Semesterplanerna: vad man tänkte – hur det blev …

”Jag kan ju jobba när barnen somnat” – HAHAHAHAH … inga barn sover just nu före kl 22. Efter klockan 22 är INGEN mamma annat än gröt i huvudet. Okej. Det är hon inte före kl 22 heller. Men men. Då tar man en repris:

Semesterplanerna: vad man tänkte – hur det blev …

1. Partiden

Planen: När barnen somnat kan vi sitta på balkongen och dricka vin och prata om livet.
Verkligheten: Mmm … bara det att man glömde hur rutinerna HELT suddas ut när man ställer in semestermode på de små. Balkonghäng blir istället gruppsov. Inte så fel det heller…

2. Restaurangbesök

Planen: Barnet får sova i vagnen eller om det inte går får hen gnaga på ett kex.
Verkligheten: Mmm … bara det att ett kex gnager man på i en trehundradels sekund. Sedan vill man göra annat om man är barn. Restaurangbesök blir avsevärt mycket kortare och kanske inte så många som man först tänkt. Men man sparar pengar på att inte hinna äta efterrätt …eller huvudrätt! Katshing!

3. Potträning

Planen: Så bra att vara utan blöja på sommaren! Lätt att springa runt halvnaken och kissa i diverse buskar!
Verkligheten: Mmm … bara det att det inte bara är kiss som gömmer sig därinne … (men hellre en bajs i busken än en bajs i fina soffan, som ordspråket lyder)

4. Upplevelser

Planen: Äntligen tid att åka på familjeutflykter. Se djur, åka till vattenland, se teater och andra saker som man bara insta-drömt om!
Verkligheten: Mmm … bara det att det inte alltid ligger vägg i vägg och en bilresa är visserligen också en upplevelse, bara lite annan typ av upplevelse än den man föreställt sig kanske.
Men å andra sidan, kurs i fredsmäkleri är inget man behöver lägga tid och pengar på i framtiden! Ge hit Nobels fredspris ba’!

5. Vilan

Planen: Sitta under ett parasoll i skuggan och bara ha det gött. Fika lite, läsa bok kanske? Gräva i sanden. Och så vidare.
Verkligheten: Mmm … bara det att det är sååå mycket intressant som händer på precis alla andra ställen än på filtarna i skuggan. Å andra sidan, brännan blir jämn?
  1. Jag har hunnit läsa böcker på semestern! Barnet kräver mig vid läggning och min telefon (lyssnar på saga) men det löses enkelt med en ficklampa och en bok. Så är man aningen mindre bitter när läggningen tar 1 eller 2h. :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..