Jobbiga gyn-minnen i fothöjd

Igår på babyshowern så pratade vi om tårtans stubbiga frissa och huruvida man skulle pynta snippan inför gyn (utan större allvar). En i sällskapet berättade att en bekant som var snippdoktor hade sagt att hon och alla andra gynekologer/barnmorskor hon kände inte reflekterade särskilt mycket över snipporna men däremot fötterna!

Det kanske man inte tänker på i första hand, att fötterna ska vara lite fräscha… men å andra sidan har man ju så fullt upp att man kanske till och med glömmer att ha en lång tröja på sig och får traska fram i Kalle Anka-skrud mellan skynke och stol.

Just det upphöjt till två hände mig i ungdomen. Det måste ha varit en av de första gyn-besöken, hade fått en svampinfektion megaversionen och fattade inte vad det var, stackars ungdoms-Louise. Väl på plats fick jag kliva in bakom skynket och skulle ta av mig undertill som de som vänligt ber en om. Jag tittade ner. Kort tröja. Och höga klackar. Vad gör väl klackar, tänker kanske ni, men återigen: detta var ungdomens år. Skorna var av nåt extremt plastigt och billigt material och fötterna där i var både strumplösa och svettiga. Plast och svett blir inte ljuvligt när man tar av. Jag fick PANIK och svettades ännu mer.

– Måste jag ta av skorna? Pep jag bakom skynket.

– Nej då.

Puh! Lättnad!

Tills skynke-till-stol-promenaden skulle äga rum. Jag gjorde alltså denna promenad med bar underkropp och höga plastiga klackar. Klättrade upp i stolen och placerade en klacksko med tillhörande svettig fot i varje fotstöd… som om det inte var jobbigt nog att bara vara där från början.

 1. Lotta skriver:

  Haha! Bästa idag!

 2. FruF skriver:

  Avböjde senast förra veckan ett vaginalt ultraljud som skulle ha utförts av en 10 år yngre manlig läkare. Varför varför har man manliga jourläkare??????? Räcker det inte med att man mår piss. Stå där med en man… alltså nä. Har gjort det 2 ggr tidigare och nu vägrade jag. Varför har man män på en kvinnoklinik? Jag tycker inte att de har där att göra. De får va hur skickliga som helst, men nääääe! Jag tycker det är så utlämnande och förnedrande. Kanske bara är mig det är fel på?

  1. Helena skriver:

   Jag håller med!! Om alltihop. Manliga gynekologer, varför? Något för Freud att fundera på, månne? Mama issues? Jag generaliserar förstås men WHY?

 3. Dorota skriver:

  Hei! Digger bloggen din ☺️ Jeg er lege og skulle veldig gjerne hatt et trykk av denne illustrasjonen for å henge opp ved gyn-benken min! Tror mange pasienter ville sette pris på litt humor i en sårbar situasjon ☺️ Hvor kan jeg kjøpe dette trykket?

  Mvh
  Dorota

  1. Heeej! Å det finns i mina planer att trycka upp denna, det går så segt bara! Men hojtar så fort det finns såklart!
   Tack för fina ord!! ❤️❤️

 4. Apropå den avslutande bilden så har jag en slags motsats-story. Jag är ganska bekväm på gyn, och vill dessutom vara ”duktig psuient”, så jag tänkte att mig ska de minsann inte behöva tjata på för att jag ska lägga mig rätt. Så jag gjorde ett ordentligt skutt med rumpan nedåt, tryckte nästan upp fiffin i ansiktet på barnmorskan, som vänligt sa ”Oj, du kan hoppa upp lite”..

  1. Psuient = patient naturligtvis, vet inte varför min mobil ville skriva på låtsas-franska..

 5. Lisa skriver:

  Haha jag har aldrig tänkt på att ha lång tröja. Kanske kännt att allt ändå ska visas upp ännu mer i gynstolen. Fast smart ändå ju. Känns om inte annat konstigt att gå utan brallor på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..