som gör hela bilden till definitonen av hell hour 😆

 3. Jenny skriver:

  Det här fick mig rörd o tårögd. Jag tar åt mig o tycker jag va en superwoman när det va som mest hektiskt. Nu är de rätt stora o jag kan gå på toa själv utan att behöva multitaska ett endaste dugg.

 4. Anna skriver:

  Man får lite högt blodtryck på köpet bara! Har tre killar i ålder 9 år-4 månader och känner igen mig på pricken. Bar 4 tunga matkassar med bebis i bärsele på magen häromdagen. När bebis var nyfödd hade vi ett strikt tidsschema på morgonen för att vi skulle komma iväg till skolan i tid. De börjar liksom 8 på morgonen! Ingen sovmorgon efter maratonamningsnätter numera! Men klagar egentligen inte. Det är helt fantastiskt att ha en liten bebis igen när barnen är stora. Han är vårt mänskliga lilla lyckopiller!

  1. Fatima skriver:

   Åh, igenkänning! Jag har tre flickor mellan 3 veckor och snart 8 år. På måndag börjar min man att jobba igen och då får jag säga hejdå till att ta igen sömn på morgonkvisten och se till att barnen kommer till skola OCH förskola. Det kommer att bli svettigt men det kommer gå, visst?

   1. Anna skriver:

    Haha vad roligt, ser att jag skrev ’när bebis var nyfödd’ – han är ju hela 4 månader nu ;). Jag oroade mig mycket i början för hur det skulle gå, så att tänka igenom innan hur lång tid varje moment skulle ta – mina barn har tex inte ätit frukost hemma på flera år då de ätit på skolan och förskolan – hjälpte mig jättemycket. Då kan man slappna av när man äter frukost tex eftersom man vet hur lång tid man har på sig för varje moment. Haha det låter helt sjukt och militäriskt men i början var det bra för mig iaf :). Jag är övertygad om att det kommer att gå superbra och att er nya rutin faller på plats snabbt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..