(Förra) veckans mat – snabba och goda rätter

Här är några måltider från förra veckan!

– Pasta med grönkålspesto. Gjorde peston från detta recept (trodde först inte den blev så god men det saknades salt!) och så adderade jag fetaost efteråt. Gott!

Vegokäk tipsade i sina stories om ris med edamamebönor och sedan har man på dill, citron (skal och saft) och fetaost. Ätit de två gånger till lunch denna vecka – snabbt och mycket gott!

Foto från Vegokäks instastories

– När Mattias och jag träffades och blev tillsammans brukade vi laga en massa mat på helgerna. Det var lite av vårt helgprojekt då. Laga mat och shoppa. Haha så mycket tid…

Hur som. Ett storkok vi gjorde var tomatsås. Vi gjorde typ 3 stora kastruller fulla med tomatsås som fick stå och puttra hela dagen. Sedan fryste vi in. Det blev alltid väldigt gott! Det finns faktiskt tomatsås och TOMATSÅS. En av rätterna vi sedan gjorde oftast med denna sås var pasta med pesto och en slev tomatsås. Det är supergott!

Pasta bara med pesto kan bli lite stabbigt och trist tycker jag, det måste till något. Tomatsås!! Den där syrligheten passar så bra mot peston.

Igår gjorde jag den rätten igen. Fast med snabb tomatsås.

Peston gjorde jag på basilika, parmesan och västerbottenost, solrosfrön, olivolja och vitlök. Tomatsåsen bestod av lök, vitlök, lite chili- och paprikakrydda, några soltorkade tomater, tomatkross, tomatpuré. Lite socker. Lite buljong. Salt. Puttra loss och mixa sedan slät.

– Ett annat recept som dök upp i minnet denna vecka var den här caprese-soppan från Zeta. Jag tycker den är grymt god! Och det bästa: snabb!!

  1. Linnea skriver:

    Tips på snabb och enkel maträtt:

    1. Koka pasta (vi tar gärna tagliatelle)
    2. Tag valfria grönsaker (t ex broccoli, zucchini, sparris, bladspenat eller nåt annat man har hemma). Skär i mindre bitar och hiva ner i stekpanna tills de blir lite mjuka.
    3. Häll på en matlagningsgrädde (eller vad man nu föredrar) och en burk tapenade soltorkad tomat (finns tex på ica).
    4. Låt det koka upp tillsammans i stekpannan och krydda med salt och peppar.
    5. Rör ihop såsen med pastan eller servera separat om man föredrar det!

      1. Linnea skriver:

        Extra bra att den går att variera i oändlighet också med olika slags grönsaker och pasta :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..