Snabbvisit på SÖS

Så segt det är att vänta på bebis? Ska blogga om annat efter detta inlägg tror jag. Blir ju tjatigt att ba: ”hejhej, nej ingen bebis idag heller.”

Idag vaknade jag i alla fall och hade sovit ostört många timmar. Vanligtvis brukar bebisen väcka mig pga råkat luta mig för mycket på magen och bebis blir irri. Men inte nu. Vilket såklart oroade mig. Buffade och puffade, inget svar. Buffade mer men nej inget svar. Gick upp och drack iskallt vatten och åt tre godisar. Kände till slut lite sparkar. Puh! Men ändå, så ovanligt stillsam.

Så fortsatte det hela dagen. Jag var inte igång särskilt mycket och tyckte jag borde känna mer av bebisen.

Ringde till slut till sös och fick order om att prova iskallt vatten och nåt sött igen, och ringa tillbaka om en timme. Gjorde det och jo … kände ju bebisen men inte alls sådär livlig som hen brukar. Ringde tillbaka och fick fråga om jag kunde komma in kl 17 (två timmar fram), pga så fullt upp. Absolut, tack!

Lämnade iväg m&m till faster och så åkte Mattias och jag till Sös för koll. Vid entrén mötte vi ett par som också skulle in på koll mer likt vår – kändes på nåt sätt bra att inte vara de enda som var nojiga. Längre bort såg vi ett par med en kvinna som hade uppenbart ont. Jag blev så avis! (Då vet man att man är redo haha)

Vi anmälde oss i receptionen och fick vänta en stund. Hann höra kvinnan som hade ont en stund till och såg hur personalen fick bråttom. Det kändes lite dumt att vi var där och skulle ta tid från personal … samtidigt var bebis fortfarande lugn och jag visste att det skulle oroa oss att inte kolla upp!

Vi hann också se en vagn med förlossningsbrickan uppdukad och bytte blickar av avund/förväntan.

Till slut fick vi komma in i ett litet rum och man kopplade på ctg på magen. BM sa redan då att det lät bra och att hon inte var orolig eftersom jag känt bebisen, men att de såklart skulle kolla eftersom jag märkt av en skillnad i beteende. Sedan låg/satt vi där i 30 minuter och lyssnade på galoppljudet från hjärtat. Det var så skönt att det lät bra! Lilla fjunet där inne verkade må bra! Och efter halvtimmen fick vi åka hem igen.

Det känns ju alltid dumt att man tagit upp tid när det inte var något, samtidigt som det är otroligt skönt att allt var bra!

Såklart har bebis varit mycket mer livlig sedan vi kom hem! Skönt det också!

Nu hoppas vi att hen vill komma snart!

Och som sagt, ska blogga om annat nu tänker jag. Blir så tjatigt med uppdatering: inget har hänt.

Bild från igår.

 1. Jag gjorde ngt liknade när jag väntade vår son, åkte till Danderyd då lille boxaren helt plötsligt var mer stilla, kl 22.00 åkte vi hem igen. 2/5 2015 var detta. Åkte som sagt hem o sov inte en sekund pga värkarbete, satt till slut i duschen o fick komma in till BB Sthlm till 07.00. Sonen kom 19.55 samma dag/kväll.

 2. Tror ingen tröttnar på dina inlägg om bebis-status. Jag hejjar på dig. Var i samma sits härom dagen. Gick över 11 dagar, med min lilla 3a, och vet att varje dag känns som en vecka. Men nu plötsligt ligger jag på bb och snusar på min bebis och allt känns så självklart och man är så lättad. Så hejja dig, snart gör du samma sak!

 3. Nina skriver:

  Hoppas det kommer igång snart! Blir så sugen själv haha.

  Sedan det där med att man tar upp vårdens tid: alltså, visst, vi har bra vård i Sverige och bla bla bla men jag tycker att det är vedervärdigt att man ska behöva känna så alls. Väldigt få människor som söker vård för skojs skull skulle jag tro, de flesta som söker sig till ett sjukhus eller akuten gör det för att det är något som inte stämmer med dem, och de behöver hjälp. Tycker det är konstigt att vi bara accepterar denna situation bara rakt av och nästan skäms när vi kontaktar vården, ”för det finns de som har det värre och personalen räcker inte till”. Är på semester utomlands och lillkillen fick feber. Uppsökte en vårdcentral 10 minuter innan de stängde för dagen. Läkaren tog emot oss vid dörren, kollade honom snabbt och rådde oss att åka in till barnakuten där de kunde ta prover och sånt. Från det att vi kom in på akuten tills vi var färdiga med recept i hand tog det kanske 40-45 minuter, och då var vi ändå utlänningar utan försäkring, osv. så det tillkom en del pappersarbete. Blir så ledsen bara jag tänker på hur vi har det i Sverige; hur personalen går på knäna och folk drar sig för att söka vård, oroliga för att de tar tid från andra. Varför accepterar vi bara detta? Vad är viktigare ån hälsan? Vad prioriteras i stället?

  1. Nina skriver:

   Oops, råkade visst skriva en hel roman här, hehe. Ville i alla fall förtydliga att vi faktiskt åkte till barnakuten, och det var där det tog 40-45 minuter. Det där första besöket på vårdcentralen var över på ca 5 minuter.

 4. Åsa skriver:

  Det är inte tjatigt med dagliga graviduppdateringar! Det är ju DITT liv just nu…och jag tänker att alla som läser här är intresserade/nyfikna på DITT liv (låter dock lite psyko och sjukt när man skriver ut det så 😱😂) Lycka till med en snar förlossning!!

  1. Tack för pepp!!! ❤️❤️❤️❤️

 5. Hanna skriver:

  Superbra att ni åkte in! Det är ju inte ditt eller bebisens fel att vården har dåligt med resurser ❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..