ANNONS

Tips inför skolstart – en sten!

/

Förra året när Märta skulle börja skolan var läget detta:

Efter ett skolbesök var Märta riktigt cool och pepp. Till skillnad från nervösa morsan.

I år ska Maja börja och eftersom jag bu gjort denna en gång så känns det lite bättre. Ja för mig alltså. Jag tycker vi fokuserar på MIG.

Hur som helst. Vi mår ju bra av förberedelser i den här familjen. En av de saker vi gjorde inför Märtas skolstart som vi även ska göra inför Majas var att läsa Nina börjar skolan av Emi Gunér. Har ni läst den? Om inte – tips!!

I den boken har Nina med sig en len sten i fickan första skoldagen. Hon har fått den av sin syster (om jag inte minns fel nu) och syrran har sagt att när hon känner sig nervös eller orolig så ska hon bara stoppa ner handen i fickan och känna på stenen så känns det bättre.

Vi gjorde den grejen med Märta. Under sommaren hittade vi en perfekt sten och första dagarna hade hon med den. Jag frågade sedan om hon använt stenen och jo några gånger hade hon det och det hade funkat bra.

Hur gulligt?!

Så ja, tips inför skolstart 1. Len sten. 2. Denna bok:

9
68

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00