Sommarprat och stöldanklagelse

Hej från kräklandet! Amma amma kräkas amma amma kräkas mysa mysa amma kräkas… Livet just nu!

Foto av min bästa Anna

Läste detta inlägg om sommarprat av Peppe. Och kände: ja men precis!

Förra året tror jag inte att jag lyssnade på ett enda sommarprat? Är det som Peppe säger, att poddar liksom gjort sommarprat lite överflödigt? Eller är det att det bara är lite enformigt att höra folk berätta om sina liv?

Jag har lyssnat på två sommarprat i år. Isabella Löwengrip och Anders Hansen. Fick en blandning av pepp och panik av det senare. Jag tyckte om det, blev inspirerad! Isabella Löwengrips program var väl okej, inget som satte spår men inte dåligt. Ändå får jag inte sug att lyssna på fler?

Det finns sommarprat jag minns och precis som jag säger om Anders Hansens prat så har vissa satt spår. Men ÄNDÅ får jag inte suget?

Hur känner ni?? Har ni några MÅSTEN?

På tal om sommarprat. För ett tag sedan satt Märta i baksätet med sin bästis och så satte de på Zara Larsson.

Märta: – Mamma har skrivit brev till Zara Larsson.

Bästis: – Har hon?

Märta: – Jaa.

Jag korrigerar: – Nej alltså Zara har skrivit till mig.

Märta till bästis: – Ja just ja. Det var för att att mamma stalde en text av henne.

Bästis: – Jahaa!?

Jag korrigerar: – Nej nej! Zara tog en text av mig!

Märta: – Jaha. Ja ja.

Alltså om jag ska skryta för mina barn om min nästan-medverkan i sommar i p1 så måste jag införa förhör. Så jag inte blir den som stalde.

 1. Sanna skriver:

  Har inte lyssnat på så många, ska lyssna på Madeleine In Hwa Björk, men säger lyssna till Caroline Farberger! Intressant att höra arbetslivet belysas ur både manligt och kvinnligt perspektiv av en person som upplevt båda ion könskorrigering.

 2. Stina Wollter, Madeleine In Hwa Björk och Carina Bergfeldt – lyssna på de tre så kommer viljan att lyssna på ALLT komma! (Och som bubblare Katarina Wennstam från förra året – go kvinns!)

 3. Hej! STINA WOLLTER! Har naturligtvis hört hennes namn tidigare, detta sommarprat var något utöver det vanliga……och Carina Berfeldt, ett måste, om det finns några sådana. Till sist grattis, det bästa man kan skaffa sig är barn😃

 4. Jag älskar sommarprat! Fast det är olika från år till år hur mycket jag lyssnar.

  Ett år lyssnade jag på flera under hösten/vintern när jag promenerade till/från jobbet, den där vinjetten alltså, den ger mig härlig sommarkänsla året om!

  Förra året bestämde jag mig för att lyssna på ALLA och att jag skulle ta dem i rätt ordning. Det var väldigt bra för flera som var jättebra hade jag garanterat inte lyssnat på annars. Jag orkade i slutändan inte lyssna på riktigt alla, men väldigt många iaf. Minns dock sällan namnen på de jag tycker är bra.

  I år har jag bara lyssnat på några hittills. Stina Wolters var annorlunda och väldigt fint. Jocke Lundell var tänkvärt. Förra året var en favorit Fatima Bremmer, som berättade om Ester Blenda Nordström, en äventyrlig och banbrytande journalist i början av 1900-talet. Det var nästan som att lyssna på en ljudbok, jättespännande! Jag blev så nyfiken så jag köpte och sträckläste boken sen (boken heter Ett jävla solsken). För flera år sen lyssnade jag på Cecilia Fors, väldigt roligt om när hon som barn skulle försöka komma in på Bamseklubben. Min absoluta favorit ever, som jag lyssnat på flera gånger, är Klara Zimmergren!

 5. Anna skriver:

  Håller med om att det är svårare att ryckas med i sommar nu för tiden. Isabellas var bra men inte medryckande. Rekommenderar starkt Carina Bergfeldt! Duktig på konsten att berätta… som hon ju visst fått pris för också.
  ✌️🎉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..