Blir så trött …

Ibland (okej ofta) blir jag så trött på klimatet på sociala medier. Sammanhang som ska ge styrka eller bara glädje blir bisarra krav och hårda ord.

Ibland är kritik på sin plats. Sällan är massiv megakritik på sin plats men där hamnar allt ändå.

Och när folk slutar följa eller blir upprörda a la ”det trodde jag inte om dig” för att en person lyssnar på en podd som de själva inte gillar … ja då vill jag stänga ner skiten.

Men så har jag de allra bästa diskussionerna med insta-vänner. Kloka, nyanserade snack som ger nya perspektiv och djupare kunskap. Nej jag vill inte stänga ner.

Jag vill bara be folk att sansa sig. Att läsa en bok, tidning, se en film, följa nån på insta eller lyssna på podd av folk med andra åsikter än du är inte att ta ställning för the dark side. Jisses, ska vi bara lyssna på folk som alltid tycker exakt lika? Då blir det fattigt vill jag lova. Och farligt.

 1. Maria skriver:

  Absolut, alla borde följa meningsmotståndare också, det är en nyttig utmaning att faktiskt försöka förstå (inte samma sak som att hålla med), andra sidan/sidornas argument. Kan vi närma oss, kan vi tom enas ibland? Kan vi tycka olika och det är ok? Livet blir så snävt och fattigt om vi bara lever i en värld med likasinnade och aldrig utmanas att ifrågasätta oss själva.

  1. Exakt!
   Och jag tycker också det är viktigt att följa folk som man i många frågor håller med och inte alls i andra. Vi måste liksom inte vara så otroligt grundade och genomtänkta i princip allt. Vi är människor som fattar beslut hela dagarna, vissa bra, andra mindre bra. ALLA gör det.
   Jag kanske lyssnar på en podd där jag älskar 80% av det som sägs. Och 20% kanske jag känner nja, eller till och med WTF!? när jag hör. Det måste vara upp till mig om jag vill fortsätta lyssna trots de där 20%, eller om den dåliga känslan tog över. Jag KAN inte kräva av mer eller mindre kända personer eller vänner att de ska agera MIN förebild, vara precis så som JAG strävar efter att vara. Det måste jag lösa själv.

 2. Sanna skriver:

  Så sant, så sant!

  Man blir mörkrädd!

 3. Hanna skriver:

  Tack för att du tar upp detta.

  1. Och tack att du alltid står upp i kommentarsfälten!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..