ANNONS

Snabbvisit på SÖS

/

Så segt det är att vänta på bebis? Ska blogga om annat efter detta inlägg tror jag. Blir ju tjatigt att ba: ”hejhej, nej ingen bebis idag heller.”

Idag vaknade jag i alla fall och hade sovit ostört många timmar. Vanligtvis brukar bebisen väcka mig pga råkat luta mig för mycket på magen och bebis blir irri. Men inte nu. Vilket såklart oroade mig. Buffade och puffade, inget svar. Buffade mer men nej inget svar. Gick upp och drack iskallt vatten och åt tre godisar. Kände till slut lite sparkar. Puh! Men ändå, så ovanligt stillsam.

Så fortsatte det hela dagen. Jag var inte igång särskilt mycket och tyckte jag borde känna mer av bebisen.

Ringde till slut till sös och fick order om att prova iskallt vatten och nåt sött igen, och ringa tillbaka om en timme. Gjorde det och jo … kände ju bebisen men inte alls sådär livlig som hen brukar. Ringde tillbaka och fick fråga om jag kunde komma in kl 17 (två timmar fram), pga så fullt upp. Absolut, tack!

Lämnade iväg m&m till faster och så åkte Mattias och jag till Sös för koll. Vid entrén mötte vi ett par som också skulle in på koll mer likt vår – kändes på nåt sätt bra att inte vara de enda som var nojiga. Längre bort såg vi ett par med en kvinna som hade uppenbart ont. Jag blev så avis! (Då vet man att man är redo haha)

Vi anmälde oss i receptionen och fick vänta en stund. Hann höra kvinnan som hade ont en stund till och såg hur personalen fick bråttom. Det kändes lite dumt att vi var där och skulle ta tid från personal … samtidigt var bebis fortfarande lugn och jag visste att det skulle oroa oss att inte kolla upp!

Vi hann också se en vagn med förlossningsbrickan uppdukad och bytte blickar av avund/förväntan.

Till slut fick vi komma in i ett litet rum och man kopplade på ctg på magen. BM sa redan då att det lät bra och att hon inte var orolig eftersom jag känt bebisen, men att de såklart skulle kolla eftersom jag märkt av en skillnad i beteende. Sedan låg/satt vi där i 30 minuter och lyssnade på galoppljudet från hjärtat. Det var så skönt att det lät bra! Lilla fjunet där inne verkade må bra! Och efter halvtimmen fick vi åka hem igen.

Det känns ju alltid dumt att man tagit upp tid när det inte var något, samtidigt som det är otroligt skönt att allt var bra!

Såklart har bebis varit mycket mer livlig sedan vi kom hem! Skönt det också!

Nu hoppas vi att hen vill komma snart!

Och som sagt, ska blogga om annat nu tänker jag. Blir så tjatigt med uppdatering: inget har hänt.

Bild från igår.

16
75

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00