Hur började era förlossningar?

Idag pratade jag med en kompis om tecken på att förlossningen var på gång. Vi kom båda ihåg att vi med första barnet hade haft små blödningar och sedan/samtidigt(?) fått värkar. Med andra barnet trodde vi det varit samma, men ingen av oss mindes riktigt … (stackars andrabarnen…)

Hur började era? Kan ni inte berätta?

 1. Sandra skriver:

  Enorm rastlöshet en hel kväll. Morgonen efter vaknade jag av en värk. Inga slemproppar, inget vatten, ingen blödning. Bara pang bom en värk! Sjutton timmar senare hade jag en bebis.

 2. Jag satt på jobbet och gjorde påskkorgar med mina elever när vattnet plötsligt gick. Lite var det – som att jag kissade på mig lite, vilket inte var helt ovanligt då så jag hade tena-binda. Jag var i vecka 36. Sen småskvätte jag hela eftermiddagen, hade två utvecklingssamtal och på Vägen hem ringde jag min syrra som föreslog att jag skulle ringa förlossningen. Sambon fick jag övertyga eftersom det var 1 april. (På förlossningen spände en italienska upp mig i en gynstol och konstaterade vattenavgång. ”Det är en fontana!” Minns jag att hon muttrade. )

 3. Elin skriver:

  Min första förlossning började med att lite av slemproppen släppte samma dag som jag skulle till BM. Hon konstaterade att det var slemproppen som börjat släppa och undrade om hon skulle göra en hinnsvepning. Jag tänkte att ser inte kunde skada. Två dagar senare kände jag en typ av värk jag inte känt tidigare. Då var kl 21. Sa åt min sambo att det kändes som att något var på gång. Gick och la mig, men hade svårt att somna. Vid kl 23 ringde vi förlossningen som rådde mig att ta alvedon och försöka sova. Sambon gick också och la sig. Kl 01 ringde vi förlossningen igen då jag hade ordentliga värkar. Vi blev välkomnade in. Kl 05.14 föddes vår dotter 4 dagar innan BF. Det var så häftigt att få vara med om!
  Nästa barn är beräknat i slutet på juli.

 4. Första: vattnet (och slempropp) gick helt plötsligt utan några känningar innan, 4v innan BF dessutom, värkarna började en timme senare och var först svaga men blev starkare efter hand.

  Andra: slemproppen gick nån dag innan förlossningen startade. Den startade med att vattnet gick mitt i natten och starka värkar kom med det samma. Hade innan dess haft förvärkar av och till i fyra veckor så hann tänka många gånger att Nu är det nog dags, det kändes som att jag gått 4v över tiden fastän han kom en vecka innan BF 😅

 5. Nr 1. Var hos barnmorskan 5 dagar före bf och innan jag gick sa hon ”nu kommer hon no snart, du har fått större läppar” jag ba ”jahapp”. 3 dagar senare kom hon! Läskigt hur dom kan se på en! Det startade med värkar btw:)
  Nr 2. Blev snitt då hon låg i säte, min värsta mardröm!

  Nr 3. Startade med värkar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..