Nej men skammen nu då

Okej så fem dagar innan april skulle ta slut så tog mitt internet på mobilen slut. Jag fick ingen info på sms hur jag skulle köpa till så jag tänkte att okej jag klarar mig på wifi till maj.

Maj kom. Inget internet.

Vi har anpassat oss till denna svåra tillvaro. Barnen spelar nedladdade spotifylistor i bilen, jag smsar Mattias om att aktivera parkering i appen osv.

Det blir andra maj, tredje maj … inget nät. Jag tänker att det är fördröjt pga röda dagar.

Så igår kväll kl 23.30 har jag bloggat och ska köra en snabb surf in och kolla trädgårdsbänkar (ja lämplig sysselsättning halv tolv). I sängen funkar wifi sådär och plötsligt tappar jag wifi. Får upp nåt meddelande som jag klickar bort och viftar lite med telefonen bort mot väggen där jag hoppas wifi gömmer sig. Jag vill ju se de där trädgårdsbänkarna! Viktigt!

Telen hittar lite wifi, men så fort jag försöker ta mig in på sidan med bänkar så försvinner det. På telen dyker meddelandet upp igen och jag hinner inte klicka bort innan jag råkat läsa lite. Vänta nu…? Stod det att mobildata var inaktiverat? Nä… eller?

Jag klickar in på inställningar. Men alltså … ja det ser ju inaktiverat ut. WTF?! Hur gick det till? När inaktiverades det?? Kan det vara så att… jag provar att aktivera. Och vad händer? Nät är tillbaka.

Alltså HUR LÄNGE HAR JAG EGENTLIGEN HAFT INTERNET?! Och ba gått runt och surat över att tele2 är så långsamma! Och tvingat folk att smsa istället för imessega (ja det är ett verb!!).

Och för den som tänker att jag sparat in på skärmtid i alla fall kan jag säga: I HAVE NOT. Jag har scrollat som en galning så fort jag haft wifi. Försökt ta igen all missad scrolltid utanför hemmet.

Tänk om jag hade ringt tele2 och ba: – när ska ni ge tillbaka mitt nät?!

”Har du provat att sätta på dataroaming?”

– Om jag provat sätta på dataroaming? Men HERREGUD vem tror ni att jag … eh jaha. Oj. Eh Nej det hade jag visst inte, tack och hejdå vi hörs aldrig mer.

Jaja. Nu har jag nät i alla fall. Kan betala min egen parkering. Kan swisha polare. Kan svara på imessage.

Som att pånyttfödas.

Se upp alla lyktstolpar och vägskyltar! I’m back!!

 1. Sara skriver:

  Haha, jag sitter och småfnissar här i min ensamhet :)

 2. 🤣🤣🤣Har hänt mig också! Sonen då drygt 3 år hade inaktiverat internet el wi-fi dårå. Så komiskt när jag kom på det. Det värsta var att jag såg när han tryckte men jag är så oteknisk så jag hade ingen aaaning om vad knappen han tryckt på innebar. Jag ba: jaha, han har tryckt där, jaha det innebar nog inget speciellt. Hjärndöd människa jag är ibland. 😂😂

 3. EXAKT detsamma hände mig. Var sjukt sur på tele 2 och ringde tom. Hon gav mig massor av tips och inget hjälpte. Hon kunde väl inte ens tänka sig att ”problemet” var så pass enkelt åtgärdat 😂

  1. 😂😂😂 skönt ändå, med fler som jag!

 4. Eller när man köpt ny dammsugare och tillhörande påsar. Inser att butiken gett mig fel påsar. Åker mäkta irriterad till butiken (3 mil enkel resa) och påvisar detta. Har tom. dammsugaren med mig. Lyfter upp den på disken. ”Har du provat att vända på påsen?” frågar biträdet.
  Hon fick något att berätta vid middagsbordet den dagen 😱😅

 5. Cat skriver:

  Jag hade problem med att mina högtalare slutade fungera så jag var alltid tvungen att ha headset för att kunna prata i telefon. Jag klagade hos Telia som lite försynt frågade om jag hade provat att starta om telefonen. Jag svarade att det är väl klart att jag har men i samma stund känner jag att det är ytterst sällan jag gör just detta. Startar om och allt fungerar. Ridå.

  1. Jag förstår dig! Det har blivit ”Peter och vargen” över ”har du provat att starta om …”
   nu för tiden märker jag dock att det kan ha en viss effekt … hehe!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..