Vilken kondom ger kattungar?

Barnen var med på mvc idag. Så mycket intressant, så många frågor.

Detaljerad bild på snippan, i gyn-vy. Livmodern. Osv.

Gynstolen.

”Mamma ska du sitta där?”

”Nej där sitter man när de ska titta på snippan.”

”Va?!”

”Ja tex efter att man fött barn så ska de se så att snippan är okej.”

Viskande: ”Kommer dom se din snippa?!”

”Jaa, de är liksom vana, de är som en doktor för snippan.”

Sedan skålen med kondomer.

”Vad är det HÄR?” (Ser ju så trevligt ut med glada färger osv.)

”Det är om man INTE vill att det ska bli en bebis.”

Här började jag prata med BM och hörde bara halvt barnen fortsätta prata lite lösryckt: ”… kan man välja vad man vill då?” ”…kattunge?”

Efter en stund. Åter fokus på kondomerna.

”Mamma, de här är om man inte vill ha bebis alltså, men vaddå, kan man liksom ta nåt annat då?”

”Nej alltså det är bara så att det inte blir bebis. Inte att det blir nåt annat. Som en kattunge eller så.”

”Nähe …” Besvikelsen. ”Men vad gör det då?!”

”De gör liksom att det från pappan inte kan göra en bebis i magen.”

De fattade ingenting. Men inte så konstigt eftersom de ALDRIG frågat hur bebisar blir till. Trodde det skulle krylla av frågorna nu när vi har en bebis i magen, men icke! Jag har till och med sagt: ”en bit från mamma och en från pappa blev DU!” Men ändå ingen fråga hur det hamnade där de hamnade.

Det är ju ingen stress direkt. Snart kommer ju nån i skolan berätta.

Jag minns att jag tyckte det var lite äckligt med gravida när jag gick i låg- och mellanstadiet – man visste ju då att de hade ”gjort barn” som det hette.

Tänkte mycket på det när jag mötte större barn på skolan, med min stora mage när jag skulle hämta Märta… JAG VET VAD NI TÄNKER!!! Vrålade jag. Inte. Utåt.

Toa-groupie från dagens MAX-besök

 1. Elin skriver:

  Måste tipsa om Håkan Bråkan och bebismysteriet. Så rolig! Den fick sonen läsa högt för den tre år yngre lillasystern när han lärt sig läsa, men inte hon. Jag gissar att han var nio-tio år. Jag var i rummet bredvid o halvlyssnade. Frågade om det varit pinsamt att läsa, och fick veta att ”jag visste det där”.

 2. Jenny skriver:

  Hur görs bebisar från olika förlag är fantastisk.

 3. Ang hur barn blir till. När sonen för första gången frågade hur pappans frö kommer till ägget så klarade jag mig på svaret ”det brukar lösa sig på nåt vis”. Andra gången när han undrade hur man faktiskt fick in det i snippan så sa jag att ”det kan vara lite trixigt, man kan ta nåt att peta med så man kan ta snoppen”. Tredje gången har inte dykt upp ännu..

 4. Haha, känner igen det där! När jag sjukke berätta för mina föräldrar att vi skulle ha bebis när jag var 27 så kändes det som att egentligen sa ”jag har legat, nu vet ni det”. Andra graviditeten var jag tvungen att berätta att jag legat igen..

 5. Sara skriver:

  Herr fråga (kallas så av en anledning) här hemma var 2 1/2 när han yttrade sin första undring gällande bebis-tillverkning: ”Men, mamma hur kom jag in i din mage??”
  Jag sa typ: pass. Var vänlig återkom om 5 år.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..