ANNONS

Jag älskar tydligen min mans kissblåsa …?

/

Hahahah läser Tessans inlägg om störiga partner-beteenden. Rätt viktigt ändå eftersom jag nu inser att jag älskar min mans kissblåsa. Är mycket stolt över hans hålla-sig-förmåga. Och lite förvånad då jag trodde att kissa i sista stund var en klassisk kvinnogrej, ursäkta en fördomsfull.

Däremot kan det ha negativa konsekvenser också. Som att han glömmer pressa barnen på kissande innan resa. Vilket gör att vi måste stanna på vägen. Ibland flera gånger, Vilket gör honom oerhört irriterad eftersom han BARA VILL HEM.

Men efter Tessans inlägg och de otroligt starka bevisen för att kissinkompetens är en typiskt manlig åkomma så känner jag plötsligt hur Mattias blåsa förtjänar beröm. Bra jobbat älskling!!

Flera av de störiga partner-beteendena i inlägget kände jag igen mig i … i den störiga partnern!! Tex det här med att börja städa på fel sätt. Typ ”nu ska jag rensa byrån” istället för ”nu ska jag plocka oordning 2000 saker i huset”. Det var iofs MYCKET mer så i mina unga dagar, då slutade städprojekt med att det var ännu stökigare.

Eller den mannen som börjar hjälpa till genom att göra exakt samma sak. Typ ”oj Mattias plockar ur diskmaskinen, då gör jag också det” istället för att ta tag i tvätten.

När jag ska komma på saker som jag tror Mattias stör sig på hos mig så hamnar det allra mest på städ och fix, men inte så konstigt, det är liksom hans område. Jag kan ju inte va bra på allt??

Tippar att han skulle nämna några av dessa som irriterande saker jag gör:

– kliver ÖVER saker som ligger på golvet. Hallå!? Plocka upp! (Mitt svar: jag ser dem liksom inte… jag registrerar på nåt sätt eftersom jag kliver över men det stannar där…)

– påbörjar 200 saker. Plockar ur lite disk, hackar en lök, slänger in en tvätt, sätter igång en lek med barnen… inget är klart, allt är påbörjat! (Mitt svar: det är en konsekvens av att vara STÄNDIGT tillgänglig moder!! Splittrad hjärna är mitt nya jag! OCH! Du bidrar också till det genom att räkna med att svarar direkt på rop, så det så!)

– aldrig sätter på ny toarulle när gamla är slut. Till mitt försvar är det i 98% av fallen bara jag själv som drabbas då vi ofta använder olika toaletter. Så impad av folk som pallar hämta nya rullar. En gång visste jag att det var typ ETT tork kvar på rullen o hörde Mattias gå in på den toan. Tänkte att nu ska vi se vad han gör. Klockan var mycket och toarullarna är längst ner. Men joho då, efter besöket så hör jag honom gå ner och hämta ny rulle, plus några extra att fylla på med i lådan. SÅ IMPAD!

– dålig på att ta kritik! (Mitt svar: DET ÄR JAG INTE ALLS! JAG ÄR JÄTTEBRA PÅ DET!)

Saker som jag inte helt uppskattar med min livspartner:

– ljudisolerande hörlurarna han bär. Vi skulle kunna bli slaktade resten av familjen utan att han skulle märka nåt.

– smaskandet. Kommentarer överflödiga.

– att han tror att HAN är bra på att ta kritik, det beror HELT på ämne kan jag säga! (Men ok, bättre än jag…)

– minnesförlust. Hur många ggr ska jag påminna om grejer jag och/eller barnen ska göra?! Det står dessutom i kalendern – han KAN inte bli förvånad!! (Tips, detta kan man vända till sin fördel, om man glömt berätta nåt. Då kan man ba: men GUD jag har ju berättat det redan!! Muuuahhaha!)

Denna bild gjorde jag på temat för längesedan. En del har löst sig med större barn och två badrum, men oroa er inte, nya saker dyker ständigt upp! Puh!.

11
70

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00