Amma, flarra gör vad du vill!

Kenza lade upp amningsbild på Insta. Ni kan aldrig ana vad som hände sedan. En tidsmaskin lyckades ta kommentarsfältet tillbaka i tiden och folk var på riktigt upprörda över bilden. Inte alla tack och lov, de flesta var kvar i nutid och rimliga. Men ändå. Att folk seriöst upprörs av ett bröst som används som mat till bebis. Jag fick spel och postade amningsbild och alla mina amningsillusar.

Men såklart är det inte bara att amma i slutet rum som gäller. Nej reglerna är många och komplicerade. Jag ska förklara:

Du SKA amma. Amma amma amma! Det är det bästa för barnet!!! För då är det bara barnet som gäller. Men skulle du gå utanför dörren så är det omgivningen som gäller. Då ska du inte amma så någon kan skymta lite bröst – herregud ha lite respekt för att folk vill slippa få tuttar uppslängda i fejset – för sånt händer!

Du ska liksom inte amma FÖR mycket heller. Barnet är inte hungrig!! Och ursäkta men för vems skull gör du det? Men barnet bör inte skrika, det stör faktiskt.

Flaskmata?!? Är du inte klok? Man SKA amma!!! Fast inte för länge. Så obehagligt när folk ammar för stora barn. Vaddå, hur gamla? Eh ja alltså du får ju inte sluta amma för tidigt!! Men nej, absolut inte för länge. Då ska du hellre ge flaska.

Jag rekommenderar LAGOM. Lagom ofta, lagom offentligt, lagom länge, lagom kort, lagom. Hur svårt kan det vara?

Jag känner ba: LÅT MAMMOR VARA NU! Suck!!

 1. Linda skriver:

  Fint med amning. Jag tycker man kan amma var som helst men man behöver inte visa hela bröstet åt alla. Enkel lösning med en trasa. En liten tygbit med bra uppsugningsförmåga som man kan täcka över lite av bröstet med. Sen kan man smidigt torka ifall bebisen spottar/dreglar . Täck Inte över bebisen. Jag har ammat överallt. Aldig fått dömande blickar snarare tvärtom (5 barn) ,men jag har inte visat mina bröst ,fast de varit både runda och fina, haha. 😉. Ammat vid flygfält ,i köer ,butiker…ståendes,gåendes. Men jag har inte visat brösten. Lite diskret kan man vara. Speciellt mitt bland folksamlingar.

  Kan tilläggas att jag inte tycker man behöver visa brösten alls, varken som man eller kvinna om jag ska vara ärlig. Amma kan man göra om man vill, när man vill. Eller så flaskmatar man om det är det man vill.

 2. Jag ammade och flaskmatat för att få längre sammanhållen sömn. Ändå stör jag mig på ordet amningshjärna, hur känner då mammor som bara flaskmatat. Säg som det är sömnbrist ej amningshjärna.

  1. Sara skriver:

   Håller med tid fullo! Sömnbrist-hjärna är vad det är. Fick mitt tredje barn på midsommarafton i år, har också en 3-åring och en 4-åring. Orkade inte amma! Alltså bara sket i det. Känner mig som en rebell! Vågar knappt säga det till kompisar. Men är så nöjd med mitt beslut!

 3. Jag älskar sista bilden! ❤

 4. Ewa skriver:

  Jag kombinerade amning och flaska med mina bebisar. Speciellt gjorde flaskan till natten att vi fick sova bättre. 6 tim mot 3 tim med amning. Jag upplevde det som bebisarna var mätta längre med flaska. Låt alla göra som det passar, ingen annan skall lägga sig i. Var jag på köpcentret gick jag till amningsrummet så att vi, jag och bebis, fick litet lugn och ro. Det är alltid en bra grundregel att titta på sig själv innan man börjar ha åsikter om hur andra lever.

 5. Tänk om det var ens hälften så många kommentarer om mäns kroppar i vardagen?! Ja, eller helst inte, förstås! Tänk om vi bara kunde få vara som vi är. Vara människor, helt enkelt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..