Maja min Maja

178ee167-a906-4cef-8270-dd04ed795b70

Idag fyller denna ljuvliga person 6 år. Hon är min bebis. Hon är också världens gosigaste, kramigaste och en riktig retsticka. Hon utmanar och hennes röst uppnår ljudnivåer som inte är helt mänskliga – får jag hörselskada vet jag precis vad det beror på. Hon är också sjukt rolig och får mig att skratta flera gånger om dagen. Så snäll och glad och engagerad! Älskade, älskade Maja!

Den här texten från en intervju med henne säger en del om hennes inställning till livet:

Sedan pytteålder har hon vetat vad hon vill ha på sig. Och framför allt vad hon INTE vill ha på sig. De som säger att man kan bestämma över barnens klädväl har inte träffat Maja. Som tvååring var det en ständig kamp att få på jackan i vintertid. En beigegrå jättefin som syrran tagit på sig utan motstånd hela föregående år. Men nej här var det fajt.
Till slut tröttnade mamman och tog med Maja till affären. ”Så. Peka ut en jacka.” DEN. sa barnet bestämt. En lila. Såklart.
Jag funderade på hur länge det skulle hålla i sig, om jag skulle behöva köpa ny jacka var tredje vecka.
Men nej. Det blev inte fajt en enda gång efter det.

Kolla gärna inlägget Majas 10 bästa ootd för inspiration till max!

När hon gråter torkar hon tårar och snor på min tröja, för då slutar det alltid med att vi skrattar för att jag inte tycker att det är superkul med snorig tröja.

När hon drar ett skämt och jag skrattar så drar hon det 40 gånger till. Och det sjuka är att det är roligt varje gång. Detta händer såklart i 90% av fallen precis när det är sovdags.

Min bebis. Sex år idag.

 

 1. Åh, grinar lite nu. Det här behövde jag verkligen läsa. 😅✨ Kämpar med vår dotter, snart fyra, som är stenhård med vad hon tänker klä sig i och inte. Har känt mig som världens mes-mamma och fått kommentarer som att det är väl bara att bestämma. Men nej, det funkar inte så. Så jag är så tacksam att höra att det finns fler och att det beror på hennes personlighet, inte en dålig morsa! ❤️
  Stort grattis på födelsedagen – och heja starka tjejer med vilja! ✨🥳

 2. Emma skriver:

  Utdraget ur intervjun är ju helt underbart! Lite mer av den inställningen borde man ha.

 3. Linda skriver:

  Grattis i massor hälsar Ludde ❤️🌸🎉🎂

 4. Linn skriver:

  Grattis Majsan! Så lik Märta på första bilden 😘

 5. Maria skriver:

  Så härligt med vilja kring sina kläder! Hår och kläder får mina små välja också(efter många försök där jag tyckte att vi skulle spara massor av tid på morgonen om jag förberedde kläder kvällen innan -hahaha missade att räkna med viljan)
  Den viljigaste att dom är för övrigt också besatt av lila. ✌️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..