Hemma!

Igår fick vi äntligen komma hem! Okej jag erkänner att det på pappret kanske inte låter så länge att åka hem söndag när hon föddes torsdag, men det kändes länge. Mest var det jobbigt för att man var orolig såklart. Inte kul med blodprov på de där minimala blodådrorna – mamman grät mest.

Jag var helt inställd på att vi skulle stanna. Hade förberett en lista med saker som Mattias skulle få ta med hemifrån, var redo att flytta till ”vanliga BB” för att vara närmare ljusbehandling osv. Då kom de in och sa: ni får åka hem!

Det var så fint och kaotiskt att komma hem. Duscha med egen duschkräm, ta på rena kläder (som var rena en kvart) och gå ut i friska luften!

Kaoset kan exemplifieras av blöjbytessituationerna. En viss bebis gillar ej att byta blöja, mamman blir aningen stressad och två syrror hjälper till genom att skråla ”skala banan”-låten bredvid. Sedan är det lite bråk om vem som ska få hålla. Helt enkelt mycket kärlek och högt tempo.

Igår hamnade jag förövrigt i DollyStyle. Nej inte gruppen utan den kroppsliga Dolly Parton-förvandlingen:

Det är bra eftersom vi ska jaga ut det gula med mjölk.

Tänkte också: eh jag trodde jag skulle kunna ligga på mage nu. LOL. Av så många anledningar. Bland annat fotbollarna över magen. Men också: bebis. Men också: fortfarande mage.

Har också varit lite i detta, men än så länge ganska kontrollerat:

Nu ska vi försöka få i familjen lite lunch. Klockan snart 15. Jag inser att jag kommer ha lite svårt att fatta att saker tar tid nu …

 1. Anna skriver:

  Åh, känner verkligen igen att det känns evighetslänge när man MÅSTE stanna kvar på BB. Var kvar EN HEL VECKA med min första, som också var gul. Två gånger sa de ”Ni får nog åka hem idag”, på morgonen, sedan ändrade de sig på em, och han fick sola lite till. Jag var superhormonell och bara grät. Orkade inte alls med att dela rum och dusch med andra mammor och bebisar (hann avverka fyra olika rumskompisar, yaay…).

  Sååå skönt för er att vara hemma nu, även om det är ett annat kaos där. 😌
  Grattis igen och lycka till!

  1. Ja men eller hur?? Det är svårt att ”njuta” när man är orolig, full av hormoner och dessutom ivrig att komma hem till sitt!
   I efterhand kommer man nog tänka: att jag inte bara njöt av det LÅÅÅÅNGSAMMA tempot mer!?
   Men förstår det där med att dela rum! Vi hade ju eget, superlyxigt ju.
   ❤️

 2. Fanny skriver:

  Känner så igen mig! Vår lilla trea blir 10 dagar idag och har två brorsor som bråkar om vem som ska hålla, ge nappen osv. För övrigt såg 3-åringen precis Dolly-illustrationen och sa ”titta, mamma!”, haha! 😂

 3. Tove skriver:

  Åh, detta är så pepp att läsa för en med 7 dagar till bf, du anar inte. Så fint, allt! Bästa: ”skala banan”. :)

 4. Skönt att ni fått komma hem! Och grattis igen!

 5. Anna W skriver:

  Ååh! 😍 Och ajjj – det gör så ONT när mjölken rinner till! Men tredje barnet är ljuvligt! Vår lilla är 3,5 månader och jag undrar om jag njöt lika mycket med de två större, jag kan liksom inte få nog av bebisgoset! Stort grattis!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..