Jag älskar tydligen min mans kissblåsa …?

Hahahah läser Tessans inlägg om störiga partner-beteenden. Rätt viktigt ändå eftersom jag nu inser att jag älskar min mans kissblåsa. Är mycket stolt över hans hålla-sig-förmåga. Och lite förvånad då jag trodde att kissa i sista stund var en klassisk kvinnogrej, ursäkta en fördomsfull.

Däremot kan det ha negativa konsekvenser också. Som att han glömmer pressa barnen på kissande innan resa. Vilket gör att vi måste stanna på vägen. Ibland flera gånger, Vilket gör honom oerhört irriterad eftersom han BARA VILL HEM.

Men efter Tessans inlägg och de otroligt starka bevisen för att kissinkompetens är en typiskt manlig åkomma så känner jag plötsligt hur Mattias blåsa förtjänar beröm. Bra jobbat älskling!!

Flera av de störiga partner-beteendena i inlägget kände jag igen mig i … i den störiga partnern!! Tex det här med att börja städa på fel sätt. Typ ”nu ska jag rensa byrån” istället för ”nu ska jag plocka oordning 2000 saker i huset”. Det var iofs MYCKET mer så i mina unga dagar, då slutade städprojekt med att det var ännu stökigare.

Eller den mannen som börjar hjälpa till genom att göra exakt samma sak. Typ ”oj Mattias plockar ur diskmaskinen, då gör jag också det” istället för att ta tag i tvätten.

När jag ska komma på saker som jag tror Mattias stör sig på hos mig så hamnar det allra mest på städ och fix, men inte så konstigt, det är liksom hans område. Jag kan ju inte va bra på allt??

Tippar att han skulle nämna några av dessa som irriterande saker jag gör:

– kliver ÖVER saker som ligger på golvet. Hallå!? Plocka upp! (Mitt svar: jag ser dem liksom inte… jag registrerar på nåt sätt eftersom jag kliver över men det stannar där…)

– påbörjar 200 saker. Plockar ur lite disk, hackar en lök, slänger in en tvätt, sätter igång en lek med barnen… inget är klart, allt är påbörjat! (Mitt svar: det är en konsekvens av att vara STÄNDIGT tillgänglig moder!! Splittrad hjärna är mitt nya jag! OCH! Du bidrar också till det genom att räkna med att svarar direkt på rop, så det så!)

– aldrig sätter på ny toarulle när gamla är slut. Till mitt försvar är det i 98% av fallen bara jag själv som drabbas då vi ofta använder olika toaletter. Så impad av folk som pallar hämta nya rullar. En gång visste jag att det var typ ETT tork kvar på rullen o hörde Mattias gå in på den toan. Tänkte att nu ska vi se vad han gör. Klockan var mycket och toarullarna är längst ner. Men joho då, efter besöket så hör jag honom gå ner och hämta ny rulle, plus några extra att fylla på med i lådan. SÅ IMPAD!

– dålig på att ta kritik! (Mitt svar: DET ÄR JAG INTE ALLS! JAG ÄR JÄTTEBRA PÅ DET!)

Saker som jag inte helt uppskattar med min livspartner:

– ljudisolerande hörlurarna han bär. Vi skulle kunna bli slaktade resten av familjen utan att han skulle märka nåt.

– smaskandet. Kommentarer överflödiga.

– att han tror att HAN är bra på att ta kritik, det beror HELT på ämne kan jag säga! (Men ok, bättre än jag…)

– minnesförlust. Hur många ggr ska jag påminna om grejer jag och/eller barnen ska göra?! Det står dessutom i kalendern – han KAN inte bli förvånad!! (Tips, detta kan man vända till sin fördel, om man glömt berätta nåt. Då kan man ba: men GUD jag har ju berättat det redan!! Muuuahhaha!)

Denna bild gjorde jag på temat för längesedan. En del har löst sig med större barn och två badrum, men oroa er inte, nya saker dyker ständigt upp! Puh!.

 1. Malin skriver:

  Jag har definitivt INTE lärt mig acceptera min mans ljudisolerande hörlurar han använder när han gör nåt hemma. Så fort det inte är en direkt samverkande aktivitet med barnen eller mig så åker de på… Och ingen kontakt! Gaaaash!! HALLÅ HÖR DU MIG ELLER?? JAG SITTER HÄR NEDKRÄKT AV BEBIS OCH BEHÖVER HJÄLP NUUUU! ÄLSKAR DU MIG ENS?!

  1. Nej ljudisolerande lurar är omöjligt att älska!!! (om man inte själv bär dem)
   Gaaah !!!!!

 2. Åsa skriver:

  Måste bara få citera Tove Jansson; Sent i november; kap 7:
  Under årens gång hade många ting samlat sig på Onkelskruttets golv. Det finns så mycket som man inte bryr sig om att plocka upp och så många anledningar till att inte plocka upp det. Dessa föremål låg utströdda som öar, en arkepilag av det onödiga och det förlorade, han steg över dem och omkring dem av gammal vana och de gav de dagliga vandringarna genom rummet en viss spänning och samtidigt en känsla av det upprepade och det bestående.

  1. Millis skriver:

   Och alltså, vilka härliga formuleringar hon kom på Tove ändå :-)

   1. Åsa skriver:

    Ja, har man inte plöjt alla Muminböckerna har man många underbara stunder framför sig. Kan iofs inte läsas för många gånger

 3. Malin skriver:

  Åh sån igenkänning på det där med det kassa minnet😂. Hur många gånger ska jag behöva påminna om att jag ska på tjejkväll/jobba sent/träna eller ngt annat jätteviktigt utan att mötas av: ”ahaauu, var det ikväll?”.

 4. Elin skriver:

  Top 3 irritationsmoment hos min sambo.

  1, Tar på sig gårdagens strumpor (som han slängt på golvet brevid sängen) så fort han vaknar.
  2, Har en förmåga att ställa disken på diskbänken PRECIS brevid diskhon..
  3, Om det finns chips kvar från fredagsmyset äter han gärna det till frukost dagen efter.

  OCH att ta tag i saker som boka bilservice, städa badrummet etc. Det krävs många påminnelser innan det händer något.

  1. Ida skriver:

   Men nr 2 är ju självklar! Håller helt med din sambo där. Tänker man inte diska det där och då så ställer man det på diskbänken, bredvid diskhon, för om man ställer det i diskhon så är det bara ivägen. Jag vill ha en tom diskho när jag sköljer disk.

 5. Sara skriver:

  Alltså just nu stör jag mig på typ allt.
  Tex att det är väldigt mycket gnällande över hur jobbigt det är att vara föräldraledig med ett barn och ha ett sjukt barn hemma (efter två dagar) när jag gjort detta 6-7 gånger i vintras då dessutom båda barnen och jag själv ofta var sjuk! Och en gång med influensa i 10 dagar. Men det är sååå mycket mer synd om honom för minstingen är större nu och kryper och äter vanlig mat och bla bla bla… Grrr. Sen finns det tusen saker till jag stör mig för tillfället men det där är topp 1 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..