En mysig liten utflykt till affären …

– Ska jag inte åka då? Frågade min pappa när vi lassade in tre barn och vagn i bilen för att åka och handla.

– Nej men det är bra om det händer något, som en utflykt! Tack ändå! Svarade jag.

Vi satte oss och körde iväg. Spelade musik och sitt-dansade. Nou sov. 15 trevliga minuter var det!

Sedan tyckte Nou det var mindre kul att komma ur bilen ut i värmen. Och det talade hon om. Högt.

Maja undrade ungefär i samma stund om det fanns någon toalett där. Lätt hoppande ställdes frågan. Med andra ord, inte jättegott om tid.

Och ungefär samtidigt frågade Märta om hon fick en mjukglass och jag sa nej, ni har fått två glassar idag redan. Ni får ingen mer glass. Beskedet togs emot väl. Om man pratar tvärtomspråk.

Fyrtiotusen amningar, en tappad napp, en kiss i buske och ett oändligt surande senare åkte vi hemåt igen. Denna gång till tonerna av gallskrik halva vägen.

Kanske kommer jag inte tacka nej nästa gång pappa erbjuder sig att handla.

 1. Helena skriver:

  Haha ush får stressutslag ! Jag har också gjort den tabben förmåga gånger! Vem försöker jag lura? Skrik hela tiden och jag blir arg och argare. Bättre att jag fortsätter handla på nätet så man sparar energi till alla de andra härdsmältorna man får tampas med dagligen 🙄😂

 2. Nettis skriver:

  Hahaha, alltså jag har också gått på den niten alldeles för många gånger. ”Jag tar med barnen till affären som utflykt, toppenidé, två flugor i en smäll.” Fungerar a l d r i g. Barnen ser det inte som någon rolig utflykt utan blir antingen besvikna för att dom inte får typ glass eller godis och dom blir uttråkade för att affären inte är en lekplats. Själv blir jag lika frustrerad på mig själv varje gång då jag olämpligt nog verkar glömma bort att jag aldrig ska ha med mig båda barnen när jag handlar mat.

 3. My skriver:

  Också gjort samma…med en 5- och 3åring samt 4månaders…femåringen kissade fyra gånger, treåringen 1 gång och jag bytte tre bajsblöjor (=jag gick ut och in ur Coop x antal gånger lämnandes min vagn och hoppades att ingen skulle ta nått ur den) Allt inom loppet av en timme 🤦🏻‍♀️ Anledningen till det myckna kissandet var att jag före detta haft hela högen med på bilprovningen (bilen failade besiktningen, såklart) och där fanns en riktigt rolig (not!) vattenautomat…well…småbarnslivet ftw 🙄😅🤦🏻‍♀️

 4. Linda skriver:

  Ja alltså, i bland kan man nästan ser sig själv utifrån i allt kaos och börja skatta. Eller gråta. Eller båda samtidigt…

  1. Haha ja jag är sannerligen snabbt pendlande mellan skratt o gråt these days …

 5. Helen skriver:

  Jag har gjort samma sak, dock med bara två barn, en på 3 år och en på 3 månader. Det gör jag inte om.
  Jag bävar mig för att lämna tomten, mest för att bebisen hatar vagnen och att jag därmed har svårt att hantera två kids.

  Längtar tills barn nummer 2 kan sitta upp i vagnen, då kanske det börjar ordna sig.

  1. Ja jag minns när Märta började kunna se ut från vagnen (vi bullade upp med kuddar i liggdelen) eller när vi vände henne framåt i sele (mkt tidigare än folk skulle godkänna) och vilken lättnad det var!!
   Kan nog bli samma med Nou tror jag. Hon är lik Märta på många plan…

   Tack att du skrev att du gjort samma, kändes faktiskt bättre
   ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..