Höj ribban för provokation

Igår (tror jag) la Lady Dahmer upp en bild där hon berättar om McDonalds-maten hon just ätit och uppmanar alla att äta samma.

Man förstår ju att detta görs för att provocera. Vilket är märkligt. Nej inte att hon gör det, utan att det provocerar! Tjocka ska ju helst inte äta. Och äter de ska de absolut inte äta något som inte kan bli redovisat i näringsämnestabell och hamna på minimal nivå kalorier.

Och alltså på riktigt, folk går igång. Hur kan man uppmana till att äta sådant?

Seeeeeeriöst? Jag orkar ej. För det första ”uppmana”. Som om folk inte har någon som helst makt eller kontroll över sig själva. Folk ba släppte allt och sprang till McD efter att bilden publicerades. Dessutom, att förfasas ifall folk skulle ha gjort det. Hjälp! Folk åt på McDonalds!

Eh. Folk ÄTER på McDonalds. Ställ er utanför en McDonalds och bli provocerade vettja! Eller HÖJ NIVÅN för vad ni provoceras av! Till något rimligt!!

Nu kan man ju tänka att jag borde höja samma ribba och inte bli så jäkla provocerad av människor som blir provocerade. Och det har man såklart alldeles rätt i. Jag ska försöka. Men just nu är jag gravt provocerad. Folk måste skärpa sig. Gah ja okej jag med.

 1. Ewa skriver:

  Men det skrivs ”unna dig pasta, kanelbullar och chips” och vips har du en ”riktig kvinnokropp”. Alla gör som de gör men om man hellre äter en fräsch räksallad än pasta med gräddsås, dricker en kopp svart kaffe istället för latte med fikabröd är det också riktigt OK. För mycket och för litet skämmer allt.

  1. Malin skriver:

   Men det var väl ingen som har sagt att man INTE får äta en ”fräsch räksallad” och ta en slät kopp kaffe utan mjölk?

   Och jag kan lova dig att Lady Dahmer också vet att balans är bra, hon är ute efter att dra igång stora massan som inte bara kan sköta sig själva och sin egen mat utan alltid drar igång när hon lägger upp bilder med ”onyttig” mat. Det är hennes grej, att visa upp hur otroligt inskränkta folk är när det handlar om tjocka personer. Och nu drogs du med i det!

   1. Ewa skriver:

    Som jag skrev, alla gör som de gör. Jag upplever hela tiden det omvända som i lunchrummet med tårta när någon fyller år t ex. Men skall du inte ha en tårtbit, vågar du inte äta tårta etc. etc. Smaka, det är sååå gott. Tack, jag vet vad det smakar, det är därför som jag inte skall ha. Folk blir provocerade för att jag hoppar över sött, påskgodis eller vad det kan vara. Jag försöker att låta bli, men jag blir provocerad för att folk inte kan strunta i att jag inte äter sötsaker eller stabbiga såser. Varför gör de sig sådana problem??

    1. Det är sant att undvikande av feta eller söta saker kan provocera, men det grundar sig i samma grej, att det anses fult. Om nån hoppar över sötsakerna får de andra dåligt samvete för att de inte gör det eftersom det envisas med att bara skamfyllt att äta söta o feta saker. Så trist!
     Däremot finns det ju en norm som ger alla som hoppar över det ”onyttiga” rätt, medan den lilla lilla rörelse som försöker nyansera bilden av mat inte alls väger lika tungt. Det är därför det är skillnad på den ”hets” du utsätts för Ewa, jämfört med Lady Dahmer.
     Med det sagt bör man aldrig kommentera folks äta eller inte äta om det ej är på ett trevligt sätt.

     1. Ewa skriver:

      Jag vill inte alls jämföra. Ett talesätt från jag var liten Sköt dig själv och skit i andra. Nu skulle jag använda andra ord Live and let live.

 2. Agneta skriver:

  Tack och lov att man inte umgås med folk som sitter och kommenterar på nätet. Så stor procent är ju helt hjärndöda. Jag läser inte kommentarer längre,så provocerande.

 3. Ina skriver:

  Jag är precis likadan, som du alltså!

 4. Nettis skriver:

  Haha, du är så duktig på att formulera dig i text! Så bra skrivet! 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..