V 34 minsann!

Har magtröja, det ska ju vara inne.

Ingen rapport från tvättstugan denna vecka… förlåt! Jag har ju varit borta i helgen och tog magbild i Gööööötelaborg!

I veckan tyckte jag att bebisen verkade slö jämfört med det vanliga rock’n’roll-tempot hen brukar ha. Det i kombo med lite oro efter de där lite långsamma hjärtslagen gjorde att jag ringde min snälla BM som tyckte jag skulle ringa förlossningen och kolla.

Alltså de är så snälla! Vi pratade om att det förmodligen var så att bebisen lagt sig annorlunda och därför kände jag inte rörelserna lika tydligt. Men jag skulle ändå dricka något iskallt och äta något sött och sedan ligga ner minst 30 minuter med fokus på mage. Det gjorde jag. Somnade såklart. Men under den 1,5 timme jag låg i sängen hann bebisen med två gympapass. Ett med lite mer fart. Ringde tillbaka efter 2,5 timme och vi kom fram till att det var bra. Att jag skulle fortsätta ha uppmärksamhet och komma in om jag blev orolig igen.

Efter det tycker jag bebisen varit mer rörlig igen! Skönt!

Försöker göra nåt litet ”schema” över vilka som är hemma när bebisen ska födas så M&M kan få sällskap här hemma när lillsyskonet ska komma.

Känns liksom som att det är dags att börja förbereda nu lite i alla fall! Barnvakt, babyskydd… vad ska jag mer se till att ha klart i god tid tycker ni?

 1. Sara skriver:

  Är också i v34 (andra barnet) och har än så länge tvättat klart alla bebiskläder/sängkläder/osv, tagit fram babyskydd (känns viktigt för att kunna frakta hem barnet från BB om det nu skulle komma tidigare 😅) och bärsele, babynest osv… det som är kvar är att ta fram o montera spjälsäng +köpa lite bebissaker på apoteket och saker till mig själv inför BB vistelsen och typ tiden efter (du vet amningsinlägg, bindor o sånt).. är skönt att göra allt lite pö om pö, man blir ju så slut av minsta ansträngning numera!

 2. Sara skriver:

  Jag är i vecka 35 med min trea, tänker att min man kan ta fram spjälsäng och skötbord kanske nästa helg, skruva ihop och ställa på plats. Så kan jag sen tvätta barnkläder och lägga fram, och ta en vända på apoteket och ladda skötbordet liksom. Mer pepp än så behövs väl inte? Väska till BB kommer denna gång bestå av typ 100 snickers, en flaska vatten och ett hårband 😊

 3. Maria skriver:

  Å så spännande! Jag kan själv inte komma ihåg vilka viktiga(relevanta) saker vi gjorde klart innan bebisarna kom. Jag var mer sådär att här måste vi måla om och startade stora projekt som jag inte kunde slutföra själv pga hallå supergravid och orkar inte. Och plockade ner saker från väggar och hyllor som jag trodde skulle falla ner på bebis hahaha
  I övrigt har jag väldigt bekväma minnesluckor både under graviditet och första spädbarnstiden. Stängde nog av hjärnan. Varsågod för tips! Hur vi än gjorde så verkar det ha löst sig för nu är dom ju här 😁

 4. Anna skriver:

  Tvätta upp de första kläderna, sängkläder mm till bebisen (som att man inte hade mycket tvätt innan😂) så det är klart och kan användas.

 5. Lisa skriver:

  Jag tyckte det var skönt att ha spjälsängen klar i god tid. Det är ju så jobbigt att behöva sätta igång å montera säng när en kommer hem från BB (eller ännu värre behöva leta rätt på säng å skruvar i förrådet).

  Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..