ANNONS

Vi borde …

/

Lade upp den här på Instastories:

Skrev ”vi” eftersom jag aldrig gör den typ av städ. Men jättemånga tolkade det som att jag fått typ en uppmaning. Inser att det nog kan vara så, att man säger ”vi måste ta tag i tvätten” … och så önskar man att den andre ska känna en väldans stor lust att göra det för själv har man ingen. Eller bara som en uppmaning inlindat i ”trevlighet” – inte trevligt!

Funderar på när vi använder det … tror Mattias kan använda den när det kommer till matlagning. ”Ska vi fixa mat” = jag ska.

Men när det handlar om städ av olika slag tror jag mer han påminner sig själv. Eller så önskar han att jag förstod pikarna!!!

När använder jag ”vi” när jag menar ”du” då? Säkert aldrig, så god som jag är!

Som ni ser på bilden har ingen ännu taget tag i tvätten… Men spegeln var putsad när jag kom hem!

UPPDATERING: jag kom på när jag använder ”vi” men menar ”du” – ”vi måste vattna blommorna”.
Jag var på vippen att säga det nyss. Men nu vet jag inte hur jag ska göra. Måste jag vattna blommorna själv nu? Jag kan liksom inte säga: ”DU måste vattna blommorna.” Det låter ju jätteotrevligt. Bättre att skapa lite inre irritation och använda ”vi”.
Mattias, om du läser – vi måste vattna blommorna idag!

0
78

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00