Hur överlever man semester med småbarn?!

Kniven och jag fortsätter att spela in poddavsnitt! Snart kommer man kanske till och med kunna LYSSNA på podden!!! Hojtar så fort första avsnittet är ute!

Som jag skrivit så bygger podden på frågor/berättelser från er. Denna gång handlar det om semester!

Vi kan lära er allt, experter som vi är. Fråga på ba!!

Eller dela med er av något ni behöver få ur er. Kanske svettiga minnen från resa med barn, eller ögonblick av irritation när släkten samlas, eller den där ”roliga” resan som inte alls blev så bra som det såg ut på Insta…

Ni kan skriva här nedan. Eller ännu bättre i mina Instastories! Vi spelar in tisdag så frågor måste in innan dess!

Tidigare har vi bett om sömnbrist, sexlust och hormonbryt. Alltså – TACK!! Tack för bjussiga stories och smarta frågor! Bäst är ni!

#poddenmomsplaining

 1. Den bilden är min absoluta favorit! Exakt så har jag känt mig alla mina sex somrar med barn. Särskilt efter de två första veckorna då jag är ensam hemma föräldraledig när sambon har sin värsta jobbperiod.
  Att man överlever dessa är ett under 🙃

 2. Janna skriver:

  Håller med ovanstående. Ha inte höga förväntningar låter ju sämst men det är nyckeln tror jag (om man inte har med sig en nanny).

  Och också att förvänta sig (för det måste man ju ändå få göra) en barnsemester, inte en njutningsfull semester för vuxna med barn (om ni inte åker på all inclusive med bamse och farmor som barnvakt). Tänk inte att du ska ha tid att göra x aktivitet som kommer förgylla hela semestern samtidigt som barnen har somnat/vilar/är med kusinen/andra föräldern. För det är inte säkert att det kommer gå.

  Skruva inte upp förväntningarna för högt med barnen. Klart att man ska planera/drömma tillsammans. Men…Vi vet ju alla att med barn blir det sällan som man tänkt sig och alltid är det någon som blir sjuk. Planera men återigen, förväntningarna.

 3. Ida skriver:

  Inga frågor, men världens bästa tips:
  1. Skruva ner förväntningarna och anpassa semestern utifrån barnen. (Räkna med pauser, trötta/gnälliga barn och att inte hinna allt.)

  2. Planera INTE i detalj. Om du åker bort, välj några utflyktsmål som kunde vara trevliga att besöka. (Räkna med att inte hinna alla och se till att det finns utflykter för alla väder). Välj sedan varje morgon utflykt efter dagsform och väder.

  Vi är snart inne på 5:e semestern med småbarn och har haft fantastiska semestrar varje år tack vare det ovanstående.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..