Icke prio

När man inte orkar formulera ilskan är det bra att andra gör det. Dessutom så bra som Mia gör. För precis som hon säger, det här visar hur kvinnor värderas i vårt samhälle. Så mycket som står på spel när födande kvinnor inte räknas. Följ Mia på Insta och blogg om ni inte redan gör det.

  1. Nettis skriver:

    Fy fan rent ut sagt! Förlåt! Men jag blir så innerligt ledsen för att födande kvinnor inte tas om hand på ett mycket bättre sätt. Djur som föder tas om hand mycket bättre idag i vårt land. Tänk vilken dröm om man fick checka in på ett hotell ett tag innan (såklart om man vill) där man fick all hjälp som man kan behöva i slutskedet inför förlossningen. Även massörer och typ gravidträning. Sen fick man föda i lugn och ro på samma plats utan att hetsa runt i en bil i sista sekunden innan bebis tittar ut. För att därefter få vårdas så länge man önskar på samma plats. Behovet av personal cirkulerar kring den havande mamman som får ta allt i sin takt och i lugn och ro. Det skulle jag önska alla gravida och födande.

  2. L skriver:

    Hej! Jag gick precis som du i förlossningsförberedande samtal och gjorde upp en förlossningsplan inför min andra förlossning. Detta pga trauma från första förlossningen. I den planen stod bla att jag skulle få komma in tidigt för stöd och smärtlindring. Kändes ju bra och jag kände mig tryggare med den planen. När det väl var dags att föda fanns inga platser i hela Stockholm och jag kunde ta min förlossningsplan och riva sönder den. Ingen skulle ändå titta på den. Slutade med att jag tog det mesta av värkarbetet hemma samtidigt som jag kände mig så otroligt sviken av den svenska förlossningsvården. Hade panik och så ont. Fick en plats tillslut så födde inte hemma men jag kände mig otrygg och rädd under största delen av förlossningen som jag fick hantera själv. För att inte tala om smärtan. Ville inte skriva det här när du skrev i bloggen att du hade gjort upp en förlossningsplan och att det kändes så bra men tänkte för mig själv ”hoppas plats finns när det väl är dags”…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..