Bb-väskan

… eller förlossningsväska som det också kallas nu för ti’n!

Nämde ju att jag packat den. Det berodde såklart på ”shit ska jag föda nu”-känslan som uppstod i fredags.

Jag fick googla vad folk hade med sig pga min hjärna som är lika snabb som Flash i Zootropolis. Så fick jag en fråga från en fellow gravido vad jag packat med, hon hade packat med godis och bebiskläder typ och tyckte det kanske räckte. Vilket det såklart gör? Resten är överflödigt.
Men OM man vill packa lite annat så ska jag tala om vad min googling fick mig att packa ner.

Här skulle det ha varit tjusigt med en bild på alla saker upplagt lite fräsigt, ni vet vikta kläder, stilleben-stylade necessärer osv, på en ren nybäddad säng. Men well… det här med att vika och bädda, och byta sängkläder, är inte min grej. Det är för tråkigt.

Jag packade:

– Bebiskläder (Herregud så gulligt!!!)

– Gravidtajts (som jag sedan plockade ur igen pga alla andra smutsiga, men jag ska lägga tillbaka dem snart … ska bara tvätta först)

– amningslinne, amnings-BH

– godis (har tänkt på godispåsen varje minut hela helgen. Men bara snott två fyra sex stycken, för jag tänker på hur ledsen jag kommer vara om det är slut när det är dag)

– kakor

– hårsnoddar och hårspännen

– necessär med tandkräm, tandborstar, linsburk, linsvätska, ansiktsmask (SKOJA!), torrschampo, intimtvätt-olja

– lypsyl

– halstabletter (så kallade after vrål)

– tuggummi (så kallade after kräk)

– telefonladdare

Vad jag inte packat med men tänkte få ner innan vi drar:

– min stora luvtröja som jag lever i nu

– pass/legitimation

– tofflor (Ser så göttigt ut när folk drar runt i sköna tofflor? Kanske dags att investera… En sen mors dag-present? Mattias jag vet att du läser. Och jag vet att du tänker att jag inte är din mamma – men du är ansvarig för barnens gåvor i minst tio år till. Kanske 20 år om mitt curlande lyckas)

– mer godis (detta kommer ju inte klara sig om jag inte föder typ imorrn)

– salva för röva. Ursäkta men är det nåt jag minns från senaste förlossningen förutom det ljuvliga i att få ett ihopknycklat barn i min famn så är det hur ont i röva jag hade. Misstänkte att jag fött bakvägen så att säga.
Jag pep fram nåt om att det gjorde ont där och fick en barsk kommentar från BM om att det är klart du har ont du har ju precis fött. Detta var visserligen kanske bara en timme efter (sl)utklämmen så hon hade väl rätt, men jag tänkte ändå att jag skulle upplysa henne om att de flesta ändå föder med snippy och ej rövy. Men lät bli… för vad vet jag egentligen. Jag jobbar ju inte på förlossningsavdelning liksom.

Vad har jag missat som kommer sabba hela vistelsen på förlossningen? Ge mig tips!

Folk skriver att man ska packa med stora trosor, megabindor och bebisblöjor … men alltså, det får man väl på plats? Även om jag mot min vilja investerat i några stora trosor (nån typ av snålhet får mig att tänka ”jodå det funkar!” varje gång jag drar på mig ett par av mina vanliga) så rymmer ju de knappast binda XXXXL. Så jag tänker att jag kör på nättrosan. Är inte sådan där som vill tatuera in en nättrosa på min högra axel som vissa ändå vill, men jag känner inte något hat emot dem heller. Tänker att de fyller sin funktion – håller binda XXXXL på plats?

 1. Som flera skrivit: tofflor. Hygienen på sjukhus är inte vad den en gång varit och jag ville absolut inte gå i strumpor som jag sedan hade i sängen. Hade sådana man får på spa som jag slängde sedan. Samt Flip-flops i duschen.

  Hade också med egen lång morgonrock båda gångerna. Mådde så dåligt och orkade liksom inte klä på mig annat än de fula särkarna, men när jag då lämnade sängen/rummet så kändes det så mycket mer värdigt att kunna dölja allt det naturliga (blöjbindorna, små läskiga fläckar man missat för att det läcker fort, mjölkpölar på särken mm)med en morgonrock.
  + att jag slapp frysa och hade den om mig och bebis i sängen så bebis hade hudkontakten men jag var varm.

 2. Cissi skriver:

  Egna trosor, dubbla par så att saker o ting sitter på sin plats! Nätisarna är för slappa. Dock är nätisarna super att klippa en mjuk ambings-bh av att använda de första sprängande dygnen, mkt mjukare än riktig bh + anpassar sig i storlek. Vänd upp-o-ner, klipp hål i grenen för ditt huvud, använd ben-hålen att sticka ut armarna genom. Obs kräver såklart amningskupor.

  Ett annat tips är att packa alla bebisgrejer och ”eftervårdsgrejer” för sig, de behövs ju först efter förlossningen. För att undvika drällande.

 3. Linn skriver:

  Mjukt toapapper! Där jag födde var toapappret mest troligt gamla A4 papper som gjorde ont att torka sig med bara genom att föreställa sig det

 4. Ida skriver:

  Alltid så spännande med BB-väska.:) Mitt tips är tofflor, det som de flesta har är sådana svarta du får på spa.

 5. Om du vet att du kommer kräkas så kan glass va rätt trevligt att äta när det drar igång. Vanlig vanilj eller typ kokos, nåt neutralt. Skönt att spy nåt lent och svalt ;)

  1. Hhaha ja men sjukt bra tips! Finns risk att man aldrig mer vill äta glass sedan??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..