Bevis på sanningshalten i mina bilder

Här är en illustration jag gjort:

Här är en bild från tv-soffan i helgen:

Nu har jag ju behövt lyfta upp min telefon för att dokumentera detta, men ni får lita på att jag satt med den i scroll-position sekunderna innan.

Vi pratar mer och mer om detta, att lägga bort mobilerna. Förvånansvärt ofta smyger de sig fram ändå?!

Jag jobbar ju ofta från mobilen. Eller jag gör ALLT från mobilen? Handlar mat/skriver listor, läser nyheter, lyssnar på radio, poddar, böcker, läser böcker, jobbar = bloggar och mejlar, gör fotoböcker, läser bloggar, planerar kalas, bokklubbar mig, spelar lite wordfeud med mamma och pappa, säljer och köper saker på Blocket och Tradera… Jisses! Inser jag när jag skriver ner detta. Välanvänd apparat!

Sedan smsar jag ju med kompisar och familj. Och så den största tidstjuven i perioder: scrollen!

När jag inte fastnar i slentrianscrollet så har jag sällan dåligt samvete över mobilanvändandet – jag gör ju en massa vettigt och även bra ovettiga saker.

Men slentrianscrollet… nu är jag inne i en period där jag kommer på mig själv med att uppdatera Insta och Facebook om och om igen utan något direkt mål lite väl ofta.

Jag gillar inte det. Mest för att jag blir så frånvarande tycker jag.

Svårt ändå, en pryl som underlättar så enormt mycket och hjälper mig att vara så där effektiv som jag gillar, som samtidigt kan göra mig så ineffektiv.

Får skärpa mig lite helt enkelt?

För övrigt så tycker Mattias att jag sitter med mobilen för ofta och jag tycker detsamma om honom. Haha, ingen självinsikt hos någon av oss? Du sitter med mobilen hela tiden!! Nej du! Nej du! Du! Du du du du!!

Ni då?! Hur har ni det med ert mobilanvändande?

 1. Sara skriver:

  Men det sjukaste med den där IRL-bilden är framför allt att din man sitter i soffan med typ skjorta och ”riktiga” byxor på sig! Precis ALLA vet att man har mjukiskläder i soffan, med eller utan telefon. 😆

  1. Hahahaha! Hans definition av myskläder är typ jeans och skjorta! Okej ibland tshirt…

   1. Simon skriver:

    Jag är på hans sida! Myskläder inger en känsla av misslyckande och den skaver avsevärt mer än några hårda sömmar. Han har ju i alla fall tagit av slipsen.

 2. Sanna skriver:

  Läste ett tips som jag tänkt prova – att sätta telefonen i gråskaleläge.

  Istället för massa färgglada ikoner, fina bilder osv blir allt grått.

  Visst ska ma ta ex foton så får man kanske ändra tillbaka, men annars ska gråskala funka hyfsat. (Under inställningar/skärm eller liknande).

  Har inte provat själv ännu, men är på gång. Har inte instagran men gör precis samma som du på Facebook. Blir lite trött på mig själv.

  Samtidigt är det en fantastiskt bra apparat när jag igår kunde visa minsting olika tekniker och tips på nyfunna intresset hopprep, på jobbet poddar jag/lyssnar på musik när jag småfixar, räknar saker med miniräknaren osv.

  Dessutom är man tyvärr ”alltid” nåbar på flera sätt (messenger, whats app, sms, mail osv.).

 3. Jag blir så sjukt störd när äldre personer ska invända mot att dagens föräldrar alltid har mobilen i handen. Som du skriver används den ju till ALLT. Lägga in barnens schema på förskolan, anmäla VAB, kolla recept, boka om den där jävla tandläkartiden m m.

  Det är ju inte som att den äldre generationen inte flydde verkligheten med typ korsord i Se och hör eller rökte under fläkten och annat ofog.

  För övrigt ville autocorrect att jag skulle heta typ Leif Ökendrottning när jag skulle fylla i mitt namn och det fick ju fart på fantasin 🤔.

 4. Nina skriver:

  Jag har hittat en lösning, vi kollar på japansk anime på crunchyroll. Kan ju inte språket,så då måste man ju läsa texten och det funkar inte att scrolla då. 😜 Plus att jag kan säga till min sambo, för han kan ju inte heller språket. 😉

 5. Jag tycker inte om slentrianscrollet. Jag tycker inte om att jag fyller minsta tråkiga sekund med att titta på min telefon. För mig blir det ett beroende som gör att jag blir ”olycklig” när jag måste återvända till min riktiga värld som är fylld med tvätthögar och barn som bråkar och tråkiga måsten. Men jag tycker ju om min bråkiga färgstarka vardag, vill ju faktiskt vara i den! Men min hjärna vill så gärna ha de där snabba kickarna av att scrolls bland vackra bilder!

  Dessutom så har jag känt mig genuint ledsen över att jag uppfattar min man som väldigt frånvarande när han HELA TIDEN sitter och tittar på diverse saker på YouTube på son telefon. Alltså jag blir så irriterad över att han inte är närvarande. När jag måste upprepa mina frågor etc för att få kontakt med honom. Så irriterande och ledsamt att inte få dela vardagen med honom för att han alltid är någon annanstans! Det var ju inte därför vi gifte oss och skaffade familj…och om jag känner så, då måste ju barnen känna likadant :(

  Eftersom min man går i samma tankar som jag, men har aningens svårare att lägga igen sig telefonen så gav jag honom en morot: jag tittar på Game of thrones med honom och i gengäld lägger vi ifrån oss mobilerna under dagen när barnen är vakna och njutscrollar när de gått och lagt sig 😀 Sagt och gjort, igår tittade vi på första avsnittet! Han älskar Game of thrones och jag har haft noll intresse, men nu ska jag alltså sätta mig in i det 😊 Haha får se om vi blir mer tillfreds med vårt mmobilanvändande nu!

  1. Så bra grej!! Det är så lätt att fylla även fylld tid med telefon tycker jag. Typ kolla tv OCH scrolla. Det scrollet är så onödigt?
   Och det där du pratar om med kontaktsvårigheterna… känns igen! Det är ju rätt otrevligt, som att säga att folk inte är så intressanta!
   Serie är bra grej, jag tycker om när min man o jag har en gemensam serie, då hänger vi lite bara han o jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..