ANNONS

Veckans mat – ett MÅSTE-recept

/

Vad ska det ätas denna vecka då? Jo det ska ni för höra. Men först ska ni få veta vad vi åt i söndags, för det var SÅ gott!

1ata-lunch

Såhär ser våra middagar ut förresten. Två vuxna som äter i 120. Barn som antingen knappt äter något eller också äter superfort. 
Det gör det ännu viktigare att maten ska gå fort att laga, det är FÖR jobbigt att laga mat i två timmar och äta upp den på 2 minuter…

I söndags åt vi Zeinas västafrikanska gryta. Och här är grejen med alla dessa smarriga recept: jag kör typ alltid genvägar eller byter ut, liksom till vad vi har. I detta recept skulle man ha färsk chili, det hade vi ingen så jag tog lite torkad. Man skulle tina spenaten och krama ur, jag slängde i den fryst. Kikärterna var slut så vi körde svarta bönor.
Men ändå – SÅ gott. Och så snabb!!

Vi åt med ris. Ett barn åt både gryta och ris, ett annat åt ris.

Men denna vecka då?

Mån: planen var grön ärtsoppa och pannkakor som skulle ätas som picknick. Men picknicken blev inte av pga snor. Men pannkakorna blev av ändå! Och soppan. Gjorde den i den nya mixern. Det blir inte RIKTIGT lika gott som vanlig på spisen-soppa. Konsistensen blir dock ljuvlig! Och smaken ändå bra!
Grön ärtsoppa: lök, ärtor, buljong, vatten, grädde. Mixa. Plättlätt.

Tis: one pan gnocchi med tomatsås och mozzarella – mmm!!

Ons: pasta med oliver och fetaost (vi kör vanlig creme fraiche som vi kryddar lite)

Tors: broccolisoppa (om vi överlevt Märtas 7 år och 2 månaders-kalas som ska äga rum på dagen)

Fre: ärtcarbonara

Lör: linsbollar med spenatsås. Tror det var planerat förra veckan men inte blev av? Ser så sjukt gott ut!

Sön: restfest!

8
18

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00