ANNONS

Vecka 37 och frågor del 1

/

När jag fick bloggförslag på Instastories så handlade många om graviditeten och kommande bebis. Sammanställde dem till en frågestund i två delar!

Dina tankar om kommande förlossningen! Vi ska ha vår trea typ samtidigt!

Ja jag har ju gått från att inte vilja tänka på förlossningen till att nu plötsligt känna mig riktigt pepp! Förlåt provocerande ordval… Men dels har jag ju fått gå på samtal och dessutom har det gått mer än 36 veckor. Det finns ju en poäng med 9 månaders väntan. Jag minns när jag var nygravid med Märta och jag hade två kompisar varav ena var höggravid och andra fött ganska nyss. De satt och pratade om förlossning, hur man skulle föda – alltså ställningar, förlossningsbrev osv. Och jag satt med stelt leende och tänkte herregud jag kommer ALDRIG skriva ett förlossningsbrev!! Sedan gick månaderna och jag blev förlossnings-pluggis och hade inga problem alls att snacka förlossning eller skriva förlossningsbrev.

(Obs, jag förstår att detta inte gäller för alla! Jag har ju i grunden ingen förlossningsrädsla utan hade oro att bearbeta efter förra och fick hjälp med det. Så jag menar inte att det på nåt sätt ”bara löser sig med tid”.)

Psykiskt mående under graviditet. Tex skammen att må dåligt.

Ja alltså det finns ju någon knasig grej att dåligt mående under graviditet, och kanske snack om det, skulle vara lika med otacksamhet. Det är det såklart inte! Man kan ju bli riktigt sjukt av graviditet och fortfarande vara glad över att man ska få en bebis. Kanske inte jätteglad i stunden men efteråt. Det måste få vara okej!! Skrev om det här!

Men jag är ju inte tipptopp på det själv. Som att bara för att man vet varför man har ont/mår dåligt så ”räknas” det inte.

Jag tycker psyket är mycket skörare denna gång!! Jag är svajig och skör. Dessutom jättesvartsjuk. Jag har ju det i mig sedan innan men nu är det i kubik. Det jobbiga är ju att letar man efter ”bevis” på att man har rätt så hittar man ju. Jag greppar tag i halmstrået ”det är gravidhormoner, det är gravidhormoner, det är gravidhormoner”. Det funkar okej… men egentligen vill jag bara få värsta pms-brytet.

Hur tänker du inför tredje knodden och hur känner syskonen inför det?

Tror att Märta och Maja börjar tvivla på att det någonsin ska komma en bebis… Så lång väntetid!! Men de är glada och förväntansfulla. Jag har inte romantiserat det här med en liten bebis och hoppas att de ska bli positivt överraskade! Hehe…

Jag har drabbats av megalängtan nu! Från att ha känt att det är mycket att fixa, jobb att göra och liksom tänkt att förlossning är lååååångt bort har jag nu börjat känna KOOOM NU LILLA GOS!! Så nyfiken och sugen på bebismys!

Jag är också lite nervös för hur det ska gå med allt nytt, anpassningen efter en ny liten person och sömnbrist…

Det praktiska fixet inför bebisen!

Bebislängtet kommer sig nog av att tiden går men också för att vi har förberett det mesta nu. Vi har fått jättemycket saker: säng, vagn, bärsele, babyskydd osv. Och resten har vi köpt på Tradera. Och nu är ju bb-väskan packad och igår pratade vi lite förlossning. Ja vi börjar liksom bli redo.

Tur att jag har rätt mycket jobb kvar att beta av, annars hade väntan blivit olidlig! Har ca 25 bilder som ska göras … hehe.

Namnförslag

Mattias har ju tyckt att vi kan ta hela namndiskussionen efter att bebisen kommit – man ba: eh nej?! Tur att vi var på bilresa i helgen så vi kunde prata ostört och jag kunde läsa min lista och han kunde säga ja/nej/kanske. Strök alla nej (utom Alba, han ville stryka Alba helt?!) och strök de ”kanske” som jag själv var tveksam till. Vi har alltså en topplista! Nu kan jag slappna av! (Hahah säkert…)

Här är listorna:

Flicknamn

Emmy

Vera

Alba

Nou

Li

Bim

Billie

Pojknamn

Gunnar

Leo

Valdemar

Otto

Nils

Arvid

Sid

Vidar

Kalle

Vide

Ben

Gissa hur bebisen kommer att se ut!

Oj, vad svårt! Runt fejs och utan hår, tänker jag. Tippar på 3,5 kilo och 50cm lång. Med andra ord tippar jag på en likadan bebis som de två andra vi fått – haha!

Snopp eller snippa … vet jag inte alls?? Har haft stark snopp-känsla men vettesjutton. Känns konstigt att det skulle bli annat än snippor i den här familjen.

8
63

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00