Veckans mat – ett MÅSTE-recept

Vad ska det ätas denna vecka då? Jo det ska ni för höra. Men först ska ni få veta vad vi åt i söndags, för det var SÅ gott!

1ata-lunch

Såhär ser våra middagar ut förresten. Två vuxna som äter i 120. Barn som antingen knappt äter något eller också äter superfort. 
Det gör det ännu viktigare att maten ska gå fort att laga, det är FÖR jobbigt att laga mat i två timmar och äta upp den på 2 minuter…

I söndags åt vi Zeinas västafrikanska gryta. Och här är grejen med alla dessa smarriga recept: jag kör typ alltid genvägar eller byter ut, liksom till vad vi har. I detta recept skulle man ha färsk chili, det hade vi ingen så jag tog lite torkad. Man skulle tina spenaten och krama ur, jag slängde i den fryst. Kikärterna var slut så vi körde svarta bönor.
Men ändå – SÅ gott. Och så snabb!!

Vi åt med ris. Ett barn åt både gryta och ris, ett annat åt ris.

Men denna vecka då?

Mån: planen var grön ärtsoppa och pannkakor som skulle ätas som picknick. Men picknicken blev inte av pga snor. Men pannkakorna blev av ändå! Och soppan. Gjorde den i den nya mixern. Det blir inte RIKTIGT lika gott som vanlig på spisen-soppa. Konsistensen blir dock ljuvlig! Och smaken ändå bra!
Grön ärtsoppa: lök, ärtor, buljong, vatten, grädde. Mixa. Plättlätt.

Tis: one pan gnocchi med tomatsås och mozzarella – mmm!!

Ons: pasta med oliver och fetaost (vi kör vanlig creme fraiche som vi kryddar lite)

Tors: broccolisoppa (om vi överlevt Märtas 7 år och 2 månaders-kalas som ska äga rum på dagen)

Fre: ärtcarbonara

Lör: linsbollar med spenatsås. Tror det var planerat förra veckan men inte blev av? Ser så sjukt gott ut!

Sön: restfest!

  1. Åsa skriver:

    Tycker oxå att det är inspirerande även om jag inte lyckats göra något av recepten än. Är nyfiken på biffarna med gröna och gula ärtor fr portionenundertian. Gjorde du dem? Nöjd? Tidsåtgång vs smak och konsistens?

    1. Jag tyckte de var SUPERGODA! Men lite för tidskrävande faktiskt. Gjorde veckan efter falafel på gula ärtor (också från portionen under tian) och det kändes enklare… eller så var jag bara mindre trött.
      Egentligen helg-recept, allt som har flera moment sådär.
      Men massa tummar upp för smak!

      1. Åsa skriver:

        Tack!
        Bra att veta. Ska nog prova dem nån gång men en gång när man har lite tid och tålamod då – vilket år som helst mao :)

  2. Janna skriver:

    Den västafrikanska grytan verkar jättegod! Men i hennes recept ska den puttra i nästan en timme, behövs det? Känner igen mig i att det ska gå FORT…

    1. Janna skriver:

      Eller i varje fall en eg halvtimme vilket är typ en halvtimme för mycket en stressig kväll med två barn… :)

    1. Oj ska den? Haha tur att jag slarvar med receptläsning! Jag stekte lök o kryddor, tjongade i tomat, jordnötssmör ev nåt mer (minns ej men enligt recept alltså) sedan hade jag i fryst spenat efter en kort stund. När den hade tinat o kanske puttrat lite medan jag styrde med annat så hade jag kort innan vi skulle äta i bönorna. Så de hinner bli varma bara!
      Med andra ord, inget puttrande här inte 😄

      1. Janna skriver:

        Tack! Kanske går snabbare med bönor än kikärtor (bönor är väll lite mjukare). Ska absolut testa. Tack!!! Och så roligt att du lägger ut er veckomeny, inspirerande!

        1. Kör ju alltid kokta bönor, inte torkade, så jag tror att det alltid ska slängas i på slutet om de är kokta? Obs, vet verkligen inte pga inget proffs!!
          Men ja prova! Och hojta om det blir bra!! Tänker att puttrandet är för smak kanske och det smakade en massa ändå!

          Och KUL att du uppskattar veckomenyerna! Jag har undrat lite om någon ens läser eller får ut nåt av dem, men insåg att jag tycker de är roliga att blogga om så jag har fortsatt ändå! haha! Med det sagt – kul att höra att de uppskattas!!! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..