Namnstatus bebisfronten

Alla som är trötta på namnspånande kan skrolla vidare!
Men vi andra, vi som är besatta av namn, vi kan stanna och gojsa in oss!

Okej vi spånar vidare på namn. Och med ”vi” menar jag barnen och jag. Mattias tycker tydligen att det är långt kvar. Han kör bara lite smell-the-fart-min när det är ett namn han är tveksam till. Men jag tror mest det är att han inte vill säga OKEJ på nåt än. Som när jag sa att tjejnamn i princip var bestämt och han ba: va?
Jag: ja, Alba!
Han: Va? (smell the fart-min)
Jag: Men alltså. Vi har ju pratat om det massor och nu har jag och barnen liksom sagt att det är bestämt.

Jag trodde han var med på det. Men vi får väl se…

Så Alba på flicknamnssidan.

Men jag har fler kandidater såklart: Dagmar, Billie, Vera är just nu starka på topp 4.

Killsidan. Var så inne på pojknamn förut att jag inte tyckte att det fanns några bra flicknamn. Men så svängde det och nu känner jag så för killsidan.

Mitt senaste förslag är: Valdemar.

Smsade Mattias det förslaget och fick… inget svar.

Det kan man ju tolka som positivt ändå!

Andra kandidater: Gunnar, Sid och Otto är kvar. Men det finns fler: Vidar, Felix, Björn, Alve, Ben och så upptäckte jag Linnar. Kan inte bestämma mig om det är för tungvrickande eller SUPERBRA.

Har ni förslag på några könsneutrala namn? Lo, Nou och Li/Lee har vi på listorna. Och ja Billie som ni ser ovan. Men kom gärna med tips på fina om ni har!

amelia_gravid3
Typ Mattias. Fast det är 5 veckor kvar. Och han har tvättat alla barnprylar och fixat spjälsängen… så okej. Det gäller bara namnen kanske.

 1. Elin skriver:

  Min 8-månaders här hemma heter Valdemar :) har sen innan en Ilse också.

  Jag älskar också att diskutera namn! är ju så fascinerande! Är ju även kul att promenera på kyrkogårdar och läsa namn på gravarna (jag vet, knäpp ”hobby” men bra inspiration!)

 2. Linda skriver:

  Jag slår ett slag för Bricken och Elis! ❤️ Hur vanligt Bricken än var i Hälsingland på 1800-talet så fegade vi nu ur så vår äldsta fick det bara som andranamn. När det med andra (och sista…) barnet visade sig att vi inte skulle få använda ett pojknamn som Elis försökte jag utan framgång med könsneutrala Eli. Men det blev en Liv istället!

 3. Becks skriver:

  Mitt första barn heter Sam, mitt andra Noa och mitt tredje Eliot (fast uttalas Elliot). Alla tre är könsneutrala och de har fått dem innan de föddes och vi inte visste vad de skulle bli. Första är en pojke, andra flicka och tredje som kom för två månader sen blev en pojke ❤️

  1. Becks skriver:

   Annars är Lo, Billie, Mattis, Loe, Noor, Charlie, Py och Pan andra könsneutrala namn jag gillar ❤️

 4. Åsa skriver:

  Kim är ett könsneutralt namn som är fint men lätt glöms bort, kanske lite 90-tal? :)

 5. Ina skriver:

  Cornelis som pojknamn och Vega eller Vida till en flicka :) Eller Mandus, det hade vi som förslag och nästan spikat om vår tjej hade blivit en pojke, men när vi fick lillebror så kände vi att det liksom hade varit första ungens namn så vi tog det inte.

  Men Alba var ju superfint! Jag tycker också att Sofie är så himla fint även fast det är supervanligt, och Sofia också. Det finns ju sååååå många fina. Till pojkar gillar jag Elis och Elian också, och Levi och Levis. Och sen Daniella, det är min dotter (som blev en Lovisa) ledsen över att vi inte gav henne ibland för hon vet att det var ett av namnen som det stod emellan på bb.

  Jag älskar att spåna namn, kan bli tokig på folk som vill hålla det hemligt, inte för att de inte får hålla det hemligt men för att det ju är så kul att fundera och testa på och känna på alla namn så att jag liksom vill vara med och dela det, bara därför :) Vi ska inte ha fler så kommer ju inte att få vara med om det igen. Så TACK för att vi får vara med och ta del av listorna OCH komma tips dessutom 🎉 Lycka till :D

  1. Ina skriver:

   Men nu när jag läste igenom min egen kommentar så hör jag ju hur perfekt Mandus klingar med Maja och Märta, hejar lite mer för det just nu bara därför 👏

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..