ANNONS

Tips för utsatta!

/

Här om dagen fick jag höra om Nog nu. En volontärorganisation som stöttar den som utsatts för ett övergrepp. Har man utsatts så vet man hur otroligt ensamt det kan vara, vilket är så otroligt sorgligt eftersom det är tungt nog ändå!

Såhär skriver de själva:

Tiden efter ett sexuellt övergrepp kan vara så sjukt ensamt. Många går igenom efterarbetet helt själva, antingen för att de inte orkar berätta för andra om vad som hänt, eller för att närstående vänder sig bort. 
Nog Nu är helt baserat i vad vi kan hjälpa till med i det här svåra perioden efter att det hemska har hänt. Vår specialitet är att erbjuda sällskap i vardagssituationer – alltså de avvikande vardagssituationer som uppstår i efterarbetet till ett övergrepp. Alla våra ledsagare har utbildats i att bemöta allt det jobbiga som kommer efteråt, vare sig det är att följa med till ett förhör, anmäla händelsen, gå till mataffären, sitta med när du fyller i ansökan om skadestånd – you name it! Vi hänger med dig. 
Vill du boka in en av våra ledsagare, hör av dig till kontakt@nognu.com.
För att stötta vår verksamhet, anmäl dig som ledsagare på volontar@nognu.com.
Jag tänker att det kan vara bra att fler får veta om att de finns. För stödet behövs (tyvärr)! Och till den som blivit utsatt – du är inte ensam!
De har en hemsida också – nognu.com – kolla där om ni vill läsa mer!
Obs, detta är inget samarbete, bara något jag tyckte var bra att uppmärksamma.
1
41

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00