ANNONS

(Förra) veckans mat – snabba och goda rätter

/

Här är några måltider från förra veckan!

– Pasta med grönkålspesto. Gjorde peston från detta recept (trodde först inte den blev så god men det saknades salt!) och så adderade jag fetaost efteråt. Gott!

Vegokäk tipsade i sina stories om ris med edamamebönor och sedan har man på dill, citron (skal och saft) och fetaost. Ätit de två gånger till lunch denna vecka – snabbt och mycket gott!

Foto från Vegokäks instastories

– När Mattias och jag träffades och blev tillsammans brukade vi laga en massa mat på helgerna. Det var lite av vårt helgprojekt då. Laga mat och shoppa. Haha så mycket tid…

Hur som. Ett storkok vi gjorde var tomatsås. Vi gjorde typ 3 stora kastruller fulla med tomatsås som fick stå och puttra hela dagen. Sedan fryste vi in. Det blev alltid väldigt gott! Det finns faktiskt tomatsås och TOMATSÅS. En av rätterna vi sedan gjorde oftast med denna sås var pasta med pesto och en slev tomatsås. Det är supergott!

Pasta bara med pesto kan bli lite stabbigt och trist tycker jag, det måste till något. Tomatsås!! Den där syrligheten passar så bra mot peston.

Igår gjorde jag den rätten igen. Fast med snabb tomatsås.

Peston gjorde jag på basilika, parmesan och västerbottenost, solrosfrön, olivolja och vitlök. Tomatsåsen bestod av lök, vitlök, lite chili- och paprikakrydda, några soltorkade tomater, tomatkross, tomatpuré. Lite socker. Lite buljong. Salt. Puttra loss och mixa sedan slät.

– Ett annat recept som dök upp i minnet denna vecka var den här caprese-soppan från Zeta. Jag tycker den är grymt god! Och det bästa: snabb!!

3
20

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00